Isla colon een van de hoogtepunten van Panama

De Entry fee Suriname: Een eenvoudige manier om deze groene parel te ontdekken!

Table of Contents

Slechts een "Entry fee Suriname" is genoeg!

Suriname is een klein land in Zuid-Amerika, dat te vinden is aan de Atlantische oceaan. Het land heeft een duidelijke band met Nederland en Nederlands is de officiële taal in Suriname. Niet gek ook dus dat de meeste toeristen die naar dit, voor Zuid-Amerikaanse begrippen, kleine land afreizen uit Nederland afkomstig zijn. 

Als toerist geniet je in Suriname van de prachtige mensen in het land, leer je veel over de afschuwelijke slavernij geschiedenis en kan je genieten van het prachtige Amazoneregenwoud. 

Lang was Suriname één van de landen waarvoor een visum noodzakelijk was, gelukkig heb je dit visum als Nederlander tegenwoordig niet meer nodig. Vanaf juli 2022 is een “Entry fee Suriname” voldoende. Hier kun je simpel en goedkoop het Entry fee Suriname aanvragen. Doordat de Surinaamse overheid de Entry Fee Suriname in het leven heeft geroepen, is het als reiziger veel makkelijker om het land te bezoeken!

Wildlife in Suriname

Door de tropische ligging en de vele verschillende landschappen in Suriname is de biodiversiteit hier extreem hoog. Dit maakt van Suriname een geweldige vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. In het land leven meer dan 190 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 700 soorten vogels en 175 verschillende reptielen. In totaal zijn er 16 verschillende beschermde gebieden, die samen meer dan 2.000.000 hectare groot zijn. Het grootste beschermde natuurgebied is het Centraal Suriname natuurreservaat, een prachtig regenwoud wat onaangetast lijkt te zijn door mensen. 

In Suriname leven maar liefst zes verschillende katachtigen, waarvan de poema en de jaguar de grootste zijn. Andere roofdieren die in het land leven zijn onder andere de krabbenetende vos, de boshond en de reuzenotter. Verder zijn er acht verschillende soorten apen in de regenwouden van Suriname te vinden, waarvan alleen de baardsaki een bedreigde status heeft.  Andere noemenswaardige zoogdieren zijn de Boommiereneter, reuzenmiereneter, verschillende soorten gordeldieren, luiaards, het witliphert, de Zuid-Amerikaanse tapir en verschillende soorten agoeti’s. 

Het uitlichten van een aantal interessante vogelsoorten is met de ruim 700 verschillende soorten in het land nog een stuk lastiger. Bekende vogels die in het land voorkomen zijn de bruine pelikaan, de Amerikaanse flamingo, veel verschillende soorten toekans, ijsvogels en spechten. Ook leven er meer dan 30 soorten kolibries en zijn er papegaaien en ara’s te vinden. Kortom, stuk voor stuk geweldige vogels om te spotten. 

Brilkaaiman in Suriname, makkelijk te vinden met de nieuwe Entry Fee Suriname

Wat te doen in Suriname

Duik in de geschiedenis van het land. De Republiek Suriname is nog niet zo heel oud, maar toch is de geschiedenis van het land heel interessant. Er zijn veel overblijfselen uit de tijd van de slavernij te vinden. Een heftig onderwerp, waar iedereen zich in zou moeten verdiepen. Zo kun je een aantal voormalig plantages bezoeken, waar je veel kan leren over de slavernij. Bekende plantages zijn Frederiksdorp en Plantage Bakkie. 

Natuurlijk ademt ook de hoofdstad van het land geschiedenis, zo is de hele historische binnenstad van Paramaribo UNESCO werelderfgoed. Met Fort Zeelandia vind je in Suriname een prachtig oud fort, waar zelfs de tweede wereldoorlog een rol gespeeld heeft. 

Naast de geschiedenis, is Suriname als land in Zuid-Amerika, natuurlijk rijk aan prachtige natuur. Zo is het Bigi Pan natuurreservaat in het noordwesten van het land een parel voor vogelliefhebbers. Je spot hier vaak, naast honderden andere vogels, vele flamingo’s en rode ibissen. Of wat te denken van een bezoek aan het Centraal Suriname natuurreservaat, een plek waar je het oerwoud op haar puurst ervaart. Sta hier oog in oog met veel verschillende diersoorten en bezoek de hoogste berg van Suriname, de Julianatop.

Een andere natuurreservaat dat je absoluut niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Suriname is het Brownsberg natuurreservaat. Ook dit natuurreservaat bestaat volledig uit jungle en is een geweldige plek om te genieten van de natuur! 

Mocht je helemaal gek zijn van zeeschildpadden, dan moet je in in het broedseizoen de “schildpadstranden” bezoeken. Deze periode is van februari tot en met juli. Er zijn meerdere stranden in het land, waar je op een verantwoorde manier oog in oog kunt komen met deze prachtige dieren. 

Geelvleugel ara, een van de mooiste vogels in Panama

Praktische zaken voor Suriname

Voor een bezoek aan Suriname moet je natuurlijk een aantal dingen regelen. Zo heb je een paspoort nodig (die nog minimaal 6 maanden geldig is), moet je een Entry fee Suriname aanvragen en kun je het beste een bezoek brengen aan de GGD voor je noodzakelijke vaccinaties. Meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen één of meerdere keren per week vanuit Nederland naar Paramaribo. Je hotels regel je gelukkig gemakkelijk zelf via booking.com

De nieuwe "Entry fee Suriname", hoe werkt het?

Vanaf juli 2022 is het niet meer noodzakelijk om als Nederlandse toerist een visum aan te vragen voordat je naar Suriname vertrekt. Een Entry fee Suriname is voldoende. Bij entryfeesuriname regel je dit bewijs heel eenvoudig. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en zij verzorgen de rest. Doordat ze alles extra controleren is de kans dat er fouten gemaakt worden nihil!

Noordelijke Boommiereneter in Corcovado nationaal park

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer