Isla colon een van de hoogtepunten van Panama

De Entry fee Suriname: Een eenvoudige manier om deze groene parel te ontdekken!

Table of Contents

Slechts een "Entry fee Suriname" is genoeg!

Suriname is een klein land in Zuid-Amerika, dat te vinden is aan de Atlantische oceaan. Het land heeft een duidelijke band met Nederland en Nederlands is de officiële taal in Suriname. Niet gek ook dus dat de meeste toeristen die naar dit, voor Zuid-Amerikaanse begrippen, kleine land afreizen uit Nederland afkomstig zijn. 

Als toerist geniet je in Suriname van de prachtige mensen in het land, leer je veel over de afschuwelijke slavernij geschiedenis en kan je genieten van het prachtige Amazoneregenwoud. 

Lang was Suriname één van de landen waarvoor een visum noodzakelijk was, gelukkig heb je dit visum als Nederlander tegenwoordig niet meer nodig. Vanaf juli 2022 is een “Entry fee Suriname” voldoende. Hier kun je simpel en goedkoop het Entry fee Suriname aanvragen. Doordat de Surinaamse overheid de Entry Fee Suriname in het leven heeft geroepen, is het als reiziger veel makkelijker om het land te bezoeken!

Wildlife in Suriname

Door de tropische ligging en de vele verschillende landschappen in Suriname is de biodiversiteit hier extreem hoog. Dit maakt van Suriname een geweldige vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. In het land leven meer dan 190 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 700 soorten vogels en 175 verschillende reptielen. In totaal zijn er 16 verschillende beschermde gebieden, die samen meer dan 2.000.000 hectare groot zijn. Het grootste beschermde natuurgebied is het Centraal Suriname natuurreservaat, een prachtig regenwoud wat onaangetast lijkt te zijn door mensen. 

In Suriname leven maar liefst zes verschillende katachtigen, waarvan de poema en de jaguar de grootste zijn. Andere roofdieren die in het land leven zijn onder andere de krabbenetende vos, de boshond en de reuzenotter. Verder zijn er acht verschillende soorten apen in de regenwouden van Suriname te vinden, waarvan alleen de baardsaki een bedreigde status heeft.  Andere noemenswaardige zoogdieren zijn de Boommiereneter, reuzenmiereneter, verschillende soorten gordeldieren, luiaards, het witliphert, de Zuid-Amerikaanse tapir en verschillende soorten agoeti’s. 

Het uitlichten van een aantal interessante vogelsoorten is met de ruim 700 verschillende soorten in het land nog een stuk lastiger. Bekende vogels die in het land voorkomen zijn de bruine pelikaan, de Amerikaanse flamingo, veel verschillende soorten toekans, ijsvogels en spechten. Ook leven er meer dan 30 soorten kolibries en zijn er papegaaien en ara’s te vinden. Kortom, stuk voor stuk geweldige vogels om te spotten. 

Brilkaaiman in Suriname, makkelijk te vinden met de nieuwe Entry Fee Suriname

Wat te doen in Suriname

Duik in de geschiedenis van het land. De Republiek Suriname is nog niet zo heel oud, maar toch is de geschiedenis van het land heel interessant. Er zijn veel overblijfselen uit de tijd van de slavernij te vinden. Een heftig onderwerp, waar iedereen zich in zou moeten verdiepen. Zo kun je een aantal voormalig plantages bezoeken, waar je veel kan leren over de slavernij. Bekende plantages zijn Frederiksdorp en Plantage Bakkie. 

Natuurlijk ademt ook de hoofdstad van het land geschiedenis, zo is de hele historische binnenstad van Paramaribo UNESCO werelderfgoed. Met Fort Zeelandia vind je in Suriname een prachtig oud fort, waar zelfs de tweede wereldoorlog een rol gespeeld heeft. 

Naast de geschiedenis, is Suriname als land in Zuid-Amerika, natuurlijk rijk aan prachtige natuur. Zo is het Bigi Pan natuurreservaat in het noordwesten van het land een parel voor vogelliefhebbers. Je spot hier vaak, naast honderden andere vogels, vele flamingo’s en rode ibissen. Of wat te denken van een bezoek aan het Centraal Suriname natuurreservaat, een plek waar je het oerwoud op haar puurst ervaart. Sta hier oog in oog met veel verschillende diersoorten en bezoek de hoogste berg van Suriname, de Julianatop.

Een andere natuurreservaat dat je absoluut niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Suriname is het Brownsberg natuurreservaat. Ook dit natuurreservaat bestaat volledig uit jungle en is een geweldige plek om te genieten van de natuur! 

Mocht je helemaal gek zijn van zeeschildpadden, dan moet je in in het broedseizoen de “schildpadstranden” bezoeken. Deze periode is van februari tot en met juli. Er zijn meerdere stranden in het land, waar je op een verantwoorde manier oog in oog kunt komen met deze prachtige dieren. 

Geelvleugel ara

Praktische zaken voor Suriname

Voor een bezoek aan Suriname moet je natuurlijk een aantal dingen regelen. Zo heb je een paspoort nodig (die nog minimaal 6 maanden geldig is), moet je een Entry fee Suriname aanvragen en kun je het beste een bezoek brengen aan de GGD voor je noodzakelijke vaccinaties. Meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen één of meerdere keren per week vanuit Nederland naar Paramaribo. Je hotels regel je gelukkig gemakkelijk zelf via booking.com

De nieuwe "Entry fee Suriname", hoe werkt het?

Vanaf juli 2022 is het niet meer noodzakelijk om als Nederlandse toerist een visum aan te vragen voordat je naar Suriname vertrekt. Een Entry fee Suriname is voldoende. Bij entryfeesuriname regel je dit bewijs heel eenvoudig. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en zij verzorgen de rest. Doordat ze alles extra controleren is de kans dat er fouten gemaakt worden nihil!

Noordelijke Boommiereneter in Corcovado nationaal park

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Uitzicht over Singapore vanuit een van de mooiste natuurparken van Singapore
Natuur in de stad: De 5 mooiste natuurparken van Singapore

De 5 mooiste natuurparken van Singapore Wie aan Singapore denkt zal niet direct denken aan natuurparken vol wildlife. Deze kleine stadstaat, ter grootte van de helft van de provincie Utrecht, mag dan wel vol staan met hoge flatgebouwen,  maar het behouden en verbeteren van de natuur heeft altijd hoog op

Twee leeuwen in het moremi game reserve. De leeuw is onderdeel van de Afrikaanse big 5
De Afrikaanse Big 5: waar moet je zijn om ze te vinden?

De Afrikaanse big 5 De Afrikaanse big 5, een term die eigenlijk afstamt uit de jacht, is inmiddels aardig ingeburgerd bij toeristen op het Afrikaanse continent. Waar deze term oorspronkelijk stond voor de vijf gevaarlijkste dieren om op te jagen in Afrika, zijn dit nu de dieren die iedereen wilt

Uitzicht van Hermaness national nature reserve. Natuur op de Shetlandeilanden
Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden?

Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden? Voordat wij op reis gingen naar de Shetlandeilanden zaten wij met één grote vraag: Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden? Een afgelegen eilandengroep, die hoort bij het Verenigd Konikrijk, dat moet bijna wel heel duur zijn.

Eén van de vele vuurtorens in Schotland
Natuur op de Orkney-eilanden

Natuur op de Orkney-eilanden De Orkney-eilanden, een archipel ten noorden (en onderdeel van) Schotland. De Orkney-eilanden bestaan uit zo’n 70 eilanden, waarvan er 20 bewoond zijn. Het grootste eiland wordt Mainland genoemd en daarop wonen veruit de meeste van de 22.500 duizend inwoners.  De vruchtbare grond op de eilanden in combinatie

Lonely Planet's Ultieme Reisplanner
Review: Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner

Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. Een relatief nieuwe rubriek waarvoor we vaker artikelen gaan schrijven. Een artikel over een product dat wij zelf gekocht hebben, welke wij zeer de moeite waard vinden, of juist iets waarvan wij vinden dat je het beter niet kunt kopen.