Isla colon een van de hoogtepunten van Panama

De Entry fee Suriname: Een eenvoudige manier om deze groene parel te ontdekken!

Table of Contents

Slechts een "Entry fee Suriname" is genoeg!

Suriname is een klein land in Zuid-Amerika, dat te vinden is aan de Atlantische oceaan. Het land heeft een duidelijke band met Nederland en Nederlands is de officiële taal in Suriname. Niet gek ook dus dat de meeste toeristen die naar dit, voor Zuid-Amerikaanse begrippen, kleine land afreizen uit Nederland afkomstig zijn. 

Als toerist geniet je in Suriname van de prachtige mensen in het land, leer je veel over de afschuwelijke slavernij geschiedenis en kan je genieten van het prachtige Amazoneregenwoud. 

Lang was Suriname één van de landen waarvoor een visum noodzakelijk was, gelukkig heb je dit visum als Nederlander tegenwoordig niet meer nodig. Vanaf juli 2022 is een “Entry fee Suriname” voldoende. Hier kun je simpel en goedkoop het Entry fee Suriname aanvragen. Doordat de Surinaamse overheid de Entry Fee Suriname in het leven heeft geroepen, is het als reiziger veel makkelijker om het land te bezoeken!

Wildlife in Suriname

Door de tropische ligging en de vele verschillende landschappen in Suriname is de biodiversiteit hier extreem hoog. Dit maakt van Suriname een geweldige vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. In het land leven meer dan 190 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 700 soorten vogels en 175 verschillende reptielen. In totaal zijn er 16 verschillende beschermde gebieden, die samen meer dan 2.000.000 hectare groot zijn. Het grootste beschermde natuurgebied is het Centraal Suriname natuurreservaat, een prachtig regenwoud wat onaangetast lijkt te zijn door mensen. 

In Suriname leven maar liefst zes verschillende katachtigen, waarvan de poema en de jaguar de grootste zijn. Andere roofdieren die in het land leven zijn onder andere de krabbenetende vos, de boshond en de reuzenotter. Verder zijn er acht verschillende soorten apen in de regenwouden van Suriname te vinden, waarvan alleen de baardsaki een bedreigde status heeft.  Andere noemenswaardige zoogdieren zijn de Boommiereneter, reuzenmiereneter, verschillende soorten gordeldieren, luiaards, het witliphert, de Zuid-Amerikaanse tapir en verschillende soorten agoeti’s. 

Het uitlichten van een aantal interessante vogelsoorten is met de ruim 700 verschillende soorten in het land nog een stuk lastiger. Bekende vogels die in het land voorkomen zijn de bruine pelikaan, de Amerikaanse flamingo, veel verschillende soorten toekans, ijsvogels en spechten. Ook leven er meer dan 30 soorten kolibries en zijn er papegaaien en ara’s te vinden. Kortom, stuk voor stuk geweldige vogels om te spotten. 

Brilkaaiman in Suriname, makkelijk te vinden met de nieuwe Entry Fee Suriname

Wat te doen in Suriname

Duik in de geschiedenis van het land. De Republiek Suriname is nog niet zo heel oud, maar toch is de geschiedenis van het land heel interessant. Er zijn veel overblijfselen uit de tijd van de slavernij te vinden. Een heftig onderwerp, waar iedereen zich in zou moeten verdiepen. Zo kun je een aantal voormalig plantages bezoeken, waar je veel kan leren over de slavernij. Bekende plantages zijn Frederiksdorp en Plantage Bakkie. 

Natuurlijk ademt ook de hoofdstad van het land geschiedenis, zo is de hele historische binnenstad van Paramaribo UNESCO werelderfgoed. Met Fort Zeelandia vind je in Suriname een prachtig oud fort, waar zelfs de tweede wereldoorlog een rol gespeeld heeft. 

Naast de geschiedenis, is Suriname als land in Zuid-Amerika, natuurlijk rijk aan prachtige natuur. Zo is het Bigi Pan natuurreservaat in het noordwesten van het land een parel voor vogelliefhebbers. Je spot hier vaak, naast honderden andere vogels, vele flamingo’s en rode ibissen. Of wat te denken van een bezoek aan het Centraal Suriname natuurreservaat, een plek waar je het oerwoud op haar puurst ervaart. Sta hier oog in oog met veel verschillende diersoorten en bezoek de hoogste berg van Suriname, de Julianatop.

Een andere natuurreservaat dat je absoluut niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Suriname is het Brownsberg natuurreservaat. Ook dit natuurreservaat bestaat volledig uit jungle en is een geweldige plek om te genieten van de natuur! 

Mocht je helemaal gek zijn van zeeschildpadden, dan moet je in in het broedseizoen de “schildpadstranden” bezoeken. Deze periode is van februari tot en met juli. Er zijn meerdere stranden in het land, waar je op een verantwoorde manier oog in oog kunt komen met deze prachtige dieren. 

Geelvleugel ara

Praktische zaken voor Suriname

Voor een bezoek aan Suriname moet je natuurlijk een aantal dingen regelen. Zo heb je een paspoort nodig (die nog minimaal 6 maanden geldig is), moet je een Entry fee Suriname aanvragen en kun je het beste een bezoek brengen aan de GGD voor je noodzakelijke vaccinaties. Meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen één of meerdere keren per week vanuit Nederland naar Paramaribo. Je hotels regel je gelukkig gemakkelijk zelf via booking.com

De nieuwe "Entry fee Suriname", hoe werkt het?

Vanaf juli 2022 is het niet meer noodzakelijk om als Nederlandse toerist een visum aan te vragen voordat je naar Suriname vertrekt. Een Entry fee Suriname is voldoende. Bij entryfeesuriname regel je dit bewijs heel eenvoudig. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en zij verzorgen de rest. Doordat ze alles extra controleren is de kans dat er fouten gemaakt worden nihil!

Noordelijke Boommiereneter in Corcovado nationaal park

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
nationaal park Dovrefjell in Noorwegen
Nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella

Nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella Het nationaal park Dovrefjell is een van de oudste nationale parken van Noorwegen, opgericht in 1974 en in 2002 samen gegaan als Dovrefjell-Sunndalsfjella. Het park ligt in het midden van Noorwegen, in de provincies Oppland en Trøndelag, en strekt zich uit over een gebied van ongeveer 1.700

Saint Andrew's Bay South Georgia
South Georgia: Een Verborgen Juweel in de Zuidelijke Atlantische Oceaan

South Georgia South Georgia, een eiland gelegen in de uitgestrekte Zuidelijke Atlantische Oceaan, dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en overvloedige pracht aan wilde dieren. Het eiland dat zo’n 3.500km² groot is, is nagenoeg onbewoond. Voor velen blijft dit afgelegen stukje paradijs een mysterie, maar voor degenen

Hutfotografie
Hutfotografie: Een dag waar géén einde aan komt of je nieuwe hobby?

Hutfotografie Hutfotografie is een steeds populairdere tak binnen de natuurfotografie. David van der Leer (@dvdleer) is inmiddels een zeer ervaren hutfotograaf en heeft speciaal voor Wildlifereizen een gastblog geschreven. Hij vertelt wat hutfotografie zo leuk maakt en geeft je de beste tips om alles uit jouw dag te halen wanneer

Sierra Nevada nationaal park, de natuur in Spanje
Wildlife top 10 van Spanje

Wildlife top 10 van Spanje Misschien wel de populairste rubriek van WildlifeReizen.com, de Wildlife top 10, krijgt een vervolg: De Wildlife top 10 van Spanje. Ja Spanje, het land van de heerlijke costa’s, geweldige eten, prachtige steden en het lekkere weer. Het is namelijk niet alleen een geweldige vakantiebestemming om

Komodovaranen spotten op Komodo
Komodovaranen spotten op Komodo

Komodovaranen spotten op Komodo Met onze groep lopen we achter de gids aan. Spannend is het wel, zullen we een echte wilde Komodovaraan tegen komen? We hebben geluk, eerst zien we een exemplaar in de bosjes, daarna een kleintje in de boom, maar het echte ‘wow’ moment komt wanneer een