Uitzicht over de Caribische zee

Jamaica

Table of Contents

Jamaica

Jamaica: een tropische eilandstaat in het Caribisch gebied. Het eiland is bijna 11.000 vierkante kilometer groot en daarmee ongeveer 4 keer kleiner dan Nederland. Toch is het een van de grootste eilanden van het Caribisch gebied. In dit land wonen zo’n 3 miljoen mensen, waarvan het overgrote deel bestaat uit Afro-Jamaicanen. Engels is in Jamaica de officiële taal en betalen doen ze met de Jamaicaanse dollar. 

Jamaica staat voornamelijk bekend als het thuisland van de Bob Marley, reggaemuziek en geweldige atleten zoals Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce. Ook staat het land bekend om de rastafari’s, de maar 1% van de bevolking uit maken. Het overgrote deel van de Jamaicanen is namelijk Christelijk. 

De economie van Jamaica draait bijna volledig op toerisme. Voornamelijk toeristen uit de Verenigde Staten vinden jaarlijks hun weg naar het tropische eiland te vinden. Jamaica als vakantieland staat vooral bekend om de laid-back sfeer en veel mensen komen hier genieten van de zee en de all-inclusive resorts, maar er is op dit prachtige eiland zoveel meer te doen. Grote delen van het binnenland zijn eindeloos groen, overal zijn watervallen te vinden, het land heeft een bruisend avondleven en uitstekend eten. 

Vliegen vanuit Nederland naar Jamaica is alleen mogelijk vanaf Schiphol en gaat vaak gepaard met een tussenstop op de Dominicaanse republiek. Vergelijk alle vliegtickets naar Jamaica hier. 

 

Natuur op Jamaica

Ben je gek op wildlife en de natuur, dan kun je heel erg genieten van dit prachtige eiland. Door het tropische klimaat leeft er een geweldige variatie aan planten op Jamaica. Zo vind je hier maar liefst 3000 verschillende planten, waarvan 200 soorten orchideeën. 

Het aantal landzoogdieren in Jamaica is met een aantal vleermuissoorten en de Coney vrij beperkt, maar Jamaica is met bijna 300 soorten vogels een waar paradijs voor vogelaars. Ook reptielen en amfibieën zijn in grote aantallen aanwezig, zo leven er rond de 50 soorten reptielen, waaronder de spitssnuitkrokodil. In Jamaica zijn veel activiteiten om te kunnen genieten van de natuurpracht van het eiland.

anole op Jamaica

Klimaat van Jamaica

Op Jamaica is sprake van een tropische klimaat. Dit houdt in dat het hele jaar door ongeveer 30 graden is, de zon volop schijnt, maar je ook het hele jaar kans hebt op buien. Hoewel de maanden januari tot en met maart droger zijn dan de rest van het jaar kunnen er ook tijdens deze maanden fikse buien vallen. Ook de temperatuur van het zeewater in Jamaica is lekker constant en het hele jaar rond de 30 graden. 

Hieronder vind je alle artikelen over Jamaica.  Kijk gerust rond!

Jamaica

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Nijlpaarden in het water in de Okavango Delta, vanuit de lucht
Nijlpaarden: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Nijlpaarden Nijlpaarden zijn  semi-aquatische zoogdieren uit de familie van de Hippopotamidae. Ooit waren er veel verschillende soorten te vinden in Afrika, Azië en Europa, maar tegenwoordig zijn er nog slechts twee soorten nijlpaarden in Afrika te vinden. De ene soort wordt gewoon het nijlpaard genoemd en de andere is het

Zwarte neushoorn baby met moeder in de nacht
Neushoorns: welke soorten zijn er en waar vind je ze?

Neushoorns Neushoorns zijn zoogdieren uit de familie van de neushoorns (Rhinocerotidae). In totaal zijn er nog vijf verschillende soorten neushoorns op de wereld te vinden en wel alleen in Afrika en Azië. Ooit bestonden er veel meer soorten neushoorn, ook in Europa en Amerika. Neushoorns worden gerekend tot megafauna, dieren