Uitzicht over de Caribische zee

Jamaica

Table of Contents

Jamaica

Jamaica: een tropische eilandstaat in het Caribisch gebied. Het eiland is bijna 11.000 vierkante kilometer groot en daarmee ongeveer 4 keer kleiner dan Nederland. Toch is het een van de grootste eilanden van het Caribisch gebied. In dit land wonen zo’n 3 miljoen mensen, waarvan het overgrote deel bestaat uit Afro-Jamaicanen. Engels is in Jamaica de officiële taal en betalen doen ze met de Jamaicaanse dollar. 

Jamaica staat voornamelijk bekend als het thuisland van de Bob Marley, reggaemuziek en geweldige atleten zoals Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce. Ook staat het land bekend om de rastafari’s, de maar 1% van de bevolking uit maken. Het overgrote deel van de Jamaicanen is namelijk Christelijk. 

De economie van Jamaica draait bijna volledig op toerisme. Voornamelijk toeristen uit de Verenigde Staten vinden jaarlijks hun weg naar het tropische eiland te vinden. Jamaica als vakantieland staat vooral bekend om de laid-back sfeer en veel mensen komen hier genieten van de zee en de all-inclusive resorts, maar er is op dit prachtige eiland zoveel meer te doen. Grote delen van het binnenland zijn eindeloos groen, overal zijn watervallen te vinden, het land heeft een bruisend avondleven en uitstekend eten. 

Vliegen vanuit Nederland naar Jamaica is alleen mogelijk vanaf Schiphol en gaat vaak gepaard met een tussenstop op de Dominicaanse republiek. Vergelijk alle vliegtickets naar Jamaica hier. 

 

Natuur op Jamaica

Ben je gek op wildlife en de natuur, dan kun je heel erg genieten van dit prachtige eiland. Door het tropische klimaat leeft er een geweldige variatie aan planten op Jamaica. Zo vind je hier maar liefst 3000 verschillende planten, waarvan 200 soorten orchideeën. 

Het aantal landzoogdieren in Jamaica is met een aantal vleermuissoorten en de Coney vrij beperkt, maar Jamaica is met bijna 300 soorten vogels een waar paradijs voor vogelaars. Ook reptielen en amfibieën zijn in grote aantallen aanwezig, zo leven er rond de 50 soorten reptielen, waaronder de spitssnuitkrokodil. In Jamaica zijn veel activiteiten om te kunnen genieten van de natuurpracht van het eiland.

anole op Jamaica

Klimaat van Jamaica

Op Jamaica is sprake van een tropische klimaat. Dit houdt in dat het hele jaar door ongeveer 30 graden is, de zon volop schijnt, maar je ook het hele jaar kans hebt op buien. Hoewel de maanden januari tot en met maart droger zijn dan de rest van het jaar kunnen er ook tijdens deze maanden fikse buien vallen. Ook de temperatuur van het zeewater in Jamaica is lekker constant en het hele jaar rond de 30 graden. 

Hieronder vind je alle artikelen over Jamaica.  Kijk gerust rond!

Jamaica

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer