Tara nationaal park, Servië

Servië

Table of Contents

Servië

Servië, officieel de Republiek Servië, is een land in het zuidoosten van Europa. Het land is volledig door land ingesloten en grenst aan maar liefst zeven landen. Dit land, wat bijna 100 jaar deel uitmaakte van Joegoslavië, is bijna 80.000km2 groot. Servië is daarmee bijna twee keer zo groot als Nederland. In het land wonen rond de 7 miljoen mensen, die overwegend Christelijk zijn. Bijna iedereen is hier Servisch orthodox en het geloof speelt nog een belangrijke rol in het leven van veel Serviërs.  

In Servië wordt betaald met de Servische Dinar. De mensen spreken hier Servisch, een Slavische taal, die taal zowel met het Cyrillische als met het Latijnse alfabet geschreven wordt. Servië ligt net als Nederland in de centraal Europese tijdzone en kent dus geen tijdsverschil met Nederland. Het land dat ligt op de Balkan, is geweldig om te bezoeken tijdens het Backpacken in de Balkan!

De hoofdstad van Servië: Belgrado

De hoofdstad van Servië is Belgrado. Belgrado ligt vrij centraal in Servië, op de plek waar de rivieren Sava en Donau samen komen. In de stad woont een heel groot deel van de Servische bevolking (zo’n 1,7 miljoen mensen).

Belgrado is een van de oudste steden, die continu bewoont is, ter wereld. Hierdoor vind je hier veel historische monumenten en musea die veel vertellen over de geschiedenis van deze prachtige stad en over het hele land. De stad heeft veel trekpleisters, waaronder het oude paleis, het nationale museum, nationale theater, het Kalamegdanfort, het Studentenplein en de Kathedraal van de heilige Sava.

Belgradewalkingtours biedt veel gratis (en ook betaalde) tours aan, waarbij je in 2,5 uur al wandelend een deel van deze geweldige stad kan ontdekken. 

Wildlife van Servië

In Servië leven 90 verschillende soorten zoogdieren, waarvan het overgrote deel knaagdieren zijn. Zo leven er langs de oevers van de Donau bevers en vind je schattige slaapmuizen door het hele land. Ook hoefdieren en roofdieren zijn goed vertegenwoordigd in Servië. Zo leven er gemzen, edelherten, reeën, damherten en wilde zwijnen. Nog veel interessanter zijn de vele roofdieren. Zo vind je in Servië alle drie de grote Europese roofdieren, de Lynx, de bruine beer en de grijze wolf. Daarnaast leven er onder andere otters, marters, dassen, goudjakhalzen en Europese wilde katten. 

Met bijna 400 verschillende vogelsoorten die gespot zijn in Servië, is het land een paradijs voor vogelaars. Populaire vogels die hier geregeld worden gespot zijn de Dalmatische pelikaan, de Oehoe, de keizerarend, de steenarend, de Europese scharrelaar en de Europese bijeneter. 

In Servië leven 25 verschillende soorten reptielen, waarvan 10 soorten slangen. Vooral de ringslang wordt hier vaak in en rond water gespot. Ook leven er 13 soorten amfibieën in het land. 

Tara de beste plek om bruine beren te spotten in Servië

Klimaat van Servië

In Servië is sprake van een landklimaat. Wat kort gezegd inhoudt dat de zomers warm en de winters koud zijn. In de winter, van december tot en met februari, kan het geregeld vriezen en sneeuwen. Zeker als je de bergen opzoekt is er een grote kans dat er sneeuw ligt.

In maart begint de lente die tot mei aanhoudt, daarna begint de zomer alweer. In de zomer kan het makkelijk 30 graden worden en door de hoge luchtvochtigheid kan het behoorlijk warm aanvoelen. In September begint de gemiddelde maximum temperatuur onder de 25 graden te zakken, maar met nog steeds gemiddeld 7 zonuren per dag is het weer ideaal voor een vakantie. In oktober en november begint de temperatuur sterk af te nemen, zodat in december de winter weer kan beginnen. 

Over het algemeen valt de meeste regen in de maanden april tot en met juli. Als je voor een actieve vakantie gaat is de maand September de beste, met iets aangenamere temperaturen en minder regenval. Het weer van Servië is niet vaak extreem, dus afhankelijk van je reisdoel kan je het hele jaar naar Servië afreizen!

Tara nationaal park, Servië
Servië

Servië Servië, officieel de Republiek Servië, is een land in het zuidoosten van Europa. Het land is volledig door land ingesloten en grenst aan maar liefst zeven landen. Dit land, wat bijna 100 jaar deel uitmaakte van Joegoslavië, is bijna 80.000km2 groot. Servië is daarmee bijna twee keer zo groot

Lees verder »
Tara de beste plek om bruine beren te spotten in Servië
Bruine beren spotten in Servië

Bruine beren spotten in Servië De bruine beer Bruine beren zijn grote roofdieren uit de familie van de beren. De dieren zijn in grote delen van Europa, Azië en Noord-Amerika te vinden. De totale populatie wordt geschat op 110.000 volwassen dieren en daardoor is de bruine beer als veilig geclassificeerd

Lees verder »

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
gewone flamingo in Fuente de Piedra
Flamingo’s: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Flamingo’s Flamingo’s zijn waadvogels uit de familie van de flamingo’s (Phoenicopteridae). Het gaat om totaal zes verschillende soorten die leven in Amerika, Europa, Azië en Afrika. Flamingo’s zijn zeer kenmerkende vogels die bij iedereen wel iets oproepen. Het spotten van een flamingo op reis is voor veel mensen een leuke bonus

Ik met de Zoomble Spotting Scope in Liwonde nationaal park, Malawi
Review: Zoomble Spotting Scope

Zoomble Spotting Scope 25×75 Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. In deze review lees jij onze ervaring met de Zoomble Spotting Scope 25×75 die wij voor Zoomble al een langere tijd testen. Hieronder vind je onze mening over deze tool om vogels te spotten van Zoomble.  Productinformatie De Zoomble

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia
Zambia

Zambia Zambia is een land in Afrika. Het land, dat 750.000km² groot is, ligt op de overgang van Centraal-, Oost- en Zuidelijk Afrika. De hoofdstad van het land is Lusaka, waar met zo’n 2 miljoen inwoners bijna 10% van het totaal aantal inwoners te vinden is. Lange tijd was het