de leukste activiteiten in Swakopmund

De 5 leukste activiteiten in Swakopmund

Table of Contents

Leukste activiteiten in Swakopmund

Swakopmund is een stad in het westen van Namibië. Swakopmund is de 5de stad van het land en ligt aan de Atlantische oceaan. De stad heeft rond de 50.000 inwoners en ligt in de Erongo regio. De stad ligt halverwege het land, op zo’n 350 kilometer ten westen van de hoofdstad Windhoek. 

Mede door het gevonden Uranium in de buurt van de stad is het een van de welvarendste gebieden in het land. Naast de mijnindustrie is het toerisme heel erg belangrijk voor de lokale economie. Door de kolonisatie door de Duitsers, voelt Swakopmund heel erg Duits aan. Er wordt zelfs vaak gezegd dat Swakopmund Duitser is dan Duitsland. Vooral in oktober, als veel Duitsers Namibië bezoeken, heb je het idee in een tropische Duitsland te zijn. 

Doordat er veel gave activiteiten in Swakopmund te doen zijn, wordt Swakopmund ook wel de Adrenaline-hoofdstad van Namibië genoemd. Er zijn dus genoeg activiteiten in Swakopmund te doen, maar welke mag je absoluut niet missen? Wij zochten het voor jullie uit en hebben deze lijst opgesteld. 

Little 5 tour

De eerste activiteit in Swakopmund die je absoluut niet mag missen is de Living Dunes Experience.

Namibië staat bekend om haar grote wildparken en om haar woestijnen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ook in deze woestijnen een aantal interessante dieren te vinden is. In de Namibwoestijn leven vijf kleine interessante dieren die hier zijn omgetoverd tot de “little 5”.

Tijdens de Living Dunes Experience ga je op zoek naar deze “little 5”. De “little 5” bestaat uit de woestijnkameleon, de bijna doorzichtige woestijngekko, de dwergpofadder, de “shovel-snouted lizard” en de “dancing whitelady” spin welke bij gevaar al koprollend de duinen afrolt. Naast een kans op een ontmoeting met deze opmerkelijke dieren, leer je veel over deze woestijn en hoe het mogelijk is dat hier ondanks dat er amper regen valt toch zoveel leven te vinden is. Deze tour duurt de een ochtend en kost zo’n 50 euro per persoon. Je mag deze activiteit in Swakopmund echt niet missen. 

Een woestijnkameleon in Swakopmund, Namibië

Quad biken in de Namib woestijn

Nummer twee voor onze lijst met leukste activiteiten in Swakopmund is Quad biken in de Namibwoestijn. De lengte van de tours verschillen van 1 uur tot een hele dag. Tijdens een quad tour scheur je met grote snelheid door de prachtige Namibwoestijn. Doordat de gidsen lokale mensen zijn weten ze waar ze kunnen rijden en waar de kwetsbare natuur beschermd moet worden. Wij boekten onze quad tour bij Namibdesertexplorers en hadden een geweldige tijd. 

Op wintersport in de woestijn: Sandboarden

Nog een gave activiteit in de Namibwoestijn is sandboarden. Sandboarden kan je op twee manieren doen, liggend of staand. Liggend lijkt heel erg op sleeën terwijl staand veel weg heeft van snowboarden. Ben je geen ervaren snowboarden, maar wil je wel hoge snelheden bereiken? Dan kan je beter voor liggend kiezen, je hoeft hier namelijk niks voor te kunnen. Je hoeft alleen te liggen en keihard te genieten. Er zijn verschillende zandbergen die gebruik worden. Er zijn dus ook uitstekende hellingen voor de wat mindere durfallen. 

Een Sandboard tour is ideaal te combineren met het quad biken. Ook dit is te boeken bij de Namibdesertexplorers!

De Namibwoestijn, in de buurt van swakopmund

Waag een sprong en ga Skydiven

De ultieme manier om de Namibwoestijn te verkennen is natuurlijk vanuit de lucht. Pas dan kan je zien hoe geweldig groot deze woestijn is en zie je de prachtige overgang van de woestijn naar de Atlantische oceaan. Hoe gaaf is het dan om een tandemsprong vanuit een vliegtuig te maken boven zo’n geweldig landschap? Je vliegt eerst een minuut of 15 boven het geweldige landschap voordat je je sprong in het diepe waagt. Als je eenmaal gesprongen bent heb je ongeveer zeven minuten om van de adrenaline en het landschap te genieten voordat je weer veilig op de grond komt!

Ben je iets minder stoer, maar wil je het landschap wel van boven verkennen. Dan kun je ook altijd overwegen om een luchtballon vaart boven de Namibwoestijn te maken. 

Ontdekt Swakopmund vanaf een Segway

Een van de nieuwere activiteiten in Swakopmund is de segwaytour. Tijdens deze tour, van ongeveer 2,5 uur, ontdek je de kuststrook van Swakopmund en met een privégids leer je de stad echt goed kennen. Je geniet van uitzichten over de zee, leert hoe de mensen hier leven en ziet de architecturele hoogtepunten van de stad.  Een prachtige manier dus om deze stad te leren kennen. Bijkomend voordeel is dat het heel eenvoudig is om te leren rijden om een Segway. En zeg nou eerlijk, wie had verwacht dat je in een Afrikaanse stad een Segwaytour kon boeken?

Overnachten in Swakopmund

Aangezien Swakopmund de adrenaline-hoofdstad van Namibië is, is er uiteraard genoeg plek om te overnachten. Voor een overnachting in een hotel ben je over het algemeen tussen de 50 en 150 euro kwijt. Klik hier voor het aanbod hotels in Swakopmund. Mocht je met een kampeerauto het land doorkruizen, dan kan je natuurlijk ook altijd gaan kamperen. Aan de rand van de stad ligt het heerlijke Alte Brücke. Een fijne camping, met prive sanitair!

Een woestijngekko in de Namibwoestijn, swakopmund, namibië

Dit waren volgens ons de activiteiten in Swakopmund die je absoluut niet mag missen. Heb je nog vragen of aanvulling, dan horen we dit graag! Je kan contact opnemen via ons contactformulier of via Instagram!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
gewone flamingo in Fuente de Piedra
Flamingo’s: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Flamingo’s Flamingo’s zijn waadvogels uit de familie van de flamingo’s (Phoenicopteridae). Het gaat om totaal zes verschillende soorten die leven in Amerika, Europa, Azië en Afrika. Flamingo’s zijn zeer kenmerkende vogels die bij iedereen wel iets oproepen. Het spotten van een flamingo op reis is voor veel mensen een leuke bonus

Ik met de Zoomble Spotting Scope in Liwonde nationaal park, Malawi
Review: Zoomble Spotting Scope

Zoomble Spotting Scope 25×75 Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. In deze review lees jij onze ervaring met de Zoomble Spotting Scope 25×75 die wij voor Zoomble al een langere tijd testen. Hieronder vind je onze mening over deze tool om vogels te spotten van Zoomble.  Productinformatie De Zoomble

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia
Zambia

Zambia Zambia is een land in Afrika. Het land, dat 750.000km² groot is, ligt op de overgang van Centraal-, Oost- en Zuidelijk Afrika. De hoofdstad van het land is Lusaka, waar met zo’n 2 miljoen inwoners bijna 10% van het totaal aantal inwoners te vinden is. Lange tijd was het