Panamastad skyline

Panamastad

Table of Contents

Panamastad

Panamastad is de hoofdstad van het Midden-Amerikaanse land Panama. Panamastad ligt aan de grote oceaan en bij het begin van het Panama kanaal. Panamastad is veruit het grootste stedelijke gebied van Panama. In de stad zelf wonen bijna één miljoen mensen en in het hele stedelijke gebied ruim 1,5 miljoen. Een heel groot deel dus van de ruim vier miljoen inwoners die Panama telt. In tegenstelling tot veel steden in Midden-Amerika is een bezoek aan deze stad het meer dan waard. Trek zeker twee dagen uit voor een bezoek aan Panamastad, voordat je de rest van het prachtige land gaat ontdekken.

Groen krijgt de ruimte

Hoewel panamastad zonder twijfel een metropool is, is er op behoorlijk wat plekken in en rond de stad ruimte voor de natuur en vooral veel verschillende vogels. Zo vind je overal in de stad mooie gekleurde vogels en met een beetje geluk spot je zelfs amazonepapegaaien. Kom je in de buurt van de zee dan vind je er duizenden vogels op zoek naar voedsel, waaronder fregatvogels en pelikanen. Overal waar je omhoog kijkt zie je zwarte gieren en kalkoengieren door de lucht zweven.

geelvoorhoofdamazone in Panamstad

Highlights Panamastad

Er valt behoorlijk wat te beleven in deze metropool, hieronder een overzicht van de plekken die je volgens ons absoluut niet mag missen!

Panamá Viejo

Panama viejo zijn de restanten van panamastad uit de 16de eeuw. Doordat Panama Viejo eind 17de eeuw verwoest werd door de Engelsen, zijn het vooral nog ruïnes, welke mooi contrasteren met de vele wolkenkrabbers. De oude toren is gelukkig bewaard gebleven en deze kan je beklimmen voor een mooi uitzicht. Je loopt (of gaat met een treintje) ongeveer 1 kilometer langs de baai van Panama met de vele ruïnes en een uitleg over de gebouwen die hier gestaan hebben. Ondertussen spot je hier gieren, fregatvogels, pelikanen, verschillende waadvogels en leguanen. Na de wandeling van 1 km kom je aan bij de toren en naast deze toren vind je het historisch museum van Panamastad.

Panama Viejo een van de mooiste bestemmingen van Panama
Casco Viejo

Nadat de stad in 1671 vernietigd was door de Engelse, werd twee jaar later begonnen met de herbouw. De wijk waar toen begonnen is met het herbouwen van Panamastad is Casco viejo. Casco Viejo is dus de oudste bewoonde wijk van Panamastad, waar je veel koloniale gebouwen vindt. Lange tijd werd deze wijk gedomineerd door bendes, maar tegenwoordig is het één van de hipste wijken van de stad. Overal in deze wijk vind je restaurants en bars. In het midden van de wijk staat een prachtige kathedraal en ook het nationale theater is in Casco Viejo te vinden. Daarnaast vind je hier nog meerdere monumenten en een prachtig uitzicht over de baai van Panama en de skyline van Panamastad.

Casco viejo
Cinta Costera

Vanaf Casco Viejo loopt je zo de Cinta Costera op. Een heerlijke boulevard langs de baai van Panama. Halverwege de boulevard vind je de beroemde gekleurde letters. Veel inwoners van panamastad komen hier na werktijd samen, wat de boulevard een hele gezellige plek maakt. Je vind hier dan ook veel kooplui die van alles proberen te verkopen. Zo kun je hier ter verkoeling heerlijk schaafijs met siroop kopen!

Cinta Costera panamastad

Vervoer in Panamastad

Van A naar B komen is in Panamastad echt een eitje. Er zijn een aantal opties. De makkelijkste en gelijk de “duurste” optie is het nemen van een taxi of een Uber. Voor de meeste ritjes binnen de stad ben je nog geen 5$ kwijt.

Taxichauffeurs proberen natuurlijk altijd zo veel mogelijk geld te verdienen, dus onderhandelen is noodzakelijk. Hier komt het voordeel van uber om de hoek kijken, mocht je verbonden zijn met internet kan je via de app gelijk zien hoe duur een taxirit ongeveer is. Mocht je de uberapp niet willen gebruiken, dan nog kan het een goede indicatie geven voor wat je een taxichauffeur moet betalen.

De tweede optie in de stad is met het openbaar vervoer. In Panamastad rijden overal bussen en het openbaar vervoer kost hier bijna niks. Busritten in de stad kosten vaak niet meer dan 0,25$. Het enige lastige hieraan is dat je een buskaart (soort ov-chipkaart) moet zien te scoren en hier tegoed op moet zetten.

Op de grote busstations zoals die van Albrook Mall is mogelijk om de kaarten zowel te kopen als op te laden. Een kaartje kost 2$. Mocht het niet lukken, dan zijn er altijd vriendelijke mensen op het station te vinden die je willen helpen. Houdt er wel rekening mee dat er weinig mensen Engels spreken, dus download offline google translate of schrijf je vragen van te voren op!

Verblijf in Panamastad

In Panamastad kun je, net zoals in zo goed als alle grote steden, een overnachtingsplek vinden voor elk budget. Hostels beginnen vanaf 20$, maar ook grotere luxe hotels zijn vrij goed te betalen. Houdt er tijdens het boeken van je accommodatie wel rekening mee in wat voor wijk de accommodatie ligt. Wij hebben ons tijdens ons verblijf nooit onveilig gevoeld, maar niet elke wijk heeft een even goede reputatie.

Wij sliepen tijdens ons verblijf in de stad voor nog geen 30 in Eden’s Garden hostel, een prima hostel voor een bezoek aan de stad. Tijdens ons tweede verblijf in de stad zaten wij in Best Western Zen hotel voor minder dan 65€ per nacht!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
gewone flamingo in Fuente de Piedra
Flamingo’s: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Flamingo’s Flamingo’s zijn waadvogels uit de familie van de flamingo’s (Phoenicopteridae). Het gaat om totaal zes verschillende soorten die leven in Amerika, Europa, Azië en Afrika. Flamingo’s zijn zeer kenmerkende vogels die bij iedereen wel iets oproepen. Het spotten van een flamingo op reis is voor veel mensen een leuke bonus

Ik met de Zoomble Spotting Scope in Liwonde nationaal park, Malawi
Review: Zoomble Spotting Scope

Zoomble Spotting Scope 25×75 Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. In deze review lees jij onze ervaring met de Zoomble Spotting Scope 25×75 die wij voor Zoomble al een langere tijd testen. Hieronder vind je onze mening over deze tool om vogels te spotten van Zoomble.  Productinformatie De Zoomble

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia
Zambia

Zambia Zambia is een land in Afrika. Het land, dat 750.000km² groot is, ligt op de overgang van Centraal-, Oost- en Zuidelijk Afrika. De hoofdstad van het land is Lusaka, waar met zo’n 2 miljoen inwoners bijna 10% van het totaal aantal inwoners te vinden is. Lange tijd was het