Panamastad skyline

Panamastad

Table of Contents

Panamastad

Panamastad is de hoofdstad van het Midden-Amerikaanse land Panama. Panamastad ligt aan de grote oceaan en bij het begin van het Panama kanaal. Panamastad is veruit het grootste stedelijke gebied van Panama. In de stad zelf wonen bijna één miljoen mensen en in het hele stedelijke gebied ruim 1,5 miljoen. Een heel groot deel dus van de ruim vier miljoen inwoners die Panama telt. In tegenstelling tot veel steden in Midden-Amerika is een bezoek aan deze stad het meer dan waard. Trek zeker twee dagen uit voor een bezoek aan Panamastad, voordat je de rest van het prachtige land gaat ontdekken.

Groen krijgt de ruimte

Hoewel panamastad zonder twijfel een metropool is, is er op behoorlijk wat plekken in en rond de stad ruimte voor de natuur en vooral veel verschillende vogels. Zo vind je overal in de stad mooie gekleurde vogels en met een beetje geluk spot je zelfs amazonepapegaaien. Kom je in de buurt van de zee dan vind je er duizenden vogels op zoek naar voedsel, waaronder fregatvogels en pelikanen. Overal waar je omhoog kijkt zie je zwarte gieren en kalkoengieren door de lucht zweven.

geelvoorhoofdamazone in Panamstad

Highlights Panamastad

Er valt behoorlijk wat te beleven in deze metropool, hieronder een overzicht van de plekken die je volgens ons absoluut niet mag missen!

Panamá Viejo

Panama viejo zijn de restanten van panamastad uit de 16de eeuw. Doordat Panama Viejo eind 17de eeuw verwoest werd door de Engelsen, zijn het vooral nog ruïnes, welke mooi contrasteren met de vele wolkenkrabbers. De oude toren is gelukkig bewaard gebleven en deze kan je beklimmen voor een mooi uitzicht. Je loopt (of gaat met een treintje) ongeveer 1 kilometer langs de baai van Panama met de vele ruïnes en een uitleg over de gebouwen die hier gestaan hebben. Ondertussen spot je hier gieren, fregatvogels, pelikanen, verschillende waadvogels en leguanen. Na de wandeling van 1 km kom je aan bij de toren en naast deze toren vind je het historisch museum van Panamastad.

Panama Viejo een van de mooiste bestemmingen van Panama
Casco Viejo

Nadat de stad in 1671 vernietigd was door de Engelse, werd twee jaar later begonnen met de herbouw. De wijk waar toen begonnen is met het herbouwen van Panamastad is Casco viejo. Casco Viejo is dus de oudste bewoonde wijk van Panamastad, waar je veel koloniale gebouwen vindt. Lange tijd werd deze wijk gedomineerd door bendes, maar tegenwoordig is het één van de hipste wijken van de stad. Overal in deze wijk vind je restaurants en bars. In het midden van de wijk staat een prachtige kathedraal en ook het nationale theater is in Casco Viejo te vinden. Daarnaast vind je hier nog meerdere monumenten en een prachtig uitzicht over de baai van Panama en de skyline van Panamastad.

Casco viejo
Cinta Costera

Vanaf Casco Viejo loopt je zo de Cinta Costera op. Een heerlijke boulevard langs de baai van Panama. Halverwege de boulevard vind je de beroemde gekleurde letters. Veel inwoners van panamastad komen hier na werktijd samen, wat de boulevard een hele gezellige plek maakt. Je vind hier dan ook veel kooplui die van alles proberen te verkopen. Zo kun je hier ter verkoeling heerlijk schaafijs met siroop kopen!

Cinta Costera panamastad

Vervoer in Panamastad

Van A naar B komen is in Panamastad echt een eitje. Er zijn een aantal opties. De makkelijkste en gelijk de “duurste” optie is het nemen van een taxi of een Uber. Voor de meeste ritjes binnen de stad ben je nog geen 5$ kwijt.

Taxichauffeurs proberen natuurlijk altijd zo veel mogelijk geld te verdienen, dus onderhandelen is noodzakelijk. Hier komt het voordeel van uber om de hoek kijken, mocht je verbonden zijn met internet kan je via de app gelijk zien hoe duur een taxirit ongeveer is. Mocht je de uberapp niet willen gebruiken, dan nog kan het een goede indicatie geven voor wat je een taxichauffeur moet betalen.

De tweede optie in de stad is met het openbaar vervoer. In Panamastad rijden overal bussen en het openbaar vervoer kost hier bijna niks. Busritten in de stad kosten vaak niet meer dan 0,25$. Het enige lastige hieraan is dat je een buskaart (soort ov-chipkaart) moet zien te scoren en hier tegoed op moet zetten.

Op de grote busstations zoals die van Albrook Mall is mogelijk om de kaarten zowel te kopen als op te laden. Een kaartje kost 2$. Mocht het niet lukken, dan zijn er altijd vriendelijke mensen op het station te vinden die je willen helpen. Houdt er wel rekening mee dat er weinig mensen Engels spreken, dus download offline google translate of schrijf je vragen van te voren op!

Verblijf in Panamastad

In Panamastad kun je, net zoals in zo goed als alle grote steden, een overnachtingsplek vinden voor elk budget. Hostels beginnen vanaf 20$, maar ook grotere luxe hotels zijn vrij goed te betalen. Houdt er tijdens het boeken van je accommodatie wel rekening mee in wat voor wijk de accommodatie ligt. Wij hebben ons tijdens ons verblijf nooit onveilig gevoeld, maar niet elke wijk heeft een even goede reputatie.

Wij sliepen tijdens ons verblijf in de stad voor nog geen 30 in Eden’s Garden hostel, een prima hostel voor een bezoek aan de stad. Tijdens ons tweede verblijf in de stad zaten wij in Best Western Zen hotel voor minder dan 65€ per nacht!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Zeezoogdieren spotten op de Azoren
Zeezoogdieren spotten op de Azoren: Een magische ervaring!

Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar de magie van walvissen en dolfijnen? De Portugese Azoren, een archipel midden in de oceaan, zijn een betoverende plek om deze bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. In dit artikel vertellen we je alles over

Toegangsbord van South Luangwa nationaal park
South Luangwa nationaal park: de ultieme safaribestemming in Zambia

South Luangwa nationaal park South Luangwa nationaal park is een beschermd natuurgebied in het oosten van het Afrikaanse Zambia. Het nationale park, dat ruim 9.000 km² groot is, ligt in de Luangwa vallei. Een vallei waar het wemelt van de wilde dieren en waar nog twee andere geweldige nationale parken

Adder in Tangkoko nature reserve
Tangkoko Nature Reserve

Tangkoko Nature Reserve Als je naar het Indonesische eiland Sulawesi reist, mag je zeker het Tangkoko Nature Reserve niet overslaan. Het Tangkoko Nature Reserve is een van de vele prachtige natuurgebieden van Indonesië en staat met name bekend vanwege de zeldzame dieren die hier leven, zoals het Celebesspookdiertje en de

Vrouwelijke grote koedoe
De 5 grootste antilopen van Afrika: wie zijn het en waar vind je ze?

De 5 grootste antilopen van Afrika Antilopen zijn een grote groep evenhoevigen die voorkomen in Afrika en Azië. Alle antilopen vallen onder de familie van de holhoornigen (Bovidae), maar niet alle dieren die onder de holhoorningen vallen zijn antilopen. Onder de holhoornigen vallen namelijk ook de runderen, geiten en schapen.

De WildlifeReizen kalender 2024
De WildlifeReizen kalender 2024

De WildlifeReizen kalender 2024 Met trots presenteren wij ons eerste product, de WildlifeReizen kalender 2024! Het is een, naar onze mening, geweldige kalender geworden met 13 prachtige foto’s die je misschien wel herkent van onze website of ons Instagramaccount. Al deze foto’s zijn door ons zelf gemaakt, tijdens onze reizen