7 mooie boeken voor natuurliefhebbers

7 mooie boeken voor natuurliefhebbers

Table of Contents

7 mooie boeken voor natuurliefhebbers

Ben je op zoek naar een cadeau voor een natuurliefhebber of ben je zelf een natuurliefhebber en op zoek naar een nieuw boek? Dan is dit overzicht met 7 mooie boeken voor natuurliefhebbers echt iets voor jou!

In dit overzicht bespreken we namelijk 7 mooie boeken voor natuurliefhebbers. Alle boeken op deze lijst hebben te maken met het spotten van, het leren begrijpen van, het vastleggen van of het genieten van wildlife. Het ene boek leert je van alles over wilde dieren, terwijl het andere boek laat zien hoe mooi de natuur is. 

Wildlife: Evolutie, ecologie, gevangenschap en gedrag

Het eerste boek op onze lijst met 7 mooie boeken voor natuurliefhebbers is het boek Wildlife: Evolutie, ecologie, gevangenschap en gedrag geschreven door biologe Dorien Claes. 
Het boek, dat eind 2018 is uitgebracht, is bijna 200 pagina’s dik en is Nederlandstalig. In het boek probeert de schrijfster grote misverstanden omtrent wildlife op een toegankelijke manier uit te leggen. 

De samenvatting geeft goed weer waar het boek over gaat: Voor iedereen die zich in dieren interesseert en een bredere interesse heeft dan honden, katten of andere populaire huisdieren. Die orde wil krijgen in de chaotische veelheid aan diersoorten die onze planeet rijk is, die meer wil weten over het houden van wilde dieren in gevangenschap, die de discussie wil aangaan over het bestaansrecht van dierentuinen, die meer wil weten over gedrag, bedreiging en conservatie, kortom voor iedereen die met een open blik wil bijleren over al het moois dat onze fauna te bieden heeft.

Praktijkboek wildlife fotografie

Het tweede boek op onze lijst met mooie boeken voor natuurliefhebbers is het praktijkboek wildlife fotografie. Het praktijkboek wildlife fotografie is een handboek dat de lezer leert hoe hij/zij de mooiste foto’s van wildlife kan maken. Het boek, alweer uit 2015, is geschreven door Jan Vermeer in samenwerking met andere grote Nederlandse natuurfotografen. Jan Vermeer heeft grote prijzen gewonnen en reportages voor onder meer de National Geographic gemaakt. 

In de bijna 200 pagina’s die het boek kent leer je heel veel kneepjes van deze ervaren fotograaf en zijn collega’s. Daarnaast wordt alles duidelijk uitgelegd aan de hand van prachtige foto’s. 
Mocht je dus meer willen leren over wildlife fotografie? Dan is dit boek echt iets voor jou!

De samenvatting van het boek: Oog in oog met een wild zwijn, een das, een beer of eekhoorntje… welke fotograaf droomt daar niet van? Van alle dieren spreken zoogdieren het meest tot de verbeelding. De uitstraling van een vos, de oerkracht van een wisent,de glimlach van een zeehond en de kraaloogjes van een muis – we vallen er massaal voor.
Hoe komen de prachtige foto’s in boeken en tijdschriften tot stand? Hoe kun je zulke foto’s zelf maken? In dit praktijkboek lees je alles over een goede voorbereiding, hoe je de dieren vindt, hoe je dichtbij komt en welke technieken je kunt gebruiken.

Dit boek gaat zelfs verder en geeft antwoord op de vraag hoe je beelden kunt maken die zich onderscheiden van alles wat er al is gefotografeerd en hoe je een herkenbare stijl kunt ontwikkelen. De auteurs van dit boek, stuk voor stuk zeer ervaren wildlifefotografen, geven al hun kennis en geheimen prijs.

Comedy Wildlife Photography Awards

In het boek van de Comedy Wildlife Photography Awards worden de beste inzendingen van dat jaar gebundeld. Het boekje en de foto’s erin laten een hele andere, humoristische, kant van wildlife fotografie zien. Bij elke foto vind je een grappig anekdote die de foto nog grappiger maakt. Doordat het boekje nog geen 10 euro kost is het een ideaal cadeau! Het boekje telt meer dan 150 pagina’s en is alleen in het Engels verkrijgbaar. 

Wild Encounters

Wild EncountersIconic Photographs of the World’s Vanishing Animals and Cultures” is een prachtig koffietafelboek met geweldige wildlife fotografie van de wereldberoemde David Yarrow. Naast de foto’s krijg je ook een uitleg over hoe en waar de foto’s gemaakt zijn. Het boek is vrij prijzig, maar absoluut een boek waarin je maar blijft bladeren. 

Met zijn foto’s wil David Yarrow laten zien hoe mooi de natuur is en dat we er alles aan moeten doen om haar te behouden. Het boek is 336 pagina’s dik en Engelstalig. 

NG Photo Ark

NG Photo Ark is een fotoboek waarin van het Photo Ark project centraal staan. Met het Photo Ark project probeert fotograaf Joel Satore maar liefst 12.000 verschillende diersoorten op de foto te krijgen. Hierbij gaat zijn voorkeur uit naar dieren die met uitsterven bedreigd zijn. In plaats van deze dieren in het wild op te zoeken, maakt Joel Satore zijn foto’s van dieren in gevangenschap. Doordat hij hier geen afleidende achtergrond heeft, kan hij het dier echt laten schitteren. 

Het boek bevat maar liefst 400 pagina’s met prachtige foto’s en Engelstalige uitleg. Een absolute aanrader, zeker als je weet dat het boek nog geen 25 euro kost. 

Naast deze versie bestaat er ook nog een versie met nadruk op verdwijnende diersoorten genaamd Vanishing en een met vogels in de hoofdrol genaamd Birds of the Photo Ark. 

Wildlife Photographer of the Year

Het Wildlife Photographer of the Year boek is het zesde boek op onze lijst met mooie boeken voor natuurliefhebbers. Het boek bevat een verzameling van de mooiste foto’s van de Wildlife Photographer of the Year awards. Dit betekent dan ook dat er elk jaar een nieuwe versie verschijnt. 

Elk jaar worden de 100 mooiste foto’s van de verkiezingen gebundeld en voorzien van een verdiepende tekst. Je kunt je wel voorstellen, dat dit prachtige boeken oplevert!

Lonely Planet's A-Z of Wildlife Watching

Het laatste boek op onze lijst van mooie boeken voor natuurliefhebbers is het Lonely Plant boek A-Z of Wildlife Watching. Dit boek laat prachtige foto’s zien van 300 verschillende diersoorten over de hele wereld. In plaats van het verhaal van de fotograaf te vertellen, vertellen ze wat over het dier en ook waar je deze dieren kunt spotten. Hierdoor kun jezelf een Bucketlist samen stellen met welke dieren je nog wilt spotten en gelijk zien waar je deze dieren spot. 

Het boek is uitgebracht in 2018 en telt ruim 300 pagina’s. De prijs van het boek, 12 euro, maak het ideaal om voor jezelf te kopen of als cadeau weg te geven. 

Dit was onze lijst met 7 mooie boeken voor natuurliefhebbers. Heb je nog vragen, of aanvulling naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op via ons contactformulier of via ons Instagramaccount!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
gewone flamingo in Fuente de Piedra
Flamingo’s: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Flamingo’s Flamingo’s zijn waadvogels uit de familie van de flamingo’s (Phoenicopteridae). Het gaat om totaal zes verschillende soorten die leven in Amerika, Europa, Azië en Afrika. Flamingo’s zijn zeer kenmerkende vogels die bij iedereen wel iets oproepen. Het spotten van een flamingo op reis is voor veel mensen een leuke bonus

Ik met de Zoomble Spotting Scope in Liwonde nationaal park, Malawi
Review: Zoomble Spotting Scope

Zoomble Spotting Scope 25×75 Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. In deze review lees jij onze ervaring met de Zoomble Spotting Scope 25×75 die wij voor Zoomble al een langere tijd testen. Hieronder vind je onze mening over deze tool om vogels te spotten van Zoomble.  Productinformatie De Zoomble

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia
Zambia

Zambia Zambia is een land in Afrika. Het land, dat 750.000km² groot is, ligt op de overgang van Centraal-, Oost- en Zuidelijk Afrika. De hoofdstad van het land is Lusaka, waar met zo’n 2 miljoen inwoners bijna 10% van het totaal aantal inwoners te vinden is. Lange tijd was het