De leukste spellen voor op vakantie

Table of Contents

Wat zijn de leukste spellen voor op vakantie?

Nog een paar weken dan begint de meivakantie en niet veel later begint de alweer zomervakantie. Hoewel tropische bestemmingen waarschijnlijk nog niet mogelijk zijn, gaan wij Nederlanders weer massaal op vakantie. Of het nou op de camping in Nederland is, op een all-inclusive resort in Zuid-Europa of op reis door de prachtige natuurgebieden van Europa, één ding staat vast: Niemand zou op vakantie moeten gaan zonder op z’n minst één gezelschapsspel mee te nemen.

Om jullie te helpen kiezen welk spel je tijdens de komende vakantie mee zou moeten nemen, hebben wij onszelf de volgende vraag gesteld: wat zijn de leukste spellen voor op vakantie.

Om deze vraag voor jullie te beantwoorden hebben wij een top 10 opgesteld. We hebben hierbij gelet op spelletjes die eenvoudig en vooral makkelijk in een reistas of koffer mee te nemen zijn. Nog een voordeel, het duurste spel uit de lijst kost slechts 16 euro. Dus mocht het spel tijdens de vakantie sneuvelen is dat ook geen ramp! 

Hier gaan we met onze top 10 leukste spellen voor op vakantie!

Top 10 leukste spellen voor op vakantie!

Regenwormen

Regenwormen is volgens ons een van de leukste spellen voor op vakantie. Dit is een snel dobbelspel, wat vaak niet langer duurt dan 30 minuten. Je kan het spel spelen met 2-7 spelers. Tijdens het spel is het de bedoeling om met 8 dobbelstenen zo veel mogelijk regenwormen te verzamelen. De regenwormen zijn te verdienen door minimaal 20 te gooien, inclusief minimaal één worm. 

Neem je het risico voor meer punten? Dan heb je kans dat je je laatst gewonnen fiche juist verliest. Gooi je het laatst gegooide getal van een tegenspeler, dan kan je zijn/haar wormen stelen! Als alle fiches gewonnen of weg zijn, is het spel klaar en wint degene met de meeste regenwormen. Dit simpele spel stelt echt nooit teleur en zit bij ons altijd in de koffer! Tegenwoordig zijn er ook verschillende uitbreidingen te koop waardoor het spel nog leuker wordt.

Yahtzee

Yahtzee, wie kent het bekende dobbelspel niet. Bij dit dobbelspel is het de bedoeling om met 5 dobbelstenen in 3 beurten zo veel mogelijk combinaties van je lijst af te strepen. Hoger hoe je gooit, des te meer punten je verzamelt. Dit tijdloze spel is ideaal voor op vakantie. Het neemt weinig ruimte in, iedereen kent het en het levert plezier voor jong en oud. Een ander voordeel van dit spel is dat je het met zoveel mensen als je wilt kan spelen.

Machiavelli

Machiavelli is een kaartspel, waarbij het de bedoeling is om zo snel mogelijk 8 gebouwen te bouwen. Dit spel, voor 2-7 spelers, duurt zo’n uur. Het spel is een stuk ingewikkelder dan de andere spellen op deze lijst, maar als je het eenmaal door hebt is het garantie voor uren vermaak! Het spel staat vol van list, bedrog en bluf. Het unieke aan dit spel is dat je elke beurt weer een ander personage, met totaal andere eigenschappen, kan zijn.

Halli Galli

Halli Galli, het vierde spel in onze “top 10 van leukste spellen voor op vakantie”, is een razendsnel spel, waar alles draait om reactiesnelheid. Liggen er 5 dezelfde stuks fruit op tafel, sla dan zo snel mogelijk op de bel. Ben jij de snelste? Dan krijg je alle kaarten van tafel. 

Maar kijk uit! Liggen er te veel of te weinig, dan moet je je eigen kaarten uitdelen. Zijn al je kaarten op? Dan lig je uit het spel. Van Halli Galli zijn inmiddels meerdere varianten beschikbaar, waaronder een uitbreiding en een junior versie.

Skip-Bo

Skip-Bo is een ultiem kaartspel waarbij de spelers stapels moeten maken van 1 tot 12. Als je aan de beurt bent, dan vul je de kaarten in je hand aan tot 5. Vervolgens mag je zoveel kaarten als je kan opleggen. Buiten de kaarten in je hand heb je een dichte stapel van 30 kaarten. Leg je deze stapel als eerste af, dan win je! Dit spel zorgt gegarandeerd voor een hoop spelplezier!

Qwixx

Qwixx is een vlot dobbelspel van White Goblin waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Wanneer iemand dobbelt kan iedereen de worp benutten! Het spel duurt slechts 15 minuten en is te spelen met 2-5 spelers. Dit zeer eenvoudige speel is een soort kruizing tussen een dobbelspel en bingo. 

Hoe meer getallen je op je scoreblad aan kan kruizen, hoe meer punten je krijgt. Qwixx kan in slechts twee minuten worden uitgelegd, maar blijft spannend tot de allerlaatste worp! Ook voor Qwixx bestaat een uitbreiding met andere scoreblocks.

Saboteur

Saboteur is een kaartspel voor 3-10 spelers en is een soort “wie is de mol” in het klein. Het is de bedoeling om met elkaar via speelkaarten een gangenstelsel te bouwen naar het goud. Echter is er een kans dat er (afhankelijk van het aantal spelers) één of meerdere saboteurs zijn, die dit proberen te voorkomen. 

Na drie rondes wordt de balans opgemaakt en degene met het meeste goud is de winnaar. Dit spel van 999 games duurt zo’n 30 minuten. Van dit spel zijn zowel een uitbreiding als een versie voor twee spelers beschikbaar!

Perudo

Perudo is een geweldig, simpel spel. Het is voor 2-6 spelers en duurt gemiddeld een half uur. Het spel is een combinatie van Yahtzee met Poker. Schud de dobbelstenen in je beker, draai hem om op tafel, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. Perudo is een echt spel voor de bluffer. Houd jij het langst al je dobbelstenen over? Dan ben je de winnaar. Ervaar de spanning van dit eeuwenoude blufspel!

Beverbende

Beverbende is een spel voor 2 tot 6 spelers, waarbij tactiek en geheugen hand in hand gaan. Aan het begin krijgt iedere speler 4 kaarten met minpunten waarvan hij/zij de buitenste twee mag bekijken. Door kaarten te ruilen met de stapel en andere spelers is het de bedoeling om een zo laag aantal punten te behalen. Ben je ervan overtuigd dat jij het minste aantal punten hebt? Klopt dan op tafel om de laatste ronde aan te kondigen. Wie na zes rondes de minste punten heeft verzameld is de winnaar. Dit snelle spel wil je blijven spelen!

Beverbende, een van de leukste spellen voor op vakantie

Take 5!

Take 5! is alweer het laatste spel van onze lijst met leukste spellen voor op vakantie. Take 5! is  een kaartspel waarin slim tellen, geluk en bluf centraal staan. Incasseer jij de minste strafpunten? Dan win je!
Dit spel kan gespeeld worden met 2-10 spelers en duurt zo’n driekwartier. Elke speler krijgt 10 kaarten in zijn hand. Er liggen 4 kaarten in open in het midden. 

Elke beurt leggen alle spelers de kaart die ze willen spelen gesloten op tafel. Vervolgens leggen ze deze één voor één aan bij de beste passend rij. Moet jij de 6de kaart aanleggen, of is je kaart niet hoog genoeg? Dan krijg je de hele rij. Zorg dat je aan het eind de minste strafpunten hebt en je wint.

Dit was onze top 10 met de leukste spellen voor op vakantie! Mocht je nog spellen aan de lijst willen toevoegen? Laat ons dan wat weten via onze contactformulier of via Instagram

Op zoek naar reisinspiratie voor de komende zomer? Lees onze blogs over Nederland en Italië!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Nijlpaarden in het water in de Okavango Delta, vanuit de lucht
Nijlpaarden: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Nijlpaarden Nijlpaarden zijn  semi-aquatische zoogdieren uit de familie van de Hippopotamidae. Ooit waren er veel verschillende soorten te vinden in Afrika, Azië en Europa, maar tegenwoordig zijn er nog slechts twee soorten nijlpaarden in Afrika te vinden. De ene soort wordt gewoon het nijlpaard genoemd en de andere is het

Zwarte neushoorn baby met moeder in de nacht
Neushoorns: welke soorten zijn er en waar vind je ze?

Neushoorns Neushoorns zijn zoogdieren uit de familie van de neushoorns (Rhinocerotidae). In totaal zijn er nog vijf verschillende soorten neushoorns op de wereld te vinden en wel alleen in Afrika en Azië. Ooit bestonden er veel meer soorten neushoorn, ook in Europa en Amerika. Neushoorns worden gerekend tot megafauna, dieren