Duiken in het buitenland brengt je op prachtige plekken zoals Coiba nationaal park

Je duikbrevet halen in het buitenland: 5 redenen om het te doen!

Table of Contents

Je duikbrevet halen in het buitenland

Een duikbrevet halen in het buitenland is iets waar veel reizigers wel eens over nadenken. De droom om te genieten van de prachtige onderwaterwereld is het belangrijkste argument om een duikbrevet in het buitenland te halen. Maar het halen van je duikbrevet, vaak het PADI Open Water Diver-brevet, is niet goedkoop (uiteraard wel afhankelijk van de locatie waar je overweegt een duikbrevet te halen) en je bent al snel vijf dagen bezig voordat je het brevet op zak hebt. Dus haken veel mensen weer af, maar dat is zonde. Om je ervan te overtuigen een duikbrevet te halen in het buitenland, hebben wij 6 redenen op een rijtje gezet. 

Genieten van het prachtige onderwaterleven

Met een duikbrevet kan je voor een lange tijd genieten van het prachtige onderwaterleven. Natuurlijk krijg je door te snorkelen ook al mee hoe mooi deze wereld kan zijn, maar tijdens het duiken krijg je het toch allemaal wat beter mee. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je niet aan het oppervlakte blijft hangen, waardoor je dichter bij de vissen kunt komen. Daarnaast zijn er vissen die alleen wat dieper voorkomen, deze zijn alleen bereikbaar voor Scuba-divers. Bijkomend voordeel van duiken ten opzichte van snorkelen is dat je volledig onderwater niet kunt verbranden (iets wat met snorkelen vaak al snel gebeurd).

Waar je ook bent, je kunt altijd duiken

Een groot voordeel aan je duikbrevet halen in het buitenland is dat een duikbrevet (in ieder geval die van PADI) overal geaccepteerd wordt. Het maakt dus niet uit waar te wereld je jouw brevet gehaald hebt, maar je kunt hiermee overal laten zien dat je kunt duiken. Je kunt dus altijd, of je nou in Maleisië, Australië of Panama bent, van dit brevet profiteren. 

Duikbrevet halen in het buitenland

Je hele leven geldig

Een PADI duikbrevet is niet alleen overal te wereld geldig, hij is ook jouw hele leven geldig. Het is dus één keer een investering van tijd en geld, maar daarna profiteer je daar jouw hele leven van. Het is wel handig om geregeld te blijven duiken, zodat je het niet verleerd, maar na een langere periode zonder duiken is alleen een opfrisduik voldoende om weer zelfverzekerd het water in te gaan. Mocht je nog meer uitdaging willen is het uiteraard ook mogelijk om meer brevetten te halen, die ook meer mogelijkheden opleveren. Maar mocht je het PADI Open Water Diver-brevet voldoende vinden, is dus deze je hele leven geldig. 

Leer andere reizigers kennen

Een duikbrevet halen in het buitenland doe je eigenlijk nooit alleen. Vaak worden meerdere cursisten bij elkaar gezet. Een ideale manier om medereizigers te leren kennen en hun ervaringen met het vakantieland aan te horen. Misschien pik je hier wel die ene gouden tip op, of hou je hele leuke vrienden over aan het halen van een duikbrevet. 

Veel fijner dan in Nederland

Het halen van je duikbrevet in het buitenland is veel fijner dat het halen van je duikbrevet in Nederland. In Nederland is het weer doorgaans slechter, het water kouder, het water veel troebeler en is de onderwaterwereld meestal niet zo mooi als op een tropische vakantiebestemming. Daarnaast is het in Nederland ook vaak een stuk duurder dan op veel populaire duikbestemmingen zoals Thailand en Egypte. 

Mocht je geen lange vakantie hebben, dan kan het wel voordelig zijn om jouw duikbrevet in Nederland te halen, zodat je hier op vakantie gelijkt van kunt profiteren. 

Bezoek een wrak, duik in een grot of duik de diepte in

Het is ook een optie om zonder duikbrevet te gaan duiken, een zogenaamde discovery duik, waarbij je heerlijk kunt genieten van het onderwaterleven. Nadeel hiervan is wel dat je niet goed begrijpt wat je allemaal aan het doen bent en er strenge regels gelden. Zo mag je niet dieper dan 12 meter en zijn de uitdagendere plekken zoals een wrak of grot uitgesloten. Mocht je dus dieper willen duiken, of ben je op zoek naar de adrenaline van bijvoorbeeld een wrak of grot? Dan is het halen van een duikbrevet een must. 

Dat waren ze dan, zes redenen om je duikbrevet in het buitenland te halen. Heb jij jouw duikbrevet gehaald in het buitenland en wil je jouw ervaring delen? Laat dan een reactie achter!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Comments (2)

  1. Het voordeel van in Nederland je duikbrevet halen is dat je veel beter kunt duiken. Doordat in Nederland veel.meer aandacht wordt besteed aan boyancy. Omdat je ander teveel sediment laat opstuiven waardoor het zicht nog slechter wordt. Daarnaast door het mindere zicht ben je ook bewuster van het in de gaten houden van je buddy. Voor veiligheid wel erg fijn om te weten waar je buddy is! Voor mij is het helder beter in NL leren duiken dan kan je overal ter wereld uit de voeten.

    1. Hoi B. Kieft,
      Het halen van een duikbrevet in Nederland heeft uiteraard ook voordelen. Ik heb zelf mijn brevetten ook in Nederland gehaald. Duiken in Nederland kan wel behoorlijk uitdagend zijn, waardoor mensen afhaken, terwijl dit niet perse nodig is. Beide opties hebben voor- en nadelen en wat de beste keuze is hangt af van de persoon. Wat zeker waar is dat, is dat wanneer je in Nederland kunt duiken je dit bijna overal kan doen terwijl dit andersom zeker niet geldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Nijlpaarden in het water in de Okavango Delta, vanuit de lucht
Nijlpaarden: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Nijlpaarden Nijlpaarden zijn  semi-aquatische zoogdieren uit de familie van de Hippopotamidae. Ooit waren er veel verschillende soorten te vinden in Afrika, Azië en Europa, maar tegenwoordig zijn er nog slechts twee soorten nijlpaarden in Afrika te vinden. De ene soort wordt gewoon het nijlpaard genoemd en de andere is het