Een gevlekte hyena in Etosha nationaal park. Paklijst verre reizen met een baby

Tanzania

Table of Contents

Tanzania

Tanzania, een land in Oost-Afrika, is een fantastische bestemming voor iedereen die houdt van avontuur, natuur, cultuur en ontspanning. Het land biedt vele activiteiten en bezienswaardigheden, zo kun je in Tanzania op safari, de Kilimanjaro beklimmen en ontspannen op de prachtige stranden van de tropische eilanden, zoals op Zanzibar.

Een strand op Zanzibar, Tanzania

Nationaal park Serengeti is misschien wel het bekendste natuurpark ter wereld, waar bezoekers jaarlijkse getuige kunnen zijn van “the great migration”. Dit uitgestrekte park biedt bezoekers de kans om enkele van ’s werelds meest iconische dieren in het wild te zien, waaronder leeuwen, luipaarden, Afrikaanse savanneolifanten en giraffen. Maar Tanzania heeft nog veel meer natuurpracht te bieden dan alleen de Serengeti. Het land herbergt enkele van de meest ongerepte gebieden ter wereld, zoals het Nyerere National Park en het Ruaha National Park. Hier kun je genieten van ongerepte natuur, afwisselende landschappen en veel wilde dieren in hun natuurlijke habitat.

Afrikaanse leeuw Moremi Game Reserve

Tanzania biedt meer dan alleen safari’s. Tanzania heeft meer dan 120 volkeren die vredig met elkaar leven. De Maasai is een van de meest bekende volkeren in Tanzania. Door die grote etnische verschillen is de cultuur in Tanzania zeer divers en fantastisch om te ontdekken.

Tanzania is tevens een land van ontspanning en rust. Het eiland Zanzibar, gelegen in de Indische oceaan, biedt witte zandstranden, kristalhelder water en historische gebouwen. Hier kun je actief meedoen aan watersporten zoals snorkelen, duiken, kitesurfen of ontspannen op het strand. Ben je sportief en sta je open voor een uitdaging? Dan is het mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. Deze 5895 meter hoge berg is de hoogste in Afrika en behoort daarmee tot de 7 summits.

Mount Kilimanjaro, Tanzania

Een ander aspect dat Tanzania tot een geweldige bestemming maakt, is de vriendelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking. Tanzania is een land met een rijke culturele diversiteit en de mensen zijn trots op hun land en tradities.

Kortom, Tanzania is een fantastische vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar avontuur, natuur, cultuur en ontspanning. Of je nu een safari wilt maken, wilt ontspannen op het strand, wilt genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van het land, of een sportieve uitdaging aan wilt gaan, Tanzania heeft het allemaal.

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Nijlpaarden in het water in de Okavango Delta, vanuit de lucht
Nijlpaarden: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Nijlpaarden Nijlpaarden zijn  semi-aquatische zoogdieren uit de familie van de Hippopotamidae. Ooit waren er veel verschillende soorten te vinden in Afrika, Azië en Europa, maar tegenwoordig zijn er nog slechts twee soorten nijlpaarden in Afrika te vinden. De ene soort wordt gewoon het nijlpaard genoemd en de andere is het

Zwarte neushoorn baby met moeder in de nacht
Neushoorns: welke soorten zijn er en waar vind je ze?

Neushoorns Neushoorns zijn zoogdieren uit de familie van de neushoorns (Rhinocerotidae). In totaal zijn er nog vijf verschillende soorten neushoorns op de wereld te vinden en wel alleen in Afrika en Azië. Ooit bestonden er veel meer soorten neushoorn, ook in Europa en Amerika. Neushoorns worden gerekend tot megafauna, dieren