Wilde dieren op de Seychellen

Wilde dieren op de Seychellen: Welke unieke dieren kom je allemaal tegen op de Seychellen?

Table of Contents

Wilde dieren op de Seychellen

De Seychellen is een eilandnatie in de Indische oceaan en voelt als het paradijs op aarde. Het land, dat bestaat uit 115 eilanden, staat bekend om haar prachtige stranden, kraakheldere zee en tropische vibe. Maar ook wanneer je tijdens jouw vakantie op zoek wilt gaan naar wilde dieren brengen de Seychellen uitkomst. Doordat de hoofdstad van de eilandengroep, Victoria, op zo’n 1.500 kilometer van het vastenland van Afrika afligt, heeft de natuur zich hier op haar eigen manier ontwikkeld. 

Hierdoor zijn er veel unieke planten en wilde dieren op de Seychellen te vinden. Tijdens je vakantie op de Seychellen is de kans groot dat je enkele unieke dieren tegenkomt, zoals de Seychellen reuzenschildpad die rustig ronddwaalt of de vleerhond die door de lucht zweeft. Wij vertellen je alles over de wilde dieren op de Seychellen, lees je verder?

De Seychellenreuzenschildpad op de Seychellen

Op de prachtige Seychellen kun je een aantal interessante dieren tegenkomen tijdens je vakantie. Misschien wel het meest iconische dier van allemaal  is de Seychellenreuzenschildpad. Denk je aan de Seychellen dan denk je al vrij snel aan de reuzenschildpad. Deze bijzondere schildpad loopt vrij rond op verschillende eilanden. Een indrukwekkend gezicht voor toeristen. Deze schildpadden, die wel 1,4 meter lang kunnen worden en meer dan 200 kilogram kunnen wegen, zijn herbivoren en eten dus alleen maar planten. Ze worden niet alleen heel groot, maar wist je dat deze mooie wezens kunnen wel meer dan 200 jaar oud kunnen worden?

Officieel zijn de dieren alleen nog op de Aldabra atol te vinden, waar er wel meer dan 100.000 leven. Ze zijn op geherintroduceerd op andere, meer toegankelijke eilanden op de Seychellen, waardoor ze makkelijk te vinden zijn. 

Een van de wilde dieren op de Seychellen, een Seychellenreuzenschilpad

Vleermuizen op de Seychellen

Door de afgelegen ligging van de Seychellen, hebben landzoogdieren nooit echt voet aan de grond kunnen krijgen. Hierop is één uitzondering te vinden namelijk vleermuizen. In de bossen op de Seychellen kan je zes verschillende soorten vleermuizen vinden. Van fruitetende vleermuizen tot insectenetende exemplaren. Ze dragen allemaal bij aan het unieke ecosysteem van deze archipel. 

Paradijselijke onderwaterwereld

Er zijn dan wel weinig zoogdieren op het land, maar laten we niet vergeten dat er tal van zeezoogdieren te bewonderen zijn rondom de kustlijnen van de Seychellen. Denk hierbij aan dolfijnen die speels in het water springen of zelfs bultruggen die migreren door deze wateren tijdens bepaalde seizoenen. 

Tijdens een snorkel of duiktocht is de kans dat je deze zeezoogdieren onder water tegen gaat komen natuurlijk niet zo groot, maar gelukkig is er onder water heel veel te zien. Zo leven er meer dan 1.000 verschillende soorten vissen in de zee rond de Seychellen, waaronder felgekleurde vissen zoals papegaaivissen, clownvissen en hengelaarsvissen. Ook is er een kans dat je zeeschildpadden tegen komt! Een aantal soorten legt namelijk haar eieren op de stranden van de archipel. 

Prachtige stranden op de Seychelen

Vogels op de Seychellen

De Seychellen zijn het kleinste land van Afrika, maar dat is niet af te lezen aan het aantal verschillende soorten vogels dat op de archipel te vinden is. Maar liefst 220 verschillende soorten vogels noemen deze prachtige vakantiebestemming hun thuis.  Een van de meest iconische vogelsoorten op de Seychellen is de zeldzame Praslinvasapapegaai. Deze kwetsbare vogelsoort is één van de 12 endemische vogelsoorten van de Seychellen en is zelfs de nationale vogel van het land. Er leven nog zo’n 1.000 papegaaien op Mahi en Praslin.

Wanneer je vogels wilt gaan spotten op de Seychellen zijn er meerdere opties, waaronder de twee grootste eilanden Mahé en Praslin zijn geweldig voor het spotten van vogels. Naast vogels die vooral op het land te vinden zijn, vind je op de Seychellen ook één van de  grootste populaties zeevogels. Vooral het Bird Island in het uiterste noorden is geliefd bij deze bezoekers. Met duizenden tegelijk komen ze hier om te broeden. Het gaat onder andere om de bonte stern, de elfenstern, de witstaartkeerkringvogel, de kleine noddy en de Audubons pijlstormvogel. 

Voor wie meer avontuur zoekt, zijn er talloze mogelijkheden om deze exotische vogels te spotten tijdens wandelingen door nationale parken en beschermde gebieden. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen en laat je verrassen door de diversiteit aan gevleugelde vrienden die hier thuis zijn.

Powered by GetYourGuide

Fascinerende amfibieën en reptielen

Tijdens een vakantie op de Seychellen kom je ook vele amfibieën en reptielen tegen. Het eiland herbergt namelijk 30verschillende soorten reptielen en 13 verschillende soorten amfibieën.

Van alle verschillende soorten reptielen zijn het vooral de verschillende hagedissensoorten die je ziet. Vooral de felgroene Seychellendaggekkos zijn geweldig om te zien. Met hun kleuren en patronen zijn het prachtige dieren voor natuurliefhebbers. verder leven er dus zeeschildpadden in het water rond de eilanden, moerasschildpadden en drie verschillende soorten slangen (die alle drie niet giftig zijn)

Ook amfibieën zoals kikkers spelen een rol in het ecosysteem van de Seychellen. De felgekleurde boomkikkers zijn vaak te horen tijdens warme avonden wanneer ze hun kenmerkende geluid laten horen.

Tijdens een vakantie op de Seychellen kom je een diverse reeks dieren tegen, van kleurrijke vogels tot zeldzame reptielen en amfibieën. . Vergeet niet om voorzichtig te zijn rondom gevaarlijke dieren zoals kwallen en haaien, maar laat dit je niet afschrikken om te genieten van al het prachtige wildlife dat de Seychellen te bieden heeft. Tip: Ga eilandhoppen op de Seychellen en geniet de paradijselijke eilanden!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Nijlpaarden in het water in de Okavango Delta, vanuit de lucht
Nijlpaarden: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Nijlpaarden Nijlpaarden zijn  semi-aquatische zoogdieren uit de familie van de Hippopotamidae. Ooit waren er veel verschillende soorten te vinden in Afrika, Azië en Europa, maar tegenwoordig zijn er nog slechts twee soorten nijlpaarden in Afrika te vinden. De ene soort wordt gewoon het nijlpaard genoemd en de andere is het

Zwarte neushoorn baby met moeder in de nacht
Neushoorns: welke soorten zijn er en waar vind je ze?

Neushoorns Neushoorns zijn zoogdieren uit de familie van de neushoorns (Rhinocerotidae). In totaal zijn er nog vijf verschillende soorten neushoorns op de wereld te vinden en wel alleen in Afrika en Azië. Ooit bestonden er veel meer soorten neushoorn, ook in Europa en Amerika. Neushoorns worden gerekend tot megafauna, dieren