Zeezoogdieren spotten op de Azoren

Zeezoogdieren spotten op de Azoren: Een magische ervaring!

Table of Contents

Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren

Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar de magie van walvissen en dolfijnen? De Portugese Azoren, een archipel midden in de oceaan, is een betoverende plek om deze bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. In dit artikel vertellen we je alles over zeezoogdieren spotten op de Azoren. Dus wil jij walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren? Lees dan snel verder!

Over de Azoren

De Azoren zijn dé perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De Azoren bestaan uit 9 bewoonde vulkanische eilanden midden in de Atlantische oceaan. Door de gunstige liggen en het milde klimaat zijn de Azoren dé beste plek van Europa om walvissen en dolfijnen te spotten. Vanaf het grootste eiland Sao Miguel en de eilanden Pico en Faial worden vele duurzame(!) excursies georganiseerd om deze magische zeedieren te spotten.

Booking.com

Zeezoogdieren spotten op de Azoren

Door de unieke ligging midden in de oceaan tussen Amerika en Europa, zijn de Azoren een waar paradijs voor zeezoogdieren. In de wateren rond de eilanden zijn 28 verschillende soorten geregistreerd. Het hele jaar door leven er tuimelaars, gewone dolfijnen en potvissen. De andere soorten, waaronder de blauwe vinvis, gramper, zwarte zwaardwalvis, de Atlantische gevlekte dolfijn, noordse vinvis en dwergvinvis migreren en zijn dus niet het hele jaar door te spotten. 

Zeezoogdieren spotten op de Azoren

Beste tijd voor het spoten van walvissen en dolfijnen op de Azoren

Wil je zeezoogdieren spotten op de Azoren, dan ben je afhankelijk van de beste reistijd om walvissen en dolfijnen te spotten rondom de Azoren. De beste tijd is over het algemeen tijdens de lente, zomer en vroege herfst. De lente is het begin van het walvis- en dolfijnspotten seizoen. In de lente migreren verschillende walvissoorten, waardoor de kans op waarnemingen toeneemt. De zomermaanden zijn de beste periode om deze magische dieren te spotten. De zee is rustig, het weer is aangenaam en veel verschillende soorten walvissen en dolfijnen zijn actief. 

Duurzaam spotten

Op de Azoren is het kijken naar walvissen en dolfijnen niet alleen een spannend avontuur, maar ook iets waar we goed voor moeten zorgen. Duurzaam walvissen en dolfijnen spotten betekent dat we de natuur en haar bewoners respecteren en beschermen. Lokale tourbedrijven op de Azoren werken hard om ervoor te zorgen dat we deze bijzondere dieren kunnen bewonderen zonder hen te storen. 

Ze houden afstand en zorgen ervoor dat de dieren zich op hun gemak voelen. Ook moedigen ze bezoekers aan om afval niet in de zee te gooien en te luisteren naar de gidsen die uitleggen waarom we voorzichtig moeten zijn. Op deze manier kunnen we niet alleen genieten van het kijken naar walvissen en dolfijnen, maar ook meehelpen om hun huis – de oceaan – gezond en veilig te houden. 

Praktische tips

Boek een georganiseerde excursie. Overweeg het boeken van een georganiseerde walvis- en dolfijnexcursie met een lokale touroperator. Deze professionals kennen de beste plekken, hebben ervaring in het vinden van mariene dieren en volgen duurzame praktijken om ervoor te zorgen dat de dieren niet worden verstoord.

Kleed je op het weer. De weersomstandigheden op de Azoren, maar ook op zee kunnen erg snel veranderen. Kleed je gepast aan. Draag comfortabele lagen en vergeet niet om waterdichte kleding mee te nemen.

Respecteer de dieren. Houd altijd een respectvolle afstand tot de walvissen en dolfijnen. Gebruik geen luide stemmen en vermijd plotselinge bewegingen. Respecteer de instructies van je gidsen en schipper om de dieren niet te storen in hun natuurlijke omgeving.

Breng verrekijkers mee en houd natuurlijk je camera gereed. Neem een verrekijker mee om de dieren vanaf een afstand te observeren zonder hen te verstoren. Een camera is ook handig om je ervaring vast te leggen, maar zorg ervoor dat de flits is uitgeschakeld om de dieren niet te verblinden. De herinneringen zijn net zo waardevol als de foto’s!

walvissen en dolfijnen op de Azoren

De Azoren bieden een unieke kans om walvissen en dolfijnen te zien in een omgeving die hun natuurlijke gedrag respecteert. De groene eilanden beloven een onvergetelijke reis voor iedereen die gefascineerd is door de natuur en natuurlijk door de magische walvissen en dolfijnen. Wanneer plan jij een vakantie naar de Azoren? Pak je koffers en maak je klaar voor een avontuur dat je nooit gaat
vergeten!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
nationaal park Dovrefjell in Noorwegen
Nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella

Nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella Het nationaal park Dovrefjell is een van de oudste nationale parken van Noorwegen, opgericht in 1974 en in 2002 samen gegaan als Dovrefjell-Sunndalsfjella. Het park ligt in het midden van Noorwegen, in de provincies Oppland en Trøndelag, en strekt zich uit over een gebied van ongeveer 1.700

Saint Andrew's Bay South Georgia
South Georgia: Een Verborgen Juweel in de Zuidelijke Atlantische Oceaan

South Georgia South Georgia, een eiland gelegen in de uitgestrekte Zuidelijke Atlantische Oceaan, dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en overvloedige pracht aan wilde dieren. Het eiland dat zo’n 3.500km² groot is, is nagenoeg onbewoond. Voor velen blijft dit afgelegen stukje paradijs een mysterie, maar voor degenen

Hutfotografie
Hutfotografie: Een dag waar géén einde aan komt of je nieuwe hobby?

Hutfotografie Hutfotografie is een steeds populairdere tak binnen de natuurfotografie. David van der Leer (@dvdleer) is inmiddels een zeer ervaren hutfotograaf en heeft speciaal voor Wildlifereizen een gastblog geschreven. Hij vertelt wat hutfotografie zo leuk maakt en geeft je de beste tips om alles uit jouw dag te halen wanneer

Sierra Nevada nationaal park, de natuur in Spanje
Wildlife top 10 van Spanje

Wildlife top 10 van Spanje Misschien wel de populairste rubriek van WildlifeReizen.com, de Wildlife top 10, krijgt een vervolg: De Wildlife top 10 van Spanje. Ja Spanje, het land van de heerlijke costa’s, geweldige eten, prachtige steden en het lekkere weer. Het is namelijk niet alleen een geweldige vakantiebestemming om

Komodovaranen spotten op Komodo
Komodovaranen spotten op Komodo

Komodovaranen spotten op Komodo Met onze groep lopen we achter de gids aan. Spannend is het wel, zullen we een echte wilde Komodovaraan tegen komen? We hebben geluk, eerst zien we een exemplaar in de bosjes, daarna een kleintje in de boom, maar het echte ‘wow’ moment komt wanneer een