Zeezoogdieren spotten op de Azoren

Zeezoogdieren spotten op de Azoren: Een magische ervaring!

Table of Contents

Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren

Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar de magie van walvissen en dolfijnen? De Portugese Azoren, een archipel midden in de oceaan, is een betoverende plek om deze bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. In dit artikel vertellen we je alles over zeezoogdieren spotten op de Azoren. Dus wil jij walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren? Lees dan snel verder!

Over de Azoren

De Azoren zijn dé perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De Azoren bestaan uit 9 bewoonde vulkanische eilanden midden in de Atlantische oceaan. Door de gunstige liggen en het milde klimaat zijn de Azoren dé beste plek van Europa om walvissen en dolfijnen te spotten. Vanaf het grootste eiland Sao Miguel en de eilanden Pico en Faial worden vele duurzame(!) excursies georganiseerd om deze magische zeedieren te spotten.

Booking.com

Zeezoogdieren spotten op de Azoren

Door de unieke ligging midden in de oceaan tussen Amerika en Europa, zijn de Azoren een waar paradijs voor zeezoogdieren. In de wateren rond de eilanden zijn 28 verschillende soorten geregistreerd. Het hele jaar door leven er tuimelaars, gewone dolfijnen en potvissen. De andere soorten, waaronder de blauwe vinvis, gramper, zwarte zwaardwalvis, de Atlantische gevlekte dolfijn, noordse vinvis en dwergvinvis migreren en zijn dus niet het hele jaar door te spotten. 

Zeezoogdieren spotten op de Azoren

Beste tijd voor het spoten van walvissen en dolfijnen op de Azoren

Wil je zeezoogdieren spotten op de Azoren, dan ben je afhankelijk van de beste reistijd om walvissen en dolfijnen te spotten rondom de Azoren. De beste tijd is over het algemeen tijdens de lente, zomer en vroege herfst. De lente is het begin van het walvis- en dolfijnspotten seizoen. In de lente migreren verschillende walvissoorten, waardoor de kans op waarnemingen toeneemt. De zomermaanden zijn de beste periode om deze magische dieren te spotten. De zee is rustig, het weer is aangenaam en veel verschillende soorten walvissen en dolfijnen zijn actief. 

Duurzaam spotten

Op de Azoren is het kijken naar walvissen en dolfijnen niet alleen een spannend avontuur, maar ook iets waar we goed voor moeten zorgen. Duurzaam walvissen en dolfijnen spotten betekent dat we de natuur en haar bewoners respecteren en beschermen. Lokale tourbedrijven op de Azoren werken hard om ervoor te zorgen dat we deze bijzondere dieren kunnen bewonderen zonder hen te storen. 

Ze houden afstand en zorgen ervoor dat de dieren zich op hun gemak voelen. Ook moedigen ze bezoekers aan om afval niet in de zee te gooien en te luisteren naar de gidsen die uitleggen waarom we voorzichtig moeten zijn. Op deze manier kunnen we niet alleen genieten van het kijken naar walvissen en dolfijnen, maar ook meehelpen om hun huis – de oceaan – gezond en veilig te houden. 

Praktische tips

Boek een georganiseerde excursie. Overweeg het boeken van een georganiseerde walvis- en dolfijnexcursie met een lokale touroperator. Deze professionals kennen de beste plekken, hebben ervaring in het vinden van mariene dieren en volgen duurzame praktijken om ervoor te zorgen dat de dieren niet worden verstoord.

Kleed je op het weer. De weersomstandigheden op de Azoren, maar ook op zee kunnen erg snel veranderen. Kleed je gepast aan. Draag comfortabele lagen en vergeet niet om waterdichte kleding mee te nemen.

Respecteer de dieren. Houd altijd een respectvolle afstand tot de walvissen en dolfijnen. Gebruik geen luide stemmen en vermijd plotselinge bewegingen. Respecteer de instructies van je gidsen en schipper om de dieren niet te storen in hun natuurlijke omgeving.

Breng verrekijkers mee en houd natuurlijk je camera gereed. Neem een verrekijker mee om de dieren vanaf een afstand te observeren zonder hen te verstoren. Een camera is ook handig om je ervaring vast te leggen, maar zorg ervoor dat de flits is uitgeschakeld om de dieren niet te verblinden. De herinneringen zijn net zo waardevol als de foto’s!

walvissen en dolfijnen op de Azoren

De Azoren bieden een unieke kans om walvissen en dolfijnen te zien in een omgeving die hun natuurlijke gedrag respecteert. De groene eilanden beloven een onvergetelijke reis voor iedereen die gefascineerd is door de natuur en natuurlijk door de magische walvissen en dolfijnen. Wanneer plan jij een vakantie naar de Azoren? Pak je koffers en maak je klaar voor een avontuur dat je nooit gaat
vergeten!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer