4 tips om een vliegreis voor te bereiden

4 tips om een vliegreis voor te bereiden voor vertrek

Table of Contents

4 tips om een vliegreis voor te bereiden

Wanneer je op vakantie gaat is een goede voorbereiding erg belangrijk. Vlieg je bijvoorbeeld naar een ander continent, dan is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles op orde hebt voordat je het vliegtuig instapt. In dit artikel geven we je vier tips om een (lange) vliegreis voor te bereiden, zodat je tijdens je volgende vakantie goed voorbereid de luchthaven betreed.

Zorg ervoor dat alles geboekt is

Alles is natuurlijk een vrij ruim begrip, maar hiermee bedoelen we bijvoorbeeld jouw accommodatie, een eventuele huurauto én het parkeren op de luchthaven van vertrek. Vlieg je bijvoorbeeld vanaf Rotterdam The Hague Airport, dan is de kans groot dat je gebruik maakt van één van de shuttle- of valet services rondom de luchthaven. Het parkeren Rotterdam Airport kun je gemakkelijk vooraf vergelijken om zo tot de beste keuze te komen voor jouw auto. 

Andere voorbereidingen die vooraf getroffen moeten worden zijn bijvoorbeeld het reserveren van specifieke activiteiten of bezienswaardigheden op je vakantiebestemming. Zeker als een activiteit heel erg populair is en je tijdens een drukke periode gaat, is het verstandig om te reserveren. Anders kan het zomaar zijn dat je misgrijpt doordat de activiteit pas nadat je alweer vertrokken bent weer beschikbaar is.

Parkeren Rotterdam Airport

Koop voldoende snacks voor onderweg

Je kunt vaak in het vliegtuig van alles kopen, maar dan voor een belachelijk hoge prijs. Bespaar dat geld en koop vooraf al snacks zodat je nooit honger krijgt onderweg. Zoute etenswaren, zoals chips en nootjes zijn altijd verstandig, omdat zout beter vocht vasthoud. Zo droog je minder snel uit in het vliegtuig, ondanks de droge lucht. Ook een bakje met vers fruit is heerlijk voor onderweg. Naast dat snacks gewoon lekker zijn, doodt het eten van snacks ook nog wat tijd. 

4 tips om een vliegreis voor te bereiden

Zorg voor goede kleding

Natuurlijk is het belangrijk om goede kleding mee te nemen voor op je vakantiebestemming, die past bij de weersverwachtingen, maar ook de kleding die je draagt in het vliegtuig is belangrijk. Aangeraden wordt om te kleden in laagjes, zodat je altijd een jas of trui uit kunt doen wanneer je het warm hebt. Daarnaast is een losse en rekbare broek, zoals een joggingbroek, heel fijn. Zo belemmer je een fijne positie niet, is er geen constante druk op de buik en kun je makkelijk bewegen. 

Zeker als je verder vliegt, zoals naar Azië of Amerika, is het belangrijk om makkelijk zittende kleding mee te nemen. Ook al weet je dat het warm is op je bestemming, neem altijd een trui of jas mee. Het kan flink fris zijn in het vliegtuig en als je meer dan 10 uur in de kou zit is dit niet fijn voor je spieren en je gemoedstoestand. Hierbij horen ook een paar warme sokken, zodat je geen koude voeten krijgt.

Neem de juiste spullen mee in je handbagage

Hoewel dit pas van toepassing is in het vliegtuig, is het wel handig om hier enige voorbereidingen voor te treffen. Meestal heb je tijdens lange vluchten toegang tot een eigen televisieschermpje met een groot aanbod aan films. Heb je dit niet, zorg er dan voor dat je alvast wat films hebt gedownload thuis (met WiFi) op je telefoon, tablet of laptop. Vergeet ook niet om oortjes mee te nemen, zodat je
die film rustig kunt kijken. Ook een powerbank is handig om mee te nemen, zodat de accu van je telefoon niet leeg is wanneer je aankomt op je bestemming. Grote kans namelijk dat je die nog nodig hebt.

Ben je niet zo’n film liefhebber? Dan kan je natuurlijk ook spelletjes op je telefoon of tablet zetten voor onderweg. Er zijn ook reisversies van bekende spellen, zoals Rumikub of 4 op een rij, die je goed kunt spelen in het vliegtuig. Of wacht dacht je van een puzzelboek of een een goed boek. Zorg ervoor dat je wat muziek kunt beluisteren wanneer je genoeg films hebt gekeken of wanneer je rustig wilt slapen. 

Over slapen gesproken: vergeet niet om oordoppen, een slaapmasker en een nektussen mee te nemen als je van plan bent om te slapen. Zeker tijdens een nachtvlucht of gewoon een hele lange vlucht is dit heel prettig. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk, zodat je niet nog dagen moet bijkomen van de lange vlucht terwijl je op je vakantiebestemming bent.

Parkeren op de luchthaven

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer