Paklijst verre reizen met een baby

Paklijst verre reizen met een baby: 9 dingen die je beter niet kan vergeten wanneer je een verre reis met een baby maakt!

Table of Contents

Paklijst verre reizen met een baby

Onze dochter is nu net één geworden. Tijdens haar eerste jaar is ze mee geweest op vakantie naar Portugal en de Shetlandeilanden. Sinds een aantal weken wonen wij, inclusief onze dochter uiteraard, in Malawi. We hebben dus al behoorlijk wat met haar gereisd en zijn daardoor een aantal artikelen tegen gekomen die niet mogen ontbreken op een paklijst verre reizen met een baby. 

We hebben deze 9 artikelen voor jullie op een rijtje gezet. Dit is dus geen standaard paklijst verre reizen met een baby waarop staat hoeveel rompertjes en dergelijke je mee moet nemen, maar een paklijst met handige artikelen waar je misschien niet aan denkt. Dus ben jij van plan om met jouw baby een verre (of minder verre) reis te maken, lees dan vooral snel verder. 

Een goede draagzak

Het eerste artikel dat volgens ons op een paklijst verre reizen met een baby moet staan is een goede draagzak. Als je van avontuurlijke reizen houdt, dan wil je veel op stap gaan. Vaak kom je dan op plekken waar een buggy niet makkelijk rijdt, dus is een goede draagzak essentieel. Let er bij de aanschaf van een draagzak op dat deze goed zit, stevig is en dat de baby er op verschillende manieren in kan. De draagzak is niet alleen handig wanneer je op bestemming bent. De draagzak kan namelijk ook helpen om de baby in slaap te krijgen tijdens de vlucht. 

Bekijk hier de draagzak die wij al meer dan een jaar met veel plezier gebruiken!

Klamboe voor over de reiswieg

Op de meeste bestemmingen van verre reizen, of je nou naar Afrika, Azië, Zuid-Amerika of zelfs Canada reist, zijn veel meer muggen dan in Nederland. Je wilt natuurlijk niks liever dan je kindje beschermen tegen deze insecten en de enge ziektes die deze over kunnen brengen. Een klamboe voor over de reiswieg is dan de perfecte oplossing. De klamboe is opvouwbaar, dus neemt amper plek in. Zet hem dus gelijk op jouw paklijst verre reizen met een baby. 

Nieuw speelgoed

Het meenemen van nieuw speelgoed is altijd een goed idee. Nieuw speelgoed vraagt namelijk extra veel aandacht en kan jouw kind wat afleiding geven tijdens de lange reistijd. Kies speelgoed waarvan je weet dat jouw baby het leuk vindt, maar let er ook goed op dat het niet te groot en te zwaar is en dat het speelgoed is waar jouw kind langere tijd mee kan spelen. 

Zonnebrandcrème

Als je op reis naar de zon gaat, is het natuurlijk belangrijk om je kind te beschermen tegen de UV-straling. Dit is het makkelijkste door jouw kind in te smeren met zonnebrandcrème. Goede zonnebrandcrème voor kinderen is helaas niet overal ter wereld makkelijk te verkregen. Als het al wel te kopen is, dan is het vaak zeer prijzig. Het kan dus geen kwaad om de zonnebrandcrème alvast in Nederland te kopen. 

Een autostoel

Het volgende klinkt misschien heel raar, maar is essentieel voor op de paklijst verre reizen met een baby en dat is een autostoel. Mocht je op reis een auto gaan huren, dan heb je op veel plekken niet de mogelijkheid om een autostoel erbij te huren. Ook als het wel kan, is het natuurlijk zonde van het extra geld dat je uitgeeft als je ook gewoon je eigen autostoel mee kunt nemen. Informeer even bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, want meestal mag de autostoel gratis mee. 

Paracetamol als zetpil

Helaas kan het natuurlijk ook gebeuren dat je kindje koorts krijgt of ziek wordt tijdens jullie verre reis. Hoe fijn is het dan als je paracetamol als zetpil bij de hand hebt. Tijdens onze reis naar de Shetlandeilanden kwamen wij erachter dat dit niet overal even makkelijk te verkrijgen is, dus naar Malawi hadden wij een verzameling mee. Hier is paracetamol als zetpil, net als op veel andere plekken, helemaal niet te verkrijgen. 

Een gevlekte hyena in Etosha nationaal park. Paklijst verre reizen met een baby

Kinderbestek

In veel accommodaties vind je een zeer uitgebreid assortiment aan bestek, maar vaak zit er geen kinderbestek tussen. Het is natuurlijk wel zo fijn als je jouw baby gewoon met een babylepel eten kunt geven in plaats van met een eetlepel. Het is sowieso fijn om altijd wat babybestek bij je te hebben, zodat je jouw baby altijd wat te eten kunt geven wanneer dat nodig is. Het makkelijkste is het om babybestek van plastic of bamboe mee te nemen, dit kan namelijk prima mee in de handbagage. 

Een opvouwbare eetstoel

Een kinderstoel is afhankelijk van je bestemming niet altijd voor handen, maar wel zo handig om bij je te hebben. Natuurlijk kun je de buggy gebruiken als stoel om je baby eten in te geven, maar die kan vaak niet recht genoeg en is vaak niet goed schoon te maken. Gelukkig is er een perfect alternatief, een opvouwbare eetstoel. Een inklapbare babystoel die je aan elke tafel op kunt hangen. Deze kinderstoel neemt amper ruimte in en weegt slecht één kilogram. De stoel zorgt ervoor dat jij jouw handen wat vaker vrij hebt. Deze opvouwbare kinderstoel mag dus ook echt niet ontbreken op jouw paklijst verre reizen met een baby.

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia

Kleding met UV-Bescherming

Op veel verre reizen bestemmingen schijnt de zon veel en heeft deze een hoge UV-index. Het advies voor een baby is om hem/haar nog uit de directe zon te houden, maar wat als je met je baby wilt gaan zwemmen. Dit kan vaak alleen in de zon. Natuurlijk gebruik je zonnebrandcrème om je kindje te beschermen, maar wat nog mooier is dan zonnebrandcrème zijn speciale kleren die UV-bescherming geven. Deze kleren hebben vaak de bescherming gelijk aan SPF 50 en verliezen geen kracht wanneer ze in het water komen.

Wat mag er volgens jou niet ontbreken op een paklijst verre reizen met een baby? Laat het weten in een reactie 😉

Een tuimelaar springt uit het water in Moray Firth, Schotland

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer