Natuur op Ibiza: de 5 gaafste activiteiten!

Table of Contents

Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse zee. Het eiland is onderdeel van de Balearen en staat vooral bekend om het nachtleven. Het eiland is bijna 600km2 groot en de hoofdstad is Ibizastad. Het eiland wordt veel door toeristen bezocht en dan met name om het al eerder benoemde bruisige nachtleven. Al langere tijd zijn de bestuurders van het eiland bezig om ook toeristen die voor andere dingen komen dan het nachtleven, te verleiden om naar Ibiza af te reizen. 

Ze doen dit onder andere door in te laten zien dat het eiland en de natuur op Ibiza prachtig is en er genoeg dingen te beleven zijn, waaronder geweldige activiteiten in de natuur. De natuur en vooral de landschappen van Ibiza zijn behoorlijk indrukwekkend, net als de vele verschillende planten en bloemen. Nog indrukwekkender is dat bijna 40% van de natuur op Ibiza beschermd is. Mocht je van plan zijn om de natuur op Ibiza te bezoeken? Lees dan hieronder welke activiteiten in de natuur op Ibiza je niet wilt missen. 

Wildlife op Ibiza

Waarschijnlijk is wildlife niet gelijk het eerste waar je aan denkt als je aan het Spaanse eiland Ibiza denkt. Dit is ook wel gedeelte waar, veel zoogdieren leven er niet in de natuur op Ibiza. Grote zoogdieren zijn zelfs helemaal niet op het eiland te vinden. Zoogdieren die wel in de natuur op Ibiza leven zijn onder andere de haas, het konijn, de trekegel en verschillende soorten vleermuizen. 

Een zeldzaam zoogdier dat wel voorkomt op ibiza, maar helaas zelden gezien wordt in de dennenbossen van Ibiza, is de genetkat. De grootste zoogdieren van Ibiza leven in de Balearische zee rond het eiland, hier  leven namelijk drie verschillende soorten dolfijnen. 

In tegenstelling tot de weinige zoogdieren op het eiland, zijn er wel heel veel vogels op Ibiza te vinden. Bijzondere soorten die je op het eiland kan vinden zijn onder andere de Gewone Flamingo, Eleonora’s valk ,de Europese bijeneter, de Europese hop, de kleine zwartkop en nog veel meer. In wintermaanden overwinteren en meer dan 200 soorten vogels op het eiland. l

 

De gewone flamingo, natuur op Ibiza

Activiteiten in de natuur

Ga op duik- of snorkeltrip

Het gaat bij het eiland niet alleen om de natuur op Ibiza, maar vooral om de wateren rond Ibiza. In deze wateren leven meer dan 200 verschillende soorten vissen, zijn bedden van zeegras en het water is er kraakhelder. Ideale omstandigheden dus om te gaan genieten van het onderwaterleven. 

De beste plekken om te snorkelen op Ibiza zijn te vinden in het rustigere noorden van het eilanden. Vanaf veel stranden kun je hier heerlijk snorkelen. Verder is het ook mogelijk om een snorkel- of duiktrip met boot te maken. Je bezoekt dan vaak het Marine Reserve van Freus Ibiza en Formentera. Een beschermd natuurgebied tussen Ibiza en Formentera. Echt een heerlijke activiteit in de natuur op Ibiza. 

Ga een dagje vogelen

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is Ibiza een prachtige plek om te bezoeken als vogelaar. De natuur op Ibiza draait vooral om de vele vogels die er leven. Twee plekken om het eiland zijn het meest geschikt om te bezoeken. De eerste plek is Parque Natural de las Salinas, een beschermd natuurgebied in het zuiden van Ibiza. 

Het natuurgebied bestaat uit zoutpannen die vooral bekend staan om de flamingo’s die hier leven. De flamingo’s komen hier aan tussen augustus en oktober en blijven de hele winter. Andere vogels die je hier kunt zien zijn onder andere de Balearische grasmus, de visarend en de stelkluut. Jaarlijkse worden hier ruim 200 verschillende soorten vogels gespot. 

De andere plek die goed geschikt is om vogels te spotten is Benimussa. In dit gebied lopen veel verschillende wandelpaden, dus je kunt hier uren dwalen. Vogelen is hier vooral interessant in het voorjaar. Soorten die je hier kunt vinden zijn de hop, de Europese bijeneter, de dwergooruil, de rode patrijs en de roodkopklauwier. 

De Europese bijeneter op een elektriciteitskabel

Geniet van de prachtige stranden

Iets waar iedereen voor naar Ibiza afreist zijn de prachtige stranden. Het hele eiland wordt namelijk omsingeld door witte stranden met kraakhelder zeewater. De stranden in het noorden van Ibiza zijn over het algemeen het mooist, maar ook wat meer moeite om te bereiken. Er zijn stranden te vinden zonder faciliteiten, maar ook stranden met restaurants, strandstoelen en de rest van de mikmak. Zoek vooral van tevoren goed uit welke strand je wilt bezoeken. Houdt er wel rekening mee dat de populaire stranden in het hoogseizoen behoorlijk druk kunnen worden. 

Maak prachtige wandelingen

Ibiza is gezegend met een grote afwisseling aan landschappen, wat het eiland perfect maakt om er prachtige wandelingen te maken. Of je er voor kiest om een wandeling langs de stranden en kliffen aan de kust te maken, of het heuvelachtige gebied in het binnenland bezoekt, je zult vaak versteld staan van de pracht van het eiland.  Een toffe wandeling is die naar het hoogste punt van het eiland, Sa Talaia. Vanaf hier heb je een prachtige uitzicht over grote delen van het eiland. 

Bezoek natuurgebied Es Amunts

Het Es Amunts natuurreservaat is een natuurgebied in het noordwesten van Ibiza. Het is het grootste natuurgebied van het eiland. Tijdens je verblijf in het natuurpark geniet je van prachtige kliffen en een ruig dichtbegroeid dennenbos. Daarnaast zijn er in het reservaat meerdere dorpjes waar je het echte Ibiza nog kunt ervaren. Het natuurreservaat wordt relatief weinig door toeristen bezocht en is dus ideaal als je een dag terug wilt trekken van het chaotische leven in Ibiza-stad. 

Praktische zaken

Als je naar Ibiza op reist wil, is het het makkelijkst om hier naartoe te vliegen. Vanaf Schiphol vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar het eiland. Mocht jouw bezoek aan Ibiza onderdeel zijn van een rondreis door Spanje, weet dan dat het ook mogelijk is om vanuit Valencia mogelijk is om met de boot naar Ibiza te gaan. Op Ibiza stikt het van de hotels, dus een accommodatie vinden die goed bij je past moet geen probleem zijn. Mocht je dit eiland veel vaker en langer willen bezoeken kan je altijd een huis op Ibiza kopen. Doordat het eiland behoorlijk toeristisch is, heb je daar alle luxe (en misschien wel meer) van thuis. 

beste reistijd voor Ibiza

Op Ibiza is sprake van een warm steppeklimaat, met een gemiddelde temperatuur van 18.3 °C. Over het algemeen is het op Ibiza warm en zonnig. Zelfs tijdens de koudste maand van het jaar, januari, ligt de gemiddelde dagtemperatuur alsnog boven de 15°C. De meeste regen die valt, valt in de winter, het eiland is tijdens de winter dan ook veel groener dan in de zomer. Door de Middellandse zee is de temperatuur vrij stabiel en zijn er ook in de zomer weinig extreem hoge temperaturen, in tegenstelling tot het vastenland van Spanje. Ideaal eiland dus voor een vakantie of om een huis te kijken. Kijk hier voor Ibiza Real Estate

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer