Natuur op Ibiza: de 5 gaafste activiteiten!

Table of Contents

Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse zee. Het eiland is onderdeel van de Balearen en staat vooral bekend om het nachtleven. Het eiland is bijna 600km2 groot en de hoofdstad is Ibizastad. Het eiland wordt veel door toeristen bezocht en dan met name om het al eerder benoemde bruisige nachtleven. Al langere tijd zijn de bestuurders van het eiland bezig om ook toeristen die voor andere dingen komen dan het nachtleven, te verleiden om naar Ibiza af te reizen. 

Ze doen dit onder andere door in te laten zien dat het eiland en de natuur op Ibiza prachtig is en er genoeg dingen te beleven zijn, waaronder geweldige activiteiten in de natuur. De natuur en vooral de landschappen van Ibiza zijn behoorlijk indrukwekkend, net als de vele verschillende planten en bloemen. Nog indrukwekkender is dat bijna 40% van de natuur op Ibiza beschermd is. Mocht je van plan zijn om de natuur op Ibiza te bezoeken? Lees dan hieronder welke activiteiten in de natuur op Ibiza je niet wilt missen. 

Wildlife op Ibiza

Waarschijnlijk is wildlife niet gelijk het eerste waar je aan denkt als je aan het Spaanse eiland Ibiza denkt. Dit is ook wel gedeelte waar, veel zoogdieren leven er niet in de natuur op Ibiza. Grote zoogdieren zijn zelfs helemaal niet op het eiland te vinden. Zoogdieren die wel in de natuur op Ibiza leven zijn onder andere de haas, het konijn, de trekegel en verschillende soorten vleermuizen. 

Een zeldzaam zoogdier dat wel voorkomt op ibiza, maar helaas zelden gezien wordt in de dennenbossen van Ibiza, is de genetkat. De grootste zoogdieren van Ibiza leven in de Balearische zee rond het eiland, hier  leven namelijk drie verschillende soorten dolfijnen. 

In tegenstelling tot de weinige zoogdieren op het eiland, zijn er wel heel veel vogels op Ibiza te vinden. Bijzondere soorten die je op het eiland kan vinden zijn onder andere de Gewone Flamingo, Eleonora’s valk ,de Europese bijeneter, de Europese hop, de kleine zwartkop en nog veel meer. In wintermaanden overwinteren en meer dan 200 soorten vogels op het eiland. l

 

De gewone flamingo, natuur op Ibiza

Activiteiten in de natuur

Ga op duik- of snorkeltrip

Het gaat bij het eiland niet alleen om de natuur op Ibiza, maar vooral om de wateren rond Ibiza. In deze wateren leven meer dan 200 verschillende soorten vissen, zijn bedden van zeegras en het water is er kraakhelder. Ideale omstandigheden dus om te gaan genieten van het onderwaterleven. 

De beste plekken om te snorkelen op Ibiza zijn te vinden in het rustigere noorden van het eilanden. Vanaf veel stranden kun je hier heerlijk snorkelen. Verder is het ook mogelijk om een snorkel- of duiktrip met boot te maken. Je bezoekt dan vaak het Marine Reserve van Freus Ibiza en Formentera. Een beschermd natuurgebied tussen Ibiza en Formentera. Echt een heerlijke activiteit in de natuur op Ibiza. 

Ga een dagje vogelen

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is Ibiza een prachtige plek om te bezoeken als vogelaar. De natuur op Ibiza draait vooral om de vele vogels die er leven. Twee plekken om het eiland zijn het meest geschikt om te bezoeken. De eerste plek is Parque Natural de las Salinas, een beschermd natuurgebied in het zuiden van Ibiza. 

Het natuurgebied bestaat uit zoutpannen die vooral bekend staan om de flamingo’s die hier leven. De flamingo’s komen hier aan tussen augustus en oktober en blijven de hele winter. Andere vogels die je hier kunt zien zijn onder andere de Balearische grasmus, de visarend en de stelkluut. Jaarlijkse worden hier ruim 200 verschillende soorten vogels gespot. 

De andere plek die goed geschikt is om vogels te spotten is Benimussa. In dit gebied lopen veel verschillende wandelpaden, dus je kunt hier uren dwalen. Vogelen is hier vooral interessant in het voorjaar. Soorten die je hier kunt vinden zijn de hop, de Europese bijeneter, de dwergooruil, de rode patrijs en de roodkopklauwier. 

De Europese bijeneter op een elektriciteitskabel

Geniet van de prachtige stranden

Iets waar iedereen voor naar Ibiza afreist zijn de prachtige stranden. Het hele eiland wordt namelijk omsingeld door witte stranden met kraakhelder zeewater. De stranden in het noorden van Ibiza zijn over het algemeen het mooist, maar ook wat meer moeite om te bereiken. Er zijn stranden te vinden zonder faciliteiten, maar ook stranden met restaurants, strandstoelen en de rest van de mikmak. Zoek vooral van tevoren goed uit welke strand je wilt bezoeken. Houdt er wel rekening mee dat de populaire stranden in het hoogseizoen behoorlijk druk kunnen worden. 

Maak prachtige wandelingen

Ibiza is gezegend met een grote afwisseling aan landschappen, wat het eiland perfect maakt om er prachtige wandelingen te maken. Of je er voor kiest om een wandeling langs de stranden en kliffen aan de kust te maken, of het heuvelachtige gebied in het binnenland bezoekt, je zult vaak versteld staan van de pracht van het eiland.  Een toffe wandeling is die naar het hoogste punt van het eiland, Sa Talaia. Vanaf hier heb je een prachtige uitzicht over grote delen van het eiland. 

Bezoek natuurgebied Es Amunts

Het Es Amunts natuurreservaat is een natuurgebied in het noordwesten van Ibiza. Het is het grootste natuurgebied van het eiland. Tijdens je verblijf in het natuurpark geniet je van prachtige kliffen en een ruig dichtbegroeid dennenbos. Daarnaast zijn er in het reservaat meerdere dorpjes waar je het echte Ibiza nog kunt ervaren. Het natuurreservaat wordt relatief weinig door toeristen bezocht en is dus ideaal als je een dag terug wilt trekken van het chaotische leven in Ibiza-stad. 

Praktische zaken

Als je naar Ibiza op reist wil, is het het makkelijkst om hier naartoe te vliegen. Vanaf Schiphol vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar het eiland. Mocht jouw bezoek aan Ibiza onderdeel zijn van een rondreis door Spanje, weet dan dat het ook mogelijk is om vanuit Valencia mogelijk is om met de boot naar Ibiza te gaan. Op Ibiza stikt het van de hotels, dus een accommodatie vinden die goed bij je past moet geen probleem zijn. Mocht je dit eiland veel vaker en langer willen bezoeken kan je altijd een huis op Ibiza kopen. Doordat het eiland behoorlijk toeristisch is, heb je daar alle luxe (en misschien wel meer) van thuis. 

beste reistijd voor Ibiza

Op Ibiza is sprake van een warm steppeklimaat, met een gemiddelde temperatuur van 18.3 °C. Over het algemeen is het op Ibiza warm en zonnig. Zelfs tijdens de koudste maand van het jaar, januari, ligt de gemiddelde dagtemperatuur alsnog boven de 15°C. De meeste regen die valt, valt in de winter, het eiland is tijdens de winter dan ook veel groener dan in de zomer. Door de Middellandse zee is de temperatuur vrij stabiel en zijn er ook in de zomer weinig extreem hoge temperaturen, in tegenstelling tot het vastenland van Spanje. Ideaal eiland dus voor een vakantie of om een huis te kijken. Kijk hier voor Ibiza Real Estate

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Uitzicht over Singapore vanuit een van de mooiste natuurparken van Singapore
Natuur in de stad: De 5 mooiste natuurparken van Singapore

De 5 mooiste natuurparken van Singapore Wie aan Singapore denkt zal niet direct denken aan natuurparken vol wildlife. Deze kleine stadstaat, ter grootte van de helft van de provincie Utrecht, mag dan wel vol staan met hoge flatgebouwen,  maar het behouden en verbeteren van de natuur heeft altijd hoog op

Twee leeuwen in het moremi game reserve. De leeuw is onderdeel van de Afrikaanse big 5
De Afrikaanse Big 5: waar moet je zijn om ze te vinden?

De Afrikaanse big 5 De Afrikaanse big 5, een term die eigenlijk afstamt uit de jacht, is inmiddels aardig ingeburgerd bij toeristen op het Afrikaanse continent. Waar deze term oorspronkelijk stond voor de vijf gevaarlijkste dieren om op te jagen in Afrika, zijn dit nu de dieren die iedereen wilt

Uitzicht van Hermaness national nature reserve. Natuur op de Shetlandeilanden
Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden?

Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden? Voordat wij op reis gingen naar de Shetlandeilanden zaten wij met één grote vraag: Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden? Een afgelegen eilandengroep, die hoort bij het Verenigd Konikrijk, dat moet bijna wel heel duur zijn.

Eén van de vele vuurtorens in Schotland
Natuur op de Orkney-eilanden

Natuur op de Orkney-eilanden De Orkney-eilanden, een archipel ten noorden (en onderdeel van) Schotland. De Orkney-eilanden bestaan uit zo’n 70 eilanden, waarvan er 20 bewoond zijn. Het grootste eiland wordt Mainland genoemd en daarop wonen veruit de meeste van de 22.500 duizend inwoners.  De vruchtbare grond op de eilanden in combinatie

Lonely Planet's Ultieme Reisplanner
Review: Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner

Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. Een relatief nieuwe rubriek waarvoor we vaker artikelen gaan schrijven. Een artikel over een product dat wij zelf gekocht hebben, welke wij zeer de moeite waard vinden, of juist iets waarvan wij vinden dat je het beter niet kunt kopen.