Een Afrikaanse savanneolifant in Moremi Game Reserve

Ontdek de Geheimen van de Waterberg: Een Paradijs voor Safari- en Geologieliefhebbers

Table of Contents

Waterberg

De Waterberg-regio is een regio in het noordoosten van Zuid-Afrika, net te noorden van Johannesburg. De regio grenst aan Botswana en telt bijna 700.000 inwoners. De waterberg-regio in Zuid-Afrika is dus een andere plek dan Waterberg Plateau Nationaal park, in Namibië.  het  staat bekend als een interessante bestemming voor zowel safari- als geologie-enthousiastelingen. Deze omgeving heeft eeuwenoude rotsformaties, diepe ravijnen en is het bewijs van miljarden jaren aan geologische activiteit.

Een Stukje Geschiedenis

Het vooruitstrevende denken van Pienkes du Plessis in de jaren ’80 heeft de basis gelegd voor het huidige reservaat in de Waterberg-Regio. Zijn droom? Alle sporen van menselijke aanwezigheid uitwissen en de dierenwereld herstellen zoals die was vóór de komst van de mens. Dit project vereiste zorgvuldig ecologisch beheer en de sloop van hekken tussen aangrenzende privéterreinen, om zo de natuurlijke habitat in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Dit nieuw gevormde reservaat draagt de naam van de oorspronkelijke boerderij, ‘Welgevonden’. Het Welgevonden Game Reserve is een beschermd natuurgebied van ruim 360km² die een bezoek meer dan waard is. 

Safari Avonturen

Tegenwoordig staat een safari voor een onvergetelijke reis door de Afrikaanse wildernis, waarbij de nadruk ligt op het zien van natuurparken en wildlife in plaats van de jacht. Welgevonden biedt verschillende safari-lodges voor een luxe ervaring, zonder dat je naar het Kruger Nationaal Park hoeft af te reizen. In het reservaat verken je de wildernis alleen in een open gameviewer en met een gids; een selfdrive is hier niet toegestaan. En terecht, want zo kun je ontspannen achteroverleunen en genieten van de omgeving en het indrukwekkende wildlife.

Een Rijkdom aan Wildlife

Welgevonden heeft een behoorlijk aantal verschillende wilde dieren (meer dan 65 soorten zoogdieren, 320 soorten vogels en meer dan 100 soorten reptielen, amfibieën en vissen), inclusief de Big Five en verschillende soorten vlaktegame zoals kudu’s, hartebeesten, zebra’s, giraffen, elanden en meer. Maar wat Welgevonden echt bijzonder maakt, zijn de neushoorns. In tegenstelling tot het Kruger Park, waar je geluk moet hebben om ze te spotten, biedt Welgevonden bijna een garantie op het zien van de neushoorn. Dankzij een goed antipoaching-beleid zijn de neushoorns hier niet getraumatiseerd en hoeven ze niet te vluchten voor safariwagens.

Neushoorn met kalfje waterberg, in Welgevonden Game Reserve
Neushoorn met kalfje waterberg, in Welgevonden Game Reserve

Op de foto: een pasgeboren neushoornbaby, slechts enkele uren oud, zoekt beschutting bij zijn moeder
tijdens een zomerstorm. Gespot op safari bij Sediba Luxury Safari Lodge . Dit zijn momenten die je voor altijd bijblijven!

Dit stuk is geschreven door Veerle Broer, eigenaar van een luxe villa in Hoedspruit: de Nomads Den

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Nijlpaarden in het water in de Okavango Delta, vanuit de lucht
Nijlpaarden: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Nijlpaarden Nijlpaarden zijn  semi-aquatische zoogdieren uit de familie van de Hippopotamidae. Ooit waren er veel verschillende soorten te vinden in Afrika, Azië en Europa, maar tegenwoordig zijn er nog slechts twee soorten nijlpaarden in Afrika te vinden. De ene soort wordt gewoon het nijlpaard genoemd en de andere is het

Zwarte neushoorn baby met moeder in de nacht
Neushoorns: welke soorten zijn er en waar vind je ze?

Neushoorns Neushoorns zijn zoogdieren uit de familie van de neushoorns (Rhinocerotidae). In totaal zijn er nog vijf verschillende soorten neushoorns op de wereld te vinden en wel alleen in Afrika en Azië. Ooit bestonden er veel meer soorten neushoorn, ook in Europa en Amerika. Neushoorns worden gerekend tot megafauna, dieren