Toffe bordspellen voor de natuurliefhebber

6 toffe bordspellen voor de natuurliefhebber!

Table of Contents

6 toffe bordspellen voor de natuurliefhebber!

De feestdagen komen er weer aan, dus is de jacht naar de leukste en origineelste cadeaus weer begonnen. Ben jij of ken jij een echte natuurliefhebber die op zijn tijd graag een bordspel speelt? Dan ben je op precies de goede website terecht gekomen. Wij zochten namelijk voor jou uit wat de 6 tofste bordspellen voor de natuurliefhebber van dit moment zijn. Hieronder vind je ons overzicht met 6 toffe bordspellen voor de natuurliefhebber!

Wingspan

Het eerste spel op de lijst met toffe bordspellen voor de natuurliefhebber, is voor mensen die veel bordspellen spelen geen onbekende. Het spel Wingspan, dat in 2019 uitkwam, was meteen een geweldig succes. Tijdens het spel is het de bedoeling om zoveel mogelijk vogels in jouw natuurgebied te krijgen. Hoe meer vogels je in je natuurgebied hebt, hoe meer voordelen je krijgt. Het spelen van vogels kost natuurlijk voedsel en soms ook eieren. 

Hoe meer vogels je hebt, hoe makkelijker het weer wordt om voedsel te verzamelen. Het spel bestaat altijd uit vier rondes en duurt afhankelijk van het aantal spelers en de ervaring tussen de 30 en 70 minuten. De speler die na deze vier rondes de meeste punten verzameld heeft wint.

Vooral aan het begin kan het wat tijd kosten om het spel goed onder de knie te krijgen. Doordat er heel veel verschillende vogels in het spel zijn, is geen één potje hetzelfde. Het basisspel van Wingspan is gebaseerd op vogels die in Noord-Amerika voorkomen (al is er ook een deel dat ook in Europa voorkomt), maar is tegenwoordig uit te breiden met de Uitbreiding Europa en/of de Uitbreiding Oceanië.

Wingspan, dat uitgebracht werd door 999games, is een spel dat met 2-5 spelers gespeeld kan worden. Daarnaast is het met een paar kleine aanpassingen (beschreven in de beschrijving) ook heel goed solo te spelen. 

Fauna

Bij het educatieve kennisspel Fauna komen het casino en jouw kennis van de wilde wereld perfect samen. Kun jij raden waar bepaalde dieren in het wild leven, hoe groot ze worden en wat ze eigenlijk wegen? Dan is dit spel perfect voor jou. Hoe dichter je bij het goede antwoord zit, hoe meer punten je krijgt. Zit je er te ver naast? Dan heb je de rest van het spel minder mogelijkheden om te gokken. 

In het Fauna krijgen niet alleen de bekende Afrikaanse olifanten en luiaards van Panama de hoofdrol. Maar wat weet jij bijvoorbeeld over de torenvalk? Of wordt het nog lastiger als het om reptielen, amfibieën en zelfs vissen gaat? Wie als eerste 120 punten bij elkaar gegokt heeft, wint het spel!

Ook dit spel is uitgebracht door 999games en is alweer op de markt sinds 2015. Het spel kan gespeeld worden met 2-6 spelers en staat garant voor veel speelplezier met leerzame momenten!

Ark Nova

Het volgende spel op onze lijst met toffe bordspellen voor de natuurliefhebber is het strategische Ark Nova. Een bordspel waarbij je jouw eigen dierentuin op moet bouwen. Tijdens het spel moet je het publiek tevreden houden, maar ook niet vergeten om verschillende conservatieprojecten te steunen. Hoe meer dieren er in je dierentuin verblijven en hoe meer conservatieprojecten je steunt, hoe hoger je opbrengsten zullen zijn. 

Het is een heel interessant spel, als je eenmaal door hebt hoe het werkt. Het is namelijk geen eenvoudig spel. Gelukkig is er een duidelijke instructiefilmpje van de fabrikant, White Goblin Games. Het spel kan met 90-150 minuten behoorlijk lang duren, maar verveeld geen moment. Een ideaal spel om de druilerige Nederlandse winter mee door te komen!

Paleo

In tegenstelling tot andere spellen op deze lijst met toffe bordspellen voor de natuurliefhebber, is Paleo een coöperatief spel. Wat betekent dat je samen moeten werken om het spel tot een goed einde te brengen. In het bordspel Paleo, dat zich afspeelt in het stenen tijdperk, moeten jullie er alles aan doen om te overleven in deze gevaarlijke tijden. Gevaar komt onder andere van stormen, andere stammen en natuurlijke wilde dieren. 

Tijdens het spel ben je één volksstam waarmee je de omgeving moet verkennen. Hierbij kom je steeds voor nieuwe uitdagingen te staan, die je alleen kunt oplossen door heel goed samen te werken. Om de omgeving te kunnen ontdekken heeft elke speler zijn eigen stapel kaarten. 

Doordat het spel tien verschillende modules, die ook nog op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, bevat is geen spel hetzelfde waardoor je het stenen tijdperk blijft ontdekken.

Het spel wordt gespeeld met 2-4 spelers en is niet bedoeld voor kinderen onder de 10 jaar. Het spel is zo goed ontvangen dat deze vorige jaar in zijn categorie uitgeroepen is tot speelgoed van het jaar 2021 en de Gouden Publieksprijs heeft gewonnen. 

Het basisspel wel genoeg gespeeld? Dan bestaat er ook nog de  uitbreiding: Een nieuwe start, waar de bewoners van het stenen tijdperk de landbouw hebben ontdekt. Die brengt natuurlijk allerlei nieuwe mogelijkheden met zich mee, maar dit brengt ook weer nieuwe gevaren met zich mee!

Everdell

Alweer het op één na laatste spel op onze lijst met 6 toffe bordspellen voor de natuurliefhebber is Everdell. Een spel van White Goblin Games,  dat sinds 2020 op de markt is. Dit spel kan met 1-4 spelers gespeeld worden en duurt ongeveer 60 minuten. 

Bij het spel Everdell is het de bedoeling dat je jouw stad opbouwt in de vallei Everdell. Om je beschaving te kunnen laten groeien  moet je bessen, stenen, hars en hout verzamelen. Door je dorp te vergroten, is er plek voor verschillende bosdieren in jouw dorp. Het spel duurt vier seizoenen en de speler die tijdens deze vier seizoenen de meeste punten heeft verdiend wint. 

Door het grote aantal verschillende kaarten is geen spel hetzelfde. Mocht je toch op zoek zijn naar een nieuwe variant, dan zijn er inmiddels al drie uitbreidingen: Glimmergold, Spirecrest en Pearlbrook. Enige nadeel van het spel (en nog een paar spellen op deze lijst) is dat het spel best prijzig is, maar als je er eenmaal inzit speel je het spel met gemak meerdere keren. 

Carcassonne Safari

Het laatste spel op onze lijst met toffe bordspellen voor de natuurliefhebber is Carcassonne Safari. Een variant op het bekende Carcassonne. In het originele spel van Carcassonne is het de bedoeling dat jij met jouw poppetjes punten verzameld, dus bossen, padden en kastelen of te maken. Tijdens het spelen van het spel bouw je het spelbord op en als alle tegels op zijn is het tijd voor de puntentelling. De speler die de meeste punten verzameld heeft wint.

Van dit spel bestaan vele uitbereidingen die het spel nog leuker maken. Sinds een aantal jaar zijn er dus ook een aantal varianten op de markt, deze spelen zijn op zichzelf te spelen en het basisspel heb je hier dus niet voor nodig. Het spel lijkt in principe veel op het Carcassonne basisspel, maar de punten verdien je op net wat andere manieren. 

Wilde dieren en waterplassen waar zij graag komen staan centraal in het verdienen van punten. Andere leuke varianten van het basisspel zijn Carcassonne Amazone en Carcassonne Jagers en Verzamelaars. Ook in deze beide varianten spelen wilde dieren een belangrijke rol. 

Dit was alweer onze lijst met 6 bordspellen voor de natuurliefhebber. Mocht je zelf één van deze spellen hebben en ben jij net zo enthousiast als wij? Laat het dan hieronder weten! Mocht je nog aanvullingen hebben, dan horen wij het ook graag. 

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer