Vuursnavelarassari in Costa Rica. Tweedehands fotografieapparatuur

5 redenen om je fotografieapparatuur tweedehands te kopen

Table of Contents

5 redenen om fotografieapparatuur tweedehands te kopen

Fotografie is een prachtige hobby, maar elke fotograaf, amateur of professional, weet hoe prijzig deze hobby kan zijn. Er zijn natuurlijk zoveel verschillende camera’s, lenzen, converters en noem het maar op. Mocht je een aardig selectie aan fotografie spullen in huis willen hebben, ben je al snel een klein fortuin kwijt. Gelukkig zie je, net als in veel andere branches, dat de verkoop van tweedehands fotografieapparatuur behoorlijk stijgt. 

Steeds meer mensen zien de vele voordelen in van het kopen van deze vaak in nog zeer goede staat verkerende occasions. Maar wat zijn nou de belangrijkste redenen om fotografieapparatuur tweedehands te kopen? Wij zetten de vijf belangrijkste reden om fotografieapparatuur tweedehands te kopen op een rijtje. 

Europese hamster of korenwolf. Foto genomen met tweedehands fotografieapparatuur

Tweedehands fotografieapparatuur is veel goedkoper

We vallen gelijk met de deur in huis. De meest voor de hand liggende, maar ook de meest belangrijke reden, om tweedehandsfotografieapparatuur te kopen en dat is natuurlijk de prijs. Tweedehands fotografieapparatuur is namelijk veel goedkoper dan wanneer je deze apparatuur nieuw koopt. Vaak scheelt het, wanneer je fotografieapparatuur tweedehands koopt, al snel zo’n 20-40% op de nieuwprijs. Dit scheelt dus als snel honderden tot wel duizenden euro’s. Dit geld kan je dan dus lekker op zak houden, of uitgeven aan andere fotografieapparatuur. 

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat nieuwe apparatuur al een heel groot deel van de waarde kwijt is zodra je de winkel uitstapt. Omdat tweedehands fotografieapparatuur deze waardedaling al gehad heeft, heb je hier als tweede eigenaar geen last van. 

Camera-tweedehands

Tweedehands fotografieappartuur is veel duurzamer

We hoeven natuurlijk niemand te vertellen dat de productie en distributie van fotografieapparatuur een behoorlijke impact op het milieu heeft. Zo worden er voor de productie van camera’s en andere fotografieapparatuur dure en zeldzame grondstoffen gebruikt en worden deze de halve wereld over gescheept. Door jouw fotografieapparatuur tweedehands te kopen, kan je ervoor zorgen dat deze camera of lens (of wat dan ook) een langere levensduur heeft. Hierdoor is de impact van jouw aankoop op het milieu minimaal. 

Schade op tweedehands fotografieapparatuur doet minder pijn

Daar loop je dan, vol goede moed met al jou dure apparatuur op de Veluwe. Helemaal in je element op zoek naar wilde dieren. Je let niet goed op en vervolgens ga je met jouw camera langs een tak en zit er een kras op. Hoewel dit er niet voor zorgt dat de camera slechter functioneert, doet het toch pijn dat er een beschadiging op jouw dure camera is gekomen. 

Geloof me, als dit je gebeurt met tweedehands fotografieapparatuur doet dit een stuk minder pijn. Niet alleen omdat de camera een stuk goedkoper was, maar ook omdat het vaak niet de eerste kleine beschadiging op de camera is. Je hoeft je hier dus veel minder druk om te maken. Hierdoor voel je je minder belemmert om die ene prachtige foto te maken. 

De Euraziatische Hop in Ria Formosa. geschoten met Fotografieapparatuur tweedehands

Kwaliteit is nagenoeg hetzelfde

Veel fotografieapparatuur, zeker in het duurdere segment, is gemaakt om lang mee te gaan. Een camera die tien jaar meegaat, zonder kwaliteit te verliezen is niks geks. Daarnaast gaan mensen vaak heel zorgvuldig om met hun dure apparatuur, waardoor deze uitstekend blijft functioneren. Als je er dus voor kiest om jouw nieuwe fotografieapparatuur tweedehands te kopen, ben je veel minder geld kwijt, maar blijft de kwaliteit nagenoeg hetzelfde. Dit is ook de reden waarom de meeste verkooppunten jou gewoon 6-12 maanden garantie durven te geven. Daarnaast is het ook gewoon nog mogelijk om de apparatuur te verzekeren!

Goedkoop uitproberen of fotografie iets voor jou is

Tweedehands fotografieapparatuur is de ideale manier om te kijken of fotografie überhaupt iets voor jou is. Hoeveel mensen willen niet beginnen met fotografie, kopen een duur instapmodel en laten deze vervolgens in de kast staan. Je was dan een stuk voordeliger uit geweest als je ervoor had gekozen om een instapmodel tweedehands te kopen. Mocht het dan blijken dat fotografie weldegelijk iets voor jou is, dan kan je er daarna altijd nog voor kiezen om een beter model (tweedehands) te kopen. 

Camera-tweedehands

Het kopen van tweedehands fotografieapparatuur is dus zeer voordelig voor de portemonnee en het milieu, terwijl je er qua kwaliteit niks op inlevert. Wij waren eerst ook terughoudend, maar nu kopen wij zelf ook zo goed als alle fotografieapparatuur tweedehands wat ons al meer dan 3500 euro bespaard heeft! We kopen we altijd bij fotografiewinkels, zodat er garantie op het artikel zit. 

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Nijlpaarden in het water in de Okavango Delta, vanuit de lucht
Nijlpaarden: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Nijlpaarden Nijlpaarden zijn  semi-aquatische zoogdieren uit de familie van de Hippopotamidae. Ooit waren er veel verschillende soorten te vinden in Afrika, Azië en Europa, maar tegenwoordig zijn er nog slechts twee soorten nijlpaarden in Afrika te vinden. De ene soort wordt gewoon het nijlpaard genoemd en de andere is het

Zwarte neushoorn baby met moeder in de nacht
Neushoorns: welke soorten zijn er en waar vind je ze?

Neushoorns Neushoorns zijn zoogdieren uit de familie van de neushoorns (Rhinocerotidae). In totaal zijn er nog vijf verschillende soorten neushoorns op de wereld te vinden en wel alleen in Afrika en Azië. Ooit bestonden er veel meer soorten neushoorn, ook in Europa en Amerika. Neushoorns worden gerekend tot megafauna, dieren