Een ree, één van de herten in Nederland. Leuke ideeën met vakantiefoto's

11 leuke ideeën met vakantiefoto’s!

Table of Contents

Leuke ideeën met vakantiefoto's

Iedereen kent het wel: je gaat op vakantie en maakt honderden foto’s. Als je thuis komt zoek je ze allemaal uit en misschien bewerk je ze ook nog. Vervolgens staan ze op je computer of harde schijf en kijk je er eigenlijk nooit meer naar om. Dit is natuurlijk hartstikke zonde, want er zijn zoveel leuke ideeën met vakantiefoto’s. Ben jij op zoek naar een leuke manier om jouw vakantiefoto’s te gebruiken, of wil je iemand verrassen met een heel leuk fotocadeau? Lees dan onze lijst met 11 leuke ideeën met vakantiefoto’s!

Maak een fotoboek

Oké, we geven eerlijk toe dat het eerste idee van onze lijst met leuke ideeën met vakantiefoto’s, het maken van een fotoboek, niet het meest originele idee is. Maar het is wel een heel leuk idee. Waar je zelden door jouw oude digitale vakantiefoto’s kijkt, zal je geregeld een fotoboek open slaan. Wat betreft een fotoboek zijn er natuurlijk legio opties, in grote lijnen in twee categorieën. De eerste optie is een “ouderwets” fotoalbum waarbij je foto’s laat afdrukken en deze zelf inplakt. Gelukkig is er met het geprinte fotoalbum een alternatief wat een stuk minder tijdrovend is. Wanneer de foto’s uitgezocht zijn, zet je binnen een paar uur een heel leuk fotoboek in elkaar. 

Stuur ze in voor een fotowedstrijd

Iedereen maakt wel eens een foto waarvan diegene denkt dat deze prijzen kan winnen. Vervolgens verdwijnt deze in de digitale opslag en gebeurt er nooit meer wat mee. Dit is zo’n gemiste kans. Zorg er dus voor dat je dit soort foto’s in een aparte map opslaat, zodat je wanneer de juiste fotowedstrijd voorbij komt je deze gelijk kunt vinden. Leuke plekken voor fotowedstrijden zijn onder andere Zoom, Columbus Travel en natuurfotografie.nl. Hoe leuk zou het zijn als jouw foto ook nog eens wint. 

Laat een foto afdrukken op A3

Wat is er gaver dan een foto die jij zelf gemaakt hebt aan de muur te hangen? Er zijn wat dat betreft natuurlijk heel veel opties, maar een optie die niet vaak overwogen wordt is een foto af laten drukken op A3. Geen gedoe met kiezen op welk materiaal jouw foto het beste uitkomt, maar gewoon op fotopapier. Het enige wat je nog nodig hebt is een bijpassende lijst en jouw foto is klaar om de show te stelen. 

Maak een fotowand

Lukt het niet om één foto te kiezen, dan is het maken van een fotowand misschien wel één van de leukste ideeën met vakantiefoto’s. Het voordeel van een fotowand is dat je deze steeds kunt wisselen en wijzigen. Nieuwe foto’s gemaakt, voeg deze gewoon toe aan de wand of vervang oude foto’s. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden, zo zijn er de unieke hexagoon foto’s van Ixxi, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om foto’s zonder lijst of juist met allerlei wisselende lijsten op te hangen. Varieer vooral ook met de grootte. 

Verdien wat extra door ze te verkopen

Hoe leuk is het om ook wat geld over te houden aan jouw mooiste vakantiefoto’s? Voor het verkopen van foto’s zijn er een aantal mogelijkheden en de makkelijkste manier is stock verkoop. Je kunt jouw foto’s op verschillende platforms aanbieden zoals Dreamstime en Shutterstock. Wij maken zelf al jaren gebruik van Dreamstime en zijn daar heel tevreden over. Klik hier om je aan te melden!

Een andere optie is om jouw vakantiefoto’s te verkopen via werkaandemuur, waar foto’s dus daadwerkelijk bij mensen thuis aan de muur komen te hangen. 

De prachtige zee bij Ocho Rios. Leuke ideeën met vakantiefoto's

Zet ze op een digitale fotolijst

Wil je niet je hele huis volhangen met jouw vakantiefoto’s maar ben je wel op zoek naar leuke ideeën met vakantiefoto’s voor in huis? Dan is een digitale fotolijst een heel leuke oplossing. Je hoeft slechts één fotolijst neer te zetten of op te hangen en kunt honderden foto’s voorbij laten komen. Tegenwoordig werken de meeste met een app, waardoor de foto’s in een handomdraai op de fotolijst staan. Stekker in het stopcontact en genieten maar!

Fotobehang

Wil je dat jouw foto de show steelt, wat dacht je dan van jouw vakantiefoto op fotobehang. Levensgroot trekt het zeker alle aandacht naar zich toe. Het fotobehang ophangen kan wat lastig zijn, maar daarna kan je er nog jaren van genieten. Bij fotobehangz.nl laat je jouw foto al op behang drukken voor een paar tientjes!

Houdt een fotoreisdagboek bij

Een reisdagboek is natuurlijk geen nieuw idee, maar tegenwoordig is het met Traveldiaries wel een heel stuk makkelijker. Op deze app houd je dagelijks bij wat je gedaan hebt, waar je was en vervolgens plak je er foto’s bij. Wanneer de reis erop zit, kijk je nog één keer of alles er goed uit ziet en dan rest er nog één ding: afdrukken maar. Je kunt jouw hele reisdagboek namelijk laten printen, waardoor je een heel uniek fotoboek krijgt! 

Een fotokalender

Wil je jouw foto’s graag combineren met iets praktisch? Dan is het misschien een leuk idee om jouw foto’s af te laten drukken op een fotokalender. Elke maand een nieuwe foto en wanneer het jaar erop ziet, zijn er weer nieuwe reizen gemaakt en dus weer nieuwe foto’s voor de kalender van het jaar erna. Een fotokalender is niet alleen heel leuk om voor jezelf samen te stellen, maar is natuurlijk ook heel erg leuk om cadeau te geven!

Winter

Een afdruk op plexiglas

Wanneer je jouw foto graag vergroot wilt laten afdrukken en een materiaal zoekt dat echt wat toevoegt, dan raden wij aan om te kiezen voor een afdruk op plexiglas. Waar andere materialen zoals canvas en hout ervoor zorgen dat de foto kwaliteit verliest, zorgt plexiglas er juist voor dat er geen kwaliteit verloren gaat. De perfect ondergrond dus voor jouw fotoafdruk. 

Laat een koffer bedrukken

Het laatst idee op deze lijst met leuke ideeën met vakantiefoto’s is zeker het meest unieke idee van allemaal. Wist je namelijk dat je er ook voor kunt kiezen om jouw foto op een koffer te laten drukken. Hoe vet is dat, jouw foto groot afgedrukt op een koffer. Princess heeft een hele lijn koffers ontwikkeld die je kunt laten bedrukken zoals je zelf wilt. De perfecte manier om de show te stelen op het vliegveld of op jouw vakantiebestemming. Je neemt jouw foto dan echt overal mee naartoe. 

Dit was ons overzicht met 11 leuke ideeën met vakantiefoto’s. Hopelijk hebben jullie nu voldoende inspiratie om wat leuks te doen met de foto’s in plaats van laten verstoffen in een mapje op de PC. Zijn wij volgens jou nog leuke ideeën met vakantiefoto’s vergeten? Laat dan vooral een reactie achter!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een gnoe met hoorns. Antilopen in Malawi
Kuti Wildlife Reserve: een oude boerderij omgetoverd tot wildreservaat

Kuti Wildlife Reserve Het Kuti Wildlife Reserve is een beschermd natuurgebied in centraal Malawi. Het natuurgebied ligt dichtbij de stad Salima, niet ver van Lake Malawi. Het reservaat is met zo’n 20 km² niet groot, maar heeft toch veel verschillende habitats. Zo vind je er Miombo bossen, graslanden en moerasgebieden. Pas in 2005

Savanneolifant in Malawi. Inpaklijst Malawi. Een van de big five in Malawi
Nationale parken in Malawi: een uitgebreid overzicht!

Beschermde gebieden in Malawi Lange tijd was Malawi het land waar de meeste toeristen alleen naar toe gingen voor het prachtige Lake Malawi, met haar tropische stranden, kraakheldere water en honderden verschillende soorten vissen, maar de laatste jaren timmert Malawi ook steeds meer aan de weg als safaribestemming. Waar je

Twee mannelijke waterbokken in Liwonde nationaal park.
Antilopen in Malawi

Antilopen in Malawi Antilopen zijn een grote groep evenhoevigen die voorkomen in Afrika en Azië en vooral in Afrika sterk vertegenwoordigd zijn. Het zijn herbivoren, dus eten ze alleen plantaardig materiaal. Ondanks de grote diversiteit, er leven namelijk maar liefst 72 verschillende soorten in Afrika, worden de antilopen vaak over het hoofd gezien

Nkohotakota wildlife reserve
Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve Nkhotakota Wildlife Reserve is een beschermd natuurgebied in het centrale gedeelte van Malawi, dat op een steenworp afstand van Lake Malawi ligt. Het park is 1.800 km² groot en is daarmee het grootste Wildlife Reserve van Malawi. Nkhotakota Wildlife Reserve is niet alleen het grootste Wildlife Reserve

De vlag van Malawi
Betalen in Malawi: waar moet je rekening mee houden?

Betalen in Malawi Mocht je binnenkort naar Malawi afreizen om het land te gaan verkennen, als toerist of zakelijk, dan vraag je jezelf vast af hoe het zit met betalen in Malawi. Wat is de binnenlandse valuta van Malawi, kan je ook met buitenlandse valuta in Malawi betalen en hoe werkt het