Uitzicht over de Caribische zee

Table of Contents

Jamaica

Jamaica: een tropische eilandstaat in het Caribisch gebied. Het eiland is bijna 11.000 vierkante kilometer groot en daarmee ongeveer 4 keer kleiner dan Nederland. Toch is het een van de grootste eilanden van het Caribisch gebied. In dit land wonen zo’n 3 miljoen mensen, waarvan het overgrote deel bestaat uit Afro-Jamaicanen. Engels is in Jamaica de officiële taal en betalen doen ze met de Jamaicaanse dollar. 

Jamaica staat voornamelijk bekend als het thuisland van de Bob Marley, reggaemuziek en geweldige atleten zoals Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce. Ook staat het land bekend om de rastafari’s, de maar 1% van de bevolking uit maken. Het overgrote deel van de Jamaicanen is namelijk Christelijk. 

De economie van Jamaica draait bijna volledig op toerisme. Voornamelijk toeristen uit de Verenigde Staten vinden jaarlijks hun weg naar het tropische eiland te vinden. Jamaica als vakantieland staat vooral bekend om de laid-back sfeer en veel mensen komen hier genieten van de zee en de all-inclusive resorts, maar er is op dit prachtige eiland zoveel meer te doen. Grote delen van het binnenland zijn eindeloos groen, overal zijn watervallen te vinden, het land heeft een bruisend avondleven en uitstekend eten. 

Vliegen vanuit Nederland naar Jamaica is alleen mogelijk vanaf Schiphol en gaat vaak gepaard met een tussenstop op de Dominicaanse republiek. Vergelijk alle vliegtickets naar Jamaica hier. 

 

Natuur op Jamaica

Ben je gek op wildlife en de natuur, dan kun je heel erg genieten van dit prachtige eiland. Door het tropische klimaat leeft er een geweldige variatie aan planten op Jamaica. Zo vind je hier maar liefst 3000 verschillende planten, waarvan 200 soorten orchideeën. 

Het aantal landzoogdieren in Jamaica is met een aantal vleermuissoorten en de Coney vrij beperkt, maar Jamaica is met bijna 300 soorten vogels een waar paradijs voor vogelaars. Ook reptielen en amfibieën zijn in grote aantallen aanwezig, zo leven er rond de 50 soorten reptielen, waaronder de spitssnuitkrokodil. In Jamaica zijn veel activiteiten om te kunnen genieten van de natuurpracht van het eiland.

anole op Jamaica

Klimaat van Jamaica

Op Jamaica is sprake van een tropische klimaat. Dit houdt in dat het hele jaar door ongeveer 30 graden is, de zon volop schijnt, maar je ook het hele jaar kans hebt op buien. Hoewel de maanden januari tot en met maart droger zijn dan de rest van het jaar kunnen er ook tijdens deze maanden fikse buien vallen. Ook de temperatuur van het zeewater in Jamaica is lekker constant en het hele jaar rond de 30 graden. 

Hieronder vind je alle artikelen over Jamaica.  Kijk gerust rond!

Jamaica

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een grote koedoe stier. Wildlife Kruger
Wildlife Kruger: Alles over de wilde dieren in Kruger Nationaal Park

Wilde dieren in Kruger Elk bezoek aan het wereldberoemde Zuid-Afrikaanse Kruger Nationaal park staat natuurlijk in het teken van het spotten van wilde dieren. Om jou een idee te geven welke dieren er allemaal in dit natuurgebied zo groot als de helft van Nederland leven, hebben wij dit artikel over

Een Leeuwin in het Kruger Nationaal Park
Kruger Nationaal Park: Afrika in optima forma!

Kruger Nationaal Park Het Kruger Nationaal Park is een beschermd natuurgebied in het uiterste oosten van Zuid-Afrika en ligt ingeklemd tussen de Drakensbergen en de grens met Mozambique. Het nationale park is één van de bekendste beschermde natuurgebieden in Afrika en wij begrijpen waarom. Het Kruger nationaal park is het

Vechtende waterbokken in Liwonde nationaal park, Malawi. Taal in Malawi
6 unieke lodges in Malawi

6 unieke lodges in Malawi Een reis naar Malawi is geen reis die je elk jaar maakt (of in ieder geval de meeste mensen niet). Tijdens zo’n “once in a lifetime” reis wil je uiteraard ook overnachten op mooie en unieke plekken. Tijdens onze tijd in Malawi hebben wij veel

Een zadeljakhals in Golden Gate Highlands nationaal park
Golden Gate Highlands Nationaal Park

Golden Gate Highlands Nationaal Park Het Golden Gate Highlands Nationaal park ligt in de provincie Free State in Zuid-Afrika, vlakbij de grens met Lesotho. Het is het enige nationale park in deze provincie. Het Golden Gate Highlands Nationaal Park heeft een oppervlakte van 340 km2 en staat bekend om de prachtige goud/gele/oranje

De victoria watervallen vanaf livingstone
De Victoriawatervallen: de ultieme gids voor de adrenaline-hoofdstad van Afrika!

De Victoriawatervallen De Victoriawatervallen, ook wel bekend als de Victoria falls en Mosi-oa-Tunya, zijn de grootste watervallen ter wereld, gelegen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De watervallen staan al sinds 1989 op de UNESCO werelderfgoedlijst en de reden is heel goed te begrijpen. De Victoriawatervallen zijn een belangrijke