Floyd's pelican bar

5 Fantastische Wildlife activiteiten in Jamaica

Table of Contents

5 fantastische Wildlife activiteiten in Jamaica

Jamaica: een tropische eilandstaat in het Caribisch gebied. Het eiland is bijna 11.000 vierkante kilometer groot en daarmee ongeveer 4 keer kleiner dan Nederland. Toch is het een van de grootste eilanden van het Caribisch gebied. In dit land wonen zo’n 3 miljoen mensen, waarvan het overgrote deel bestaat uit Afro-Jamaicanen. Jamaica staat voornamelijk bekend als het thuisland van de Bob Marley, reggaemuziek en geweldige atleten zoals Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce.

De economie van Jamaica draait bijna volledig op toerisme. Voornamelijk toeristen uit de Verenigde Staten vinden jaarlijks hun weg naar het tropische eiland te vinden. Jamaica als vakantieland staat vooral bekend om de laid-back sfeer en veel mensen komen hier genieten van de zee en de all-inclusive resorts, maar er is op dit prachtige eiland zoveel meer te doen.

Natuur op Jamaica

Ben je gek op wildlife en de natuur, dan kun je heel erg genieten van dit prachtige eiland. Door het tropische klimaat leeft er een geweldige variatie aan planten op Jamaica. Zo vind je hier maar liefst 3000 verschillende planten, waarvan 200 soorten orchideeën. Het aantal landzoogdieren in Jamaica is met een aantal vleermuissoorten en de Coney vrij beperkt, maar is met bijna 300 soorten vogels een waar paradijs voor vogelaars. Ook reptielen en amfibieën zijn in grote aantallen aanwezig, zo leven er rond de 50 soorten reptielen, waaronder de spitssnuitkrokodil. In Jamaica zijn veel activiteiten om te kunnen genieten van de natuurpracht van het eiland. Hieronder vind je 5 fantastische wildlife activiteiten in Jamaica!

Wildlife activiteiten in Jamaica

Ga snorkelen of duiken

Tijdens een vakantie op een prachtig tropische eiland zoals Jamaica, mag de eerste activiteit van onze lijst wildlife activiteiten in Jamaica niet ontbreken. Snorkelen en duiken op dit prachtig eiland is namelijk echt geweldig en makkelijk te regelen. Je vindt in de grote resorts en op de toeristische locaties namelijk genoeg divecenters waar je een duik- of snorkeltrip kan inplannen. De beste snorkel en duikplekken liggen in de buurt van de meest toeristische steden, zoals bij Montego Bay, Negril, Ocho Rios en Runaway Bay.

De onderwaterwereld van Jamaica is werkelijk prachtig met een overvloed aan kleurrijk koraal en de meest uiteenlopende vissen. Daarnaast heb je een goede kans om zeeschildpadden tegen te komen tijdens het snorkelen of duiken. Als je echt geluk heb, kom je zelfs dolfijnen tegen! Kijk voor meer informatie op de website van PADI.

Ga op zoek naar krokodillen in de Black river

De krokodillen in Jamaica leven vooral in de moerassen en rivieren in het zuiden van het eiland. Ook de Black river ligt in het zuiden, op zo’n 2 uur rijden van Montego Bay en 1,5 uur rijden van Negril. Hier vind je J. Charles Swaby’s Black River Safari. Met deze organisatie, die zich al jaren inzet voor het voortbestaan van de spitssnuitkrokodil in Jamaica, kan je op boottocht over de rivier. Tijdens deze tocht van ongeveer 1,5 uur zie je met een beetje geluk meerdere krokodillen. Naast de krokodillen heb je tijdens het afvaren van de op een na langste rivier van Jamaica ook kans om veel verschillende vogels tegen te komen. In dit gebied leven namelijk rond de 100 verschillende soorten!

Sta oog in oog met kolibries

In de buurt van Negril vind je Barney’s Flower & Hummingbird Garden. In deze tropische tuin worden de lokale vogels al jaren op vaste plekken van eten voorzien door de eigenaars. Hierdoor kan je de kolibries en vele andere vogels die de tuin rijk is op je gemak bekijken en fotograferen. Tegen een extra betaling kan je de kolibries ook uit je hand voeren, wat een waanzinnige ervaring is.

Zoek naar dolfijnen en geniet van het uitzicht vanaf Floyd’s Pelican bar

In de wateren rondom Jamaica leven behoorlijk veel dolfijnen. Een georganiseerde boottocht voor de zoektocht naar dolfijnen wordt alleen niet echt aangeboden. Soms heb je tijdens een duik- of snorkeltrip geluk en zie je ze. Gelukkig is er een activiteit waarbij de kans op een ontmoeting met dolfijnen groter is. Dit is tijdens de boottransfer van Treasure beach naar Floyd’s Pelican bar.

Deze bar ligt volledig in de zee en tijdens de tocht er naartoe kom je vaak dolfijnen tegen. De dolfijnen zijn heel speels en blijven vaak voor langere tijd in de buurt van boot zwemmen. Alsof dat niet geweldig genoeg is, dan kan je daarna vanaf de bar nog genieten van het uitzicht met een biertje in je hand. Het is een geweldige ervaring om deze bar te bezoeken. Hoe wel het niet in de buurt van de Negril en Montego Bay is, is het 100% de moeite waard!

Zeekoeien

Dit is alweer de laatste activiteit van het lijstje wildlife activiteiten in Jamaica. In Jamaica vind je namelijk nog een klein aantal zeekoeien. Om deze prachtige zeezoogdieren te spotten zijn er twee opties. De eerste is een bezoek aan het Alligator hole wildlife reserve, waar twee geredde zeekoeien in een afgesloten deel van de rivier leven. Hier heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken, waarbij je een grote kans hebt om deze dieren te spotten. Naast de zeekoeien zie je hier ook bijna gegarandeerd spitssnuitkrokodillen.

De tweede optie is een verblijf bij Zion Country eco beach cabins. In de buurt van deze accommodatie worden geregeld zeekoeien gespot! Daarnaast bieden ze heel veel andere excursies aan op de stranden en in de jungle van dit prachtige eiland.

Meer geweldige wildlife activiteiten in Jamaica

Naast deze boven genoemde activiteiten zijn er nog veel meer geweldige natuur en wildlife activiteiten in Jamaica te doen. Zo is er de Luminous Lagoon, waar lichtgevende algen ervoor zorgen dat het water oplicht als je erin zwemt. Ook staat het eiland bekend om zijn vele prachtige stranden en watervallen. Veel van deze zijn te bezoeken met een gids. Ook zijn er meerdere nationale parken die goed te bezoeken zijn, zeker onder begeleiding van een gids vind je hier veel felgekleurde exotische vogels!

Dit waren onze tips voor geweldige wildlife activiteiten in Jamaica, mocht je nog een meer informatie willen, of een aanvulling hebben horen wij het graag!

Een Lonely Planet van Jamaica kan een hele handige aanvulling zijn bij het plannen van een reis naar Jamaica!

Interesse in een ander tropisch eiland? Lees dan onze blog over Pulau Tioman!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
nationaal park Dovrefjell in Noorwegen
Nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella

Nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella Het nationaal park Dovrefjell is een van de oudste nationale parken van Noorwegen, opgericht in 1974 en in 2002 samen gegaan als Dovrefjell-Sunndalsfjella. Het park ligt in het midden van Noorwegen, in de provincies Oppland en Trøndelag, en strekt zich uit over een gebied van ongeveer 1.700

Saint Andrew's Bay South Georgia
South Georgia: Een Verborgen Juweel in de Zuidelijke Atlantische Oceaan

South Georgia South Georgia, een eiland gelegen in de uitgestrekte Zuidelijke Atlantische Oceaan, dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en overvloedige pracht aan wilde dieren. Het eiland dat zo’n 3.500km² groot is, is nagenoeg onbewoond. Voor velen blijft dit afgelegen stukje paradijs een mysterie, maar voor degenen

Hutfotografie
Hutfotografie: Een dag waar géén einde aan komt of je nieuwe hobby?

Hutfotografie Hutfotografie is een steeds populairdere tak binnen de natuurfotografie. David van der Leer (@dvdleer) is inmiddels een zeer ervaren hutfotograaf en heeft speciaal voor Wildlifereizen een gastblog geschreven. Hij vertelt wat hutfotografie zo leuk maakt en geeft je de beste tips om alles uit jouw dag te halen wanneer

Sierra Nevada nationaal park, de natuur in Spanje
Wildlife top 10 van Spanje

Wildlife top 10 van Spanje Misschien wel de populairste rubriek van WildlifeReizen.com, de Wildlife top 10, krijgt een vervolg: De Wildlife top 10 van Spanje. Ja Spanje, het land van de heerlijke costa’s, geweldige eten, prachtige steden en het lekkere weer. Het is namelijk niet alleen een geweldige vakantiebestemming om

Komodovaranen spotten op Komodo
Komodovaranen spotten op Komodo

Komodovaranen spotten op Komodo Met onze groep lopen we achter de gids aan. Spannend is het wel, zullen we een echte wilde Komodovaraan tegen komen? We hebben geluk, eerst zien we een exemplaar in de bosjes, daarna een kleintje in de boom, maar het echte ‘wow’ moment komt wanneer een