Floyd's pelican bar

5 Fantastische Wildlife activiteiten in Jamaica

Table of Contents

5 fantastische Wildlife activiteiten in Jamaica

Jamaica: een tropische eilandstaat in het Caribisch gebied. Het eiland is bijna 11.000 vierkante kilometer groot en daarmee ongeveer 4 keer kleiner dan Nederland. Toch is het een van de grootste eilanden van het Caribisch gebied. In dit land wonen zo’n 3 miljoen mensen, waarvan het overgrote deel bestaat uit Afro-Jamaicanen. Jamaica staat voornamelijk bekend als het thuisland van de Bob Marley, reggaemuziek en geweldige atleten zoals Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce.

De economie van Jamaica draait bijna volledig op toerisme. Voornamelijk toeristen uit de Verenigde Staten vinden jaarlijks hun weg naar het tropische eiland te vinden. Jamaica als vakantieland staat vooral bekend om de laid-back sfeer en veel mensen komen hier genieten van de zee en de all-inclusive resorts, maar er is op dit prachtige eiland zoveel meer te doen.

Natuur op Jamaica

Ben je gek op wildlife en de natuur, dan kun je heel erg genieten van dit prachtige eiland. Door het tropische klimaat leeft er een geweldige variatie aan planten op Jamaica. Zo vind je hier maar liefst 3000 verschillende planten, waarvan 200 soorten orchideeën. Het aantal landzoogdieren in Jamaica is met een aantal vleermuissoorten en de Coney vrij beperkt, maar is met bijna 300 soorten vogels een waar paradijs voor vogelaars. Ook reptielen en amfibieën zijn in grote aantallen aanwezig, zo leven er rond de 50 soorten reptielen, waaronder de spitssnuitkrokodil. In Jamaica zijn veel activiteiten om te kunnen genieten van de natuurpracht van het eiland. Hieronder vind je 5 fantastische wildlife activiteiten in Jamaica!

Wildlife activiteiten in Jamaica

Ga snorkelen of duiken

Tijdens een vakantie op een prachtig tropische eiland zoals Jamaica, mag de eerste activiteit van onze lijst wildlife activiteiten in Jamaica niet ontbreken. Snorkelen en duiken op dit prachtig eiland is namelijk echt geweldig en makkelijk te regelen. Je vindt in de grote resorts en op de toeristische locaties namelijk genoeg divecenters waar je een duik- of snorkeltrip kan inplannen. De beste snorkel en duikplekken liggen in de buurt van de meest toeristische steden, zoals bij Montego Bay, Negril, Ocho Rios en Runaway Bay.

De onderwaterwereld van Jamaica is werkelijk prachtig met een overvloed aan kleurrijk koraal en de meest uiteenlopende vissen. Daarnaast heb je een goede kans om zeeschildpadden tegen te komen tijdens het snorkelen of duiken. Als je echt geluk heb, kom je zelfs dolfijnen tegen! Kijk voor meer informatie op de website van PADI.

Ga op zoek naar krokodillen in de Black river

De krokodillen in Jamaica leven vooral in de moerassen en rivieren in het zuiden van het eiland. Ook de Black river ligt in het zuiden, op zo’n 2 uur rijden van Montego Bay en 1,5 uur rijden van Negril. Hier vind je J. Charles Swaby’s Black River Safari. Met deze organisatie, die zich al jaren inzet voor het voortbestaan van de spitssnuitkrokodil in Jamaica, kan je op boottocht over de rivier. Tijdens deze tocht van ongeveer 1,5 uur zie je met een beetje geluk meerdere krokodillen. Naast de krokodillen heb je tijdens het afvaren van de op een na langste rivier van Jamaica ook kans om veel verschillende vogels tegen te komen. In dit gebied leven namelijk rond de 100 verschillende soorten!

Sta oog in oog met kolibries

In de buurt van Negril vind je Barney’s Flower & Hummingbird Garden. In deze tropische tuin worden de lokale vogels al jaren op vaste plekken van eten voorzien door de eigenaars. Hierdoor kan je de kolibries en vele andere vogels die de tuin rijk is op je gemak bekijken en fotograferen. Tegen een extra betaling kan je de kolibries ook uit je hand voeren, wat een waanzinnige ervaring is.

Zoek naar dolfijnen en geniet van het uitzicht vanaf Floyd’s Pelican bar

In de wateren rondom Jamaica leven behoorlijk veel dolfijnen. Een georganiseerde boottocht voor de zoektocht naar dolfijnen wordt alleen niet echt aangeboden. Soms heb je tijdens een duik- of snorkeltrip geluk en zie je ze. Gelukkig is er een activiteit waarbij de kans op een ontmoeting met dolfijnen groter is. Dit is tijdens de boottransfer van Treasure beach naar Floyd’s Pelican bar.

Deze bar ligt volledig in de zee en tijdens de tocht er naartoe kom je vaak dolfijnen tegen. De dolfijnen zijn heel speels en blijven vaak voor langere tijd in de buurt van boot zwemmen. Alsof dat niet geweldig genoeg is, dan kan je daarna vanaf de bar nog genieten van het uitzicht met een biertje in je hand. Het is een geweldige ervaring om deze bar te bezoeken. Hoe wel het niet in de buurt van de Negril en Montego Bay is, is het 100% de moeite waard!

Zeekoeien

Dit is alweer de laatste activiteit van het lijstje wildlife activiteiten in Jamaica. In Jamaica vind je namelijk nog een klein aantal zeekoeien. Om deze prachtige zeezoogdieren te spotten zijn er twee opties. De eerste is een bezoek aan het Alligator hole wildlife reserve, waar twee geredde zeekoeien in een afgesloten deel van de rivier leven. Hier heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken, waarbij je een grote kans hebt om deze dieren te spotten. Naast de zeekoeien zie je hier ook bijna gegarandeerd spitssnuitkrokodillen.

De tweede optie is een verblijf bij Zion Country eco beach cabins. In de buurt van deze accommodatie worden geregeld zeekoeien gespot! Daarnaast bieden ze heel veel andere excursies aan op de stranden en in de jungle van dit prachtige eiland.

Meer geweldige wildlife activiteiten in Jamaica

Naast deze boven genoemde activiteiten zijn er nog veel meer geweldige natuur en wildlife activiteiten in Jamaica te doen. Zo is er de Luminous Lagoon, waar lichtgevende algen ervoor zorgen dat het water oplicht als je erin zwemt. Ook staat het eiland bekend om zijn vele prachtige stranden en watervallen. Veel van deze zijn te bezoeken met een gids. Ook zijn er meerdere nationale parken die goed te bezoeken zijn, zeker onder begeleiding van een gids vind je hier veel felgekleurde exotische vogels!

Dit waren onze tips voor geweldige wildlife activiteiten in Jamaica, mocht je nog een meer informatie willen, of een aanvulling hebben horen wij het graag!

Een Lonely Planet van Jamaica kan een hele handige aanvulling zijn bij het plannen van een reis naar Jamaica!

Interesse in een ander tropisch eiland? Lees dan onze blog over Pulau Tioman!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Uitzicht over Singapore vanuit een van de mooiste natuurparken van Singapore
Natuur in de stad: De 5 mooiste natuurparken van Singapore

De 5 mooiste natuurparken van Singapore Wie aan Singapore denkt zal niet direct denken aan natuurparken vol wildlife. Deze kleine stadstaat, ter grootte van de helft van de provincie Utrecht, mag dan wel vol staan met hoge flatgebouwen,  maar het behouden en verbeteren van de natuur heeft altijd hoog op

Twee leeuwen in het moremi game reserve. De leeuw is onderdeel van de Afrikaanse big 5
De Afrikaanse Big 5: waar moet je zijn om ze te vinden?

De Afrikaanse big 5 De Afrikaanse big 5, een term die eigenlijk afstamt uit de jacht, is inmiddels aardig ingeburgerd bij toeristen op het Afrikaanse continent. Waar deze term oorspronkelijk stond voor de vijf gevaarlijkste dieren om op te jagen in Afrika, zijn dit nu de dieren die iedereen wilt

Uitzicht van Hermaness national nature reserve. Natuur op de Shetlandeilanden
Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden?

Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden? Voordat wij op reis gingen naar de Shetlandeilanden zaten wij met één grote vraag: Wat zijn de kosten voor een vakantie op de Shetlandeilanden? Een afgelegen eilandengroep, die hoort bij het Verenigd Konikrijk, dat moet bijna wel heel duur zijn.

Eén van de vele vuurtorens in Schotland
Natuur op de Orkney-eilanden

Natuur op de Orkney-eilanden De Orkney-eilanden, een archipel ten noorden (en onderdeel van) Schotland. De Orkney-eilanden bestaan uit zo’n 70 eilanden, waarvan er 20 bewoond zijn. Het grootste eiland wordt Mainland genoemd en daarop wonen veruit de meeste van de 22.500 duizend inwoners.  De vruchtbare grond op de eilanden in combinatie

Lonely Planet's Ultieme Reisplanner
Review: Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner

Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. Een relatief nieuwe rubriek waarvoor we vaker artikelen gaan schrijven. Een artikel over een product dat wij zelf gekocht hebben, welke wij zeer de moeite waard vinden, of juist iets waarvan wij vinden dat je het beter niet kunt kopen.