Floyd's pelican bar

5 Fantastische Wildlife activiteiten in Jamaica

Table of Contents

5 fantastische Wildlife activiteiten in Jamaica

Jamaica: een tropische eilandstaat in het Caribisch gebied. Het eiland is bijna 11.000 vierkante kilometer groot en daarmee ongeveer 4 keer kleiner dan Nederland. Toch is het een van de grootste eilanden van het Caribisch gebied. In dit land wonen zo’n 3 miljoen mensen, waarvan het overgrote deel bestaat uit Afro-Jamaicanen. Jamaica staat voornamelijk bekend als het thuisland van de Bob Marley, reggaemuziek en geweldige atleten zoals Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce.

De economie van Jamaica draait bijna volledig op toerisme. Voornamelijk toeristen uit de Verenigde Staten vinden jaarlijks hun weg naar het tropische eiland te vinden. Jamaica als vakantieland staat vooral bekend om de laid-back sfeer en veel mensen komen hier genieten van de zee en de all-inclusive resorts, maar er is op dit prachtige eiland zoveel meer te doen.

Natuur op Jamaica

Ben je gek op wildlife en de natuur, dan kun je heel erg genieten van dit prachtige eiland. Door het tropische klimaat leeft er een geweldige variatie aan planten op Jamaica. Zo vind je hier maar liefst 3000 verschillende planten, waarvan 200 soorten orchideeën. Het aantal landzoogdieren in Jamaica is met een aantal vleermuissoorten en de Coney vrij beperkt, maar is met bijna 300 soorten vogels een waar paradijs voor vogelaars. Ook reptielen en amfibieën zijn in grote aantallen aanwezig, zo leven er rond de 50 soorten reptielen, waaronder de spitssnuitkrokodil. In Jamaica zijn veel activiteiten om te kunnen genieten van de natuurpracht van het eiland. Hieronder vind je 5 fantastische wildlife activiteiten in Jamaica!

Wildlife activiteiten in Jamaica

Ga snorkelen of duiken

Tijdens een vakantie op een prachtig tropische eiland zoals Jamaica, mag de eerste activiteit van onze lijst wildlife activiteiten in Jamaica niet ontbreken. Snorkelen en duiken op dit prachtig eiland is namelijk echt geweldig en makkelijk te regelen. Je vindt in de grote resorts en op de toeristische locaties namelijk genoeg divecenters waar je een duik- of snorkeltrip kan inplannen. De beste snorkel en duikplekken liggen in de buurt van de meest toeristische steden, zoals bij Montego Bay, Negril, Ocho Rios en Runaway Bay.

De onderwaterwereld van Jamaica is werkelijk prachtig met een overvloed aan kleurrijk koraal en de meest uiteenlopende vissen. Daarnaast heb je een goede kans om zeeschildpadden tegen te komen tijdens het snorkelen of duiken. Als je echt geluk heb, kom je zelfs dolfijnen tegen! Kijk hier voor meer informatie over snorkelen en duiken in Jamaica.

Ga op zoek naar krokodillen in de Black river

De krokodillen in Jamaica leven vooral in de moerassen en rivieren in het zuiden van het eiland. Ook de Black river ligt in het zuiden, op zo’n 2 uur rijden van Montego Bay en 1,5 uur rijden van Negril. Hier vind je J. Charles Swaby’s Black River Safari. Met deze organisatie, die zich al jaren inzet voor het voortbestaan van de spitssnuitkrokodil in Jamaica, kan je op boottocht over de rivier. Tijdens deze tocht van ongeveer 1,5 uur zie je met een beetje geluk meerdere krokodillen. Naast de krokodillen heb je tijdens het afvaren van de op een na langste rivier van Jamaica ook kans om veel verschillende vogels tegen te komen. In dit gebied leven namelijk rond de 100 verschillende soorten!

Sta oog in oog met kolibries

In de buurt van Negril vind je Barney’s Flower & Hummingbird Garden. In deze tropische tuin worden de lokale vogels al jaren op vaste plekken van eten voorzien door de eigenaars. Hierdoor kan je de kolibries en vele andere vogels die de tuin rijk is op je gemak bekijken en fotograferen. Tegen een extra betaling kan je de kolibries ook uit je hand voeren, wat een waanzinnige ervaring is.

Zoek naar dolfijnen en geniet van het uitzicht vanaf Floyd’s Pelican bar

In de wateren rondom Jamaica leven behoorlijk veel dolfijnen. Een georganiseerde boottocht voor de zoektocht naar dolfijnen wordt alleen niet echt aangeboden. Soms heb je tijdens een duik- of snorkeltrip geluk en zie je ze. Gelukkig is er een activiteit waarbij de kans op een ontmoeting met dolfijnen groter is. Dit is tijdens de boottransfer van Treasure beach naar Floyd’s Pelican bar.

Deze bar ligt volledig in de zee en tijdens de tocht er naartoe kom je vaak dolfijnen tegen. De dolfijnen zijn heel speels en blijven vaak voor langere tijd in de buurt van boot zwemmen. Alsof dat niet geweldig genoeg is, dan kan je daarna vanaf de bar nog genieten van het uitzicht met een biertje in je hand. Het is een geweldige ervaring om deze bar te bezoeken. Hoe wel het niet in de buurt van de Negril en Montego Bay is, is het 100% de moeite waard!

Zeekoeien

Dit is alweer de laatste activiteit van het lijstje wildlife activiteiten in Jamaica. In Jamaica vind je namelijk nog een klein aantal zeekoeien. Om deze prachtige zeezoogdieren te spotten zijn er twee opties. De eerste is een bezoek aan het Alligator hole wildlife reserve, waar twee geredde zeekoeien in een afgesloten deel van de rivier leven. Hier heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken, waarbij je een grote kans hebt om deze dieren te spotten. Naast de zeekoeien zie je hier ook bijna gegarandeerd spitssnuitkrokodillen.

De tweede optie is een verblijf bij Zion Country eco beach cabins. In de buurt van deze accommodatie worden geregeld zeekoeien gespot! Daarnaast bieden ze heel veel andere excursies aan op de stranden en in de jungle van dit prachtige eiland.

Meer geweldige wildlife activiteiten in Jamaica

Naast deze boven genoemde activiteiten zijn er nog veel meer geweldige natuur en wildlife activiteiten in Jamaica te doen. Zo is er de Luminous Lagoon, waar lichtgevende algen ervoor zorgen dat het water oplicht als je erin zwemt. Ook staat het eiland bekend om zijn vele prachtige stranden en watervallen. Veel van deze zijn te bezoeken met een gids. Ook zijn er meerdere nationale parken die goed te bezoeken zijn, zeker onder begeleiding van een gids vind je hier veel felgekleurde exotische vogels!

Dit waren onze tips voor geweldige wildlife activiteiten in Jamaica, mocht je nog een meer informatie willen, of een aanvulling hebben horen wij het graag!

Een Lonely Planet van Jamaica kan een hele handige aanvulling zijn bij het plannen van een reis naar Jamaica!

Interesse in een ander tropisch eiland? Lees dan onze blog over Pulau Tioman!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer