Parque Natural Metropolitan

Parque Natural Metropolitano

Table of Contents

Parque Natural Metropolitano

Het Parque Natural Metropolitano, in het Engels het Metropolitan Natural Park (PNM), is een natuurlijk park binnen de grenzen van de metropool Panamastad. Dit prachtige park binnen de grenzen van de hoofdstad van Panama is zelfs het enige natuurpark in een metropool van heel Midden-Amerika. Het park is ongeveer 232 hectare groot en in het park vind je zowel nat- als droogregenwoud. De bijnaam van het park is ook wel “the long of Panamacity”. 

In het park vind je 284 verschillende soorten bomen en planten. Sommige bomen in dit park zijn wel 30-40 meter hoog. Het park is een echte toeristische trekpleister en wordt dus door veel bezocht door toeristen. Naast dat het park populair is bij toeristen, gaan inwoners van Panamastad er ook graag naartoe. Het park ligt tegen een heuvel aan en vanaf de top heb je prachtige uitzichten over zowel de hoofdstad als over het Panamakanaal. 

Wildlife in het Parque Natural Metropolitano

Van een park als het Parque Natural Metropolitano, verwacht je natuurlijk niet dat het er vol zit met wilde dieren. Maar gelukkig is niks minder waar. Het park herbergt heel veel diersoorten en ondanks de drukte worden die hier ook nog geregeld gespot worden. 

In het Metropolitan Natural Park leven 63 verschillende soorten zoogdieren. Bekende zoogdieren zoals de kapucijnluiaard, de Hoffmannluiaard, de mantelbrulaap, de roodnektamarin, de witschouderkapucijnaap, de witsnuitneusbeer, de Midden-Amerikaanse agoeti en zelfs het witstaarthert worden hier met enige regelmaat gespot. Gebaseerd op waarnemingen is het misschien wel de beste plek van het land om de roodnektamarin te spotten!

In het Pargue Natural Metropolitano zijn 283 soorten vogels gespot. Zo worden hier de zwavelborsttoekan en de halsbandarassari gespot, leven hier amazonepapegaaien, parkieten, felgekleurde manakins en tangaren en zie je hier prachtige trogons en motmots. Zoals je misschien wel begrijpt, is het Metropolitan Natural Park daarom zeer geliefd bij vogelaars!

Het Parque Natural Metropolitano ligt natuurlijk in de tropen, dus ook reptielen (38) en amfibieën (20) zijn hier goed vertegenwoordigd. Zo vind je hier veel roodwangschildpadden, leguanen, Jezushagedissen, verschillende soorten slangen en natuurlijk kikkers en padden.

trogon in het metropolitan natural park

Wat te doen in het Parque Natural Metropolitano?

Naar het Parque Natural Metropolitano ga je voornamelijk om te wandelen en te genieten van de natuur. Door het park lopen een stuk of vijf verschillende wandelroutes, die je zonder al te veel overlap kan combineren tot een wandeling van minder dan 10km. De wandelingen gaan voornamelijk over goed onderhouden junglepaadjes, maar ook een deel van de wandeling gaat over de verharde weg. 

Tijdens het wandelen kom je met een beetje geluk allerlei wilde dieren tegen (zeker als je ’s ochtends vroeg gaat). Felgekleurde vogels zoals de spechten en trogons kan je hier bijna niet missen.Daarnaast zijn er drie prachtige uitkijkpunten. Vanaf deze uitkijkpunten, waarvan de hoogste op meer dan 150 meter boven zeeniveau ligt, heb je een geweldig uitzicht over Panamastad, het Panamakanaal en over de beschermde natuurgebieden van Camino de Cruces en Soberania

Naast de wandelpaden is er ook een vlindertuin die je kunt bezoeken. De vlindertuin kost 5$ per persoon en laat je goed zien welke vlinders er allemaal in park leven. Een deel van de vlinders wordt met regelmaat vrij gelaten, zodat ze de wilde populatie kunnen versterken. 

De paden in het parque natural metropolitano

Hoe kom je in het Parque Natural Metropolitano?

Het park ligt aan de rand van de stad en is de dus heel makkelijk te bereiken. Ten eerste zou je er met een taxi of Uber kunnen komen. Een andere manier om er te komen is door de bus te nemen naar Albrook mall. Vanaf Albrook mall is het een kleine 10 minuten lopen naar het bezoekerscentrum van het park. Eenmaal aangekomen bij het park betaal je de entree (5$ per persoon) en krijg je een uitleg over welke routes er zijn. Bij het park zelf is niks te eten of drinken te komen, dus neem voldoende mee!

uitzicht over Panamastad

Leuk dat je onze blog gelezen hebt! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze blog, neem dan contact met ons op via het contactformulier of het Instagramaccount!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
gewone flamingo in Fuente de Piedra
Flamingo’s: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Flamingo’s Flamingo’s zijn waadvogels uit de familie van de flamingo’s (Phoenicopteridae). Het gaat om totaal zes verschillende soorten die leven in Amerika, Europa, Azië en Afrika. Flamingo’s zijn zeer kenmerkende vogels die bij iedereen wel iets oproepen. Het spotten van een flamingo op reis is voor veel mensen een leuke bonus

Ik met de Zoomble Spotting Scope in Liwonde nationaal park, Malawi
Review: Zoomble Spotting Scope

Zoomble Spotting Scope 25×75 Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. In deze review lees jij onze ervaring met de Zoomble Spotting Scope 25×75 die wij voor Zoomble al een langere tijd testen. Hieronder vind je onze mening over deze tool om vogels te spotten van Zoomble.  Productinformatie De Zoomble

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia
Zambia

Zambia Zambia is een land in Afrika. Het land, dat 750.000km² groot is, ligt op de overgang van Centraal-, Oost- en Zuidelijk Afrika. De hoofdstad van het land is Lusaka, waar met zo’n 2 miljoen inwoners bijna 10% van het totaal aantal inwoners te vinden is. Lange tijd was het