Parque Natural Metropolitan

Parque Natural Metropolitano

Table of Contents

Parque Natural Metropolitano

Het Parque Natural Metropolitano, in het Engels het Metropolitan Natural Park (PNM), is een natuurlijk park binnen de grenzen van de metropool Panamastad. Dit prachtige park binnen de grenzen van de hoofdstad van Panama is zelfs het enige natuurpark in een metropool van heel Midden-Amerika. Het park is ongeveer 232 hectare groot en in het park vind je zowel nat- als droogregenwoud. De bijnaam van het park is ook wel “the long of Panamacity”. 

In het park vind je 284 verschillende soorten bomen en planten. Sommige bomen in dit park zijn wel 30-40 meter hoog. Het park is een echte toeristische trekpleister en wordt dus door veel bezocht door toeristen. Naast dat het park populair is bij toeristen, gaan inwoners van Panamastad er ook graag naartoe. Het park ligt tegen een heuvel aan en vanaf de top heb je prachtige uitzichten over zowel de hoofdstad als over het Panamakanaal. 

Wildlife in het Parque Natural Metropolitano

Van een park als het Parque Natural Metropolitano, verwacht je natuurlijk niet dat het er vol zit met wilde dieren. Maar gelukkig is niks minder waar. Het park herbergt heel veel diersoorten en ondanks de drukte worden die hier ook nog geregeld gespot worden. 

In het Metropolitan Natural Park leven 63 verschillende soorten zoogdieren. Bekende zoogdieren zoals de kapucijnluiaard, de Hoffmannluiaard, de mantelbrulaap, de roodnektamarin, de witschouderkapucijnaap, de witsnuitneusbeer, de Midden-Amerikaanse agoeti en zelfs het witstaarthert worden hier met enige regelmaat gespot. Gebaseerd op waarnemingen is het misschien wel de beste plek van het land om de roodnektamarin te spotten!

In het Pargue Natural Metropolitano zijn 283 soorten vogels gespot. Zo worden hier de zwavelborsttoekan en de halsbandarassari gespot, leven hier amazonepapegaaien, parkieten, felgekleurde manakins en tangaren en zie je hier prachtige trogons en motmots. Zoals je misschien wel begrijpt, is het Metropolitan Natural Park daarom zeer geliefd bij vogelaars!

Het Parque Natural Metropolitano ligt natuurlijk in de tropen, dus ook reptielen (38) en amfibieën (20) zijn hier goed vertegenwoordigd. Zo vind je hier veel roodwangschildpadden, leguanen, Jezushagedissen, verschillende soorten slangen en natuurlijk kikkers en padden.

trogon in het metropolitan natural park

Wat te doen in het Parque Natural Metropolitano?

Naar het Parque Natural Metropolitano ga je voornamelijk om te wandelen en te genieten van de natuur. Door het park lopen een stuk of vijf verschillende wandelroutes, die je zonder al te veel overlap kan combineren tot een wandeling van minder dan 10km. De wandelingen gaan voornamelijk over goed onderhouden junglepaadjes, maar ook een deel van de wandeling gaat over de verharde weg. 

Tijdens het wandelen kom je met een beetje geluk allerlei wilde dieren tegen (zeker als je ’s ochtends vroeg gaat). Felgekleurde vogels zoals de spechten en trogons kan je hier bijna niet missen.Daarnaast zijn er drie prachtige uitkijkpunten. Vanaf deze uitkijkpunten, waarvan de hoogste op meer dan 150 meter boven zeeniveau ligt, heb je een geweldig uitzicht over Panamastad, het Panamakanaal en over de beschermde natuurgebieden van Camino de Cruces en Soberania

Naast de wandelpaden is er ook een vlindertuin die je kunt bezoeken. De vlindertuin kost 5$ per persoon en laat je goed zien welke vlinders er allemaal in park leven. Een deel van de vlinders wordt met regelmaat vrij gelaten, zodat ze de wilde populatie kunnen versterken. 

De paden in het parque natural metropolitano

Hoe kom je in het Parque Natural Metropolitano?

Het park ligt aan de rand van de stad en is de dus heel makkelijk te bereiken. Ten eerste zou je er met een taxi of Uber kunnen komen. Een andere manier om er te komen is door de bus te nemen naar Albrook mall. Vanaf Albrook mall is het een kleine 10 minuten lopen naar het bezoekerscentrum van het park. Eenmaal aangekomen bij het park betaal je de entree (5$ per persoon) en krijg je een uitleg over welke routes er zijn. Bij het park zelf is niks te eten of drinken te komen, dus neem voldoende mee!

uitzicht over Panamastad

Leuk dat je onze blog gelezen hebt! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze blog, neem dan contact met ons op via het contactformulier of het Instagramaccount!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Zeezoogdieren spotten op de Azoren
Zeezoogdieren spotten op de Azoren: Een magische ervaring!

Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar de magie van walvissen en dolfijnen? De Portugese Azoren, een archipel midden in de oceaan, zijn een betoverende plek om deze bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. In dit artikel vertellen we je alles over

Toegangsbord van South Luangwa nationaal park
South Luangwa nationaal park: de ultieme safaribestemming in Zambia

South Luangwa nationaal park South Luangwa nationaal park is een beschermd natuurgebied in het oosten van het Afrikaanse Zambia. Het nationale park, dat ruim 9.000 km² groot is, ligt in de Luangwa vallei. Een vallei waar het wemelt van de wilde dieren en waar nog twee andere geweldige nationale parken

Adder in Tangkoko nature reserve
Tangkoko Nature Reserve

Tangkoko Nature Reserve Als je naar het Indonesische eiland Sulawesi reist, mag je zeker het Tangkoko Nature Reserve niet overslaan. Het Tangkoko Nature Reserve is een van de vele prachtige natuurgebieden van Indonesië en staat met name bekend vanwege de zeldzame dieren die hier leven, zoals het Celebesspookdiertje en de

Vrouwelijke grote koedoe
De 5 grootste antilopen van Afrika: wie zijn het en waar vind je ze?

De 5 grootste antilopen van Afrika Antilopen zijn een grote groep evenhoevigen die voorkomen in Afrika en Azië. Alle antilopen vallen onder de familie van de holhoornigen (Bovidae), maar niet alle dieren die onder de holhoorningen vallen zijn antilopen. Onder de holhoornigen vallen namelijk ook de runderen, geiten en schapen.

De WildlifeReizen kalender 2024
De WildlifeReizen kalender 2024

De WildlifeReizen kalender 2024 Met trots presenteren wij ons eerste product, de WildlifeReizen kalender 2024! Het is een, naar onze mening, geweldige kalender geworden met 13 prachtige foto’s die je misschien wel herkent van onze website of ons Instagramaccount. Al deze foto’s zijn door ons zelf gemaakt, tijdens onze reizen