St Ninian's beach. Te fotograferen tijdens een fotoreis naar de Shetlandeilanden

9-daagse Fotoreis naar de Shetlandeilanden mei 2025

Table of Contents

9-daagse fotoreis naar de Shetlandeilanden

Heb jij altijd al gedroomd van een gave, goed betaalbare foto reis niet te ver van huis die volledig in het teken staat van het fotograferen van wilde dieren en vogels? Dan is deze 9-daagse fotoreis naar de Shetlandeilanden echt iets voor jou. Lees snel verder en kom erachter waarom wij zo enthousiast zijn over de Shetlandeilanden.

Een gewone zeehond tijdens een fotoreis naar de Shetlandeilanden

De Shetlandeilanden

De Shetlandeilanden vormen een eilandengroep gelegen in het noorden van de Atlantische oceaan. De eilanden horen bij Schotland en zijn het noordelijkste bewoonde onderdeel van het Verenigd Konikrijk. Het grootste deel van de archipel ligt noordelijker dan 60 graden noorderbreedte. Dit is te vergelijken met plekken als Bergen, Sint Petersburg en het noorden van Canada.

De archipel bestaat uit zo’n 100 eilanden, waarvan er 16 bewoond zijn. Het grootste eiland wordt Mainland genoemd. Op Mainland vind je de hoofdstad Lerwick en de oude hoofdstad Scalloway. Het totale landoppervlakte bedraagt 1.468km2. Hiermee is het bijna 1,5x zo groot als alle (niet alleen de Nederlandse) Waddeneilanden bij elkaar. Op de Shetlandeilanden wonen slechts iets meer dan 22.000 mensen, terwijl er op de Waddeneilanden meer dan 80.000 leven.

De Shetlandeilanden liggen op zo’n 170 kilometer van het “vaste land” van het Verenigd Koninkrijk en wordt slechts door zo’n 100.000 toeristen per jaar bezocht. Om de vergelijking met de Waddeneilanden te houden: Texel wordt jaarlijks door zo’n 700.000 toeristen bezocht. Toeristen die de Shetlandeilanden bezoeken komen hier om drie redenen, de natuurpracht, de rijke geschiedenis en/of de serie Shetland.

De landschappen en wilde dieren op de archipel zijn prachtig. En door de afgelegen ligging van de eilanden hoef je de natuur vaak met niemand of enkele andere te delen. Het voelt hier af en toe echt alsof je aan het einde van de wereld bent. Alle ingrediënten voor een geweldige fotoreis naar de Shetlandeilanden zijn dus aanwezig!

Hoogtepunt van de fotoreis naar de Shetlandeilanden zijn de duizenden zeevogels die jaarlijks terugkeren om op broeden op de steile kliffen rond geweldige eilanden. Daarnaast hebben de Shetlandeilanden goede populaties zeezoogdieren, otters, zeehonden en weidevogels. Allemaal onderwerpen dus voor de fotoreis naar de Shetlandeilanden. Lees snel verder voor meer informatie!

Jan-van-gent achter de Noss boot van seabirds-and-seals

Ben jij net als wij geinteresseerd geraakt in deze geweldige bestemming beoordevol wilde dieren en ver weg van massatoerisme? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op over deze geweldige fotoreis naar de Shetlandeilanden!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een gnoe met hoorns. Antilopen in Malawi
Kuti Wildlife Reserve: een oude boerderij omgetoverd tot wildreservaat

Kuti Wildlife Reserve Het Kuti Wildlife Reserve is een beschermd natuurgebied in centraal Malawi. Het natuurgebied ligt dichtbij de stad Salima, niet ver van Lake Malawi. Het reservaat is met zo’n 20 km² niet groot, maar heeft toch veel verschillende habitats. Zo vind je er Miombo bossen, graslanden en moerasgebieden. Pas in 2005

Savanneolifant in Malawi. Inpaklijst Malawi. Een van de big five in Malawi
Nationale parken in Malawi: een uitgebreid overzicht!

Beschermde gebieden in Malawi Lange tijd was Malawi het land waar de meeste toeristen alleen naar toe gingen voor het prachtige Lake Malawi, met haar tropische stranden, kraakheldere water en honderden verschillende soorten vissen, maar de laatste jaren timmert Malawi ook steeds meer aan de weg als safaribestemming. Waar je

Twee mannelijke waterbokken in Liwonde nationaal park.
Antilopen in Malawi

Antilopen in Malawi Antilopen zijn een grote groep evenhoevigen die voorkomen in Afrika en Azië en vooral in Afrika sterk vertegenwoordigd zijn. Het zijn herbivoren, dus eten ze alleen plantaardig materiaal. Ondanks de grote diversiteit, er leven namelijk maar liefst 72 verschillende soorten in Afrika, worden de antilopen vaak over het hoofd gezien

Nkohotakota wildlife reserve
Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve Nkhotakota Wildlife Reserve is een beschermd natuurgebied in het centrale gedeelte van Malawi, dat op een steenworp afstand van Lake Malawi ligt. Het park is 1.800 km² groot en is daarmee het grootste Wildlife Reserve van Malawi. Nkhotakota Wildlife Reserve is niet alleen het grootste Wildlife Reserve

De vlag van Malawi
Betalen in Malawi: waar moet je rekening mee houden?

Betalen in Malawi Mocht je binnenkort naar Malawi afreizen om het land te gaan verkennen, als toerist of zakelijk, dan vraag je jezelf vast af hoe het zit met betalen in Malawi. Wat is de binnenlandse valuta van Malawi, kan je ook met buitenlandse valuta in Malawi betalen en hoe werkt het