De Afrikaanse savanneolifant, één van de big 5 in Namibië. nationale parken in afrika

De 15 mooiste nationale parken in Afrika

Table of Contents

De mooiste nationale parken in Afrika

Afrika, het continent waar de moderne mens is ontstaan. Afrika is op Azië na het grootste continent, zowel qua oppervlakte als inwonersaantal. In Afrika kan je jezelf verliezen in prachtige woestijnen, vind je eilanden met parelwitte stranden, kan je tijdens een safari op zoek naar de “big 5” en veel meer geweldige dieren en kom je oog in oog met onze naaste verwanten in de regenwouden van Centraal-Afrika. Met maar liefst 54 verschillende landen is er in Afrika overal wat te beleven.

Afrika staat natuurlijk vooral bekend als het continent van de grote savannes, de “great migration” en safari’s. De aantallen verschillende diersoorten die in Afrika leven onderschrijven dit heel erg. Zo vind je in heel Afrika meer dan 1100 verschillende soorten zoogdieren. Vijf van deze 1100 staan bekend als de “big five”, dit zijn de leeuw, de luipaard,
de savanneolifant, de kafferbuffel en de zwarte neushoorn. De lijst met Afrikaanse hoefdieren is veel langer dan die van andere continenten. Ook leven er 64 soorten apen (waarvan 4 mensapen) in Afrika. Daarnaast hebben ze in Afrika met 2600 (!) soorten vogels ook totaal geen gebrek aan deze gevleugelde vrienden.

Veel van deze prachtige natuur, flora en fauna worden beschermd, met name in de vorm van nationale parken, wildlife reserves, game reserves en andere vormen van natuurreservaten. Het hele continent telt meer dan 300 nationale parken, gebieden met de hoogste bescherming. 

Het is bijna onmogelijk om als mens al deze nationale parken te bezoeken, dus hebben wij voor jullie de 15 mooiste, meest indrukwekkende en populairste nationale parken in Afrika op een rijtje gezet. Dus ben jij benieuwd welke nationale parken in Afrika jij zeker moet bezoeken? Lees dan snel ons overzicht. De lijst met 15 mooiste nationale parken in Afrika is op alfabetische volgorde, de rangschikking zegt dus verder niks 😉

(de kans is dat deze lijst nog uitgebreid gaat worden, omdat er zoveel keuze is)

Sossusvlei in één van de mooiste nationale parken in Afrika

Bwindi Impenetrable nationaal park, Oeganda

Het Bwindi Impenetrable nationaal park is een beschermd stuk regenwoud in het zuidwesten van Oeganda. Het park is (zeker vergeleken met andere nationale parken in Afrika) vrij klein, namelijk zo’n 330km². Het Bwindi Impenetrable nationaal park bestaat sinds 1991 en herbergt zo’n 120 soorten zoogdieren, 350 soorten vogels en 310 soorten vlinders. 

Het nationale park is ooit in het leven geroepen om de bedreigde berggorilla te beschermen. Volgens de laatste census leven er nu 459 berggorilla’s in het nationale park, zo’n 50% van de totale populatie. De andere helft leeft in het aangrenzende Virunga nationaal park in Congo. Naast berggorilla’s kan je hier ook andere apen tegen komen zoals de chimpansee, de zwart-witte franjeaap, de bergmeerkat, en de roodstaartmeerkat. 

Bwindi is vooral populair onder mensen die oog in oog willen staan met de berggorilla. Een permit om naar deze prachtige toe te mogen is niet goedkoop, maar het is het helemaal waard, plus de opbrengsten worden allemaal gebruikt om de berggorilla’s te beschermen.  

Chobe nationaal park, Botswana

Chobe nationaal park is een beschermd natuurgebied in Botswana, een groot land in Zuidelijk-Afrika. Het park ligt in het noorden van Botswana en is onderdeel van de Kavango Zambezi transfrontier conservation area (KAZA-TFCA). Een immens natuurgebied waar verschillende beschermde gebieden uit meerdere landen onderdeel van uitmaken. Het KAZA-TFCA ligt in Angola, Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe. Het doel van dit soort natuurgebieden is het herstellen van oude migratieroutes en zorgen voor een betere verspreiding van de genen. Migratiepatronen van dieren houden zich namelijk niet aan door mensen gecreëerde landsgrenzen.

Het Chobe nationale park is in 1960 opgericht als game reserve om de grote variatie aan wildlife te beschermen. In 1967 kreeg het gebied de status nationaal park, waarmee Chobe het eerste nationale park van Botswana werd. Sindsdien is het park nog twee keer iets vergroot tot de 11,700 km2 die het nu is. Het park kent de grootste biodiversiteit in Botswana en heeft de grootste populatie Afrikaanse olifanten van heel Afrika. Andere dieren die je hier tegen kan komen zijn onder andere Afrikaanse wilde honden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, gevlekte hyena’s, roanantilope en sabelantilope.

Chobe is een geweldig plek om te bezoeken en als leuke toevoeging kan je hier ook vanaf het water op zoek naar wilde dieren. De neushoorn is helaas niet meer in Chobe nationaal park te vinden, dus het is hier niet mogelijk om de gehele Afrikaanse big 5 te spotten.

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia

Etosha nationaal park, Namibië

Etosha nationaal park is het grootste en bekendste nationale park van Namibië en ligt op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Windhoek. Het nationale park is vernoemd naar de Etosha zoutpan, welke in het midden van het nationale park ligt. Het park bestaat uit een gebied van 22.935 km2, waarin de oneindig lijkende Etosha zoutpan ligt met een grootte van 4.760km2. In Etosha leven maar liefst 112 verschillende soorten zoogdieren en 340 verschillende vogels.

Etosha huist meerdere bedreigde diersoorten waaronder zowel de witte als zwarte neushoorn, Afrikaanse olifanten, cheeta’s, bergzebra’s (alleen in het westelijke deel) en de zwartkopimpala. Witte neushoorns waren hier uitgestorven maar zijn succesvol geherintroduceerd. Helaas geldt dit nog niet voor de kafferbuffel, welke voor het laatst in de jaren ’50 van de vorige eeuw in Etosha werd gezien. Door het ontbreken van de buffel is in Etosha niet de gehele big 5 te bewonderen is.

Meer lezen over dit geweldige nationale park? Lees dan onze volledige gids over Etosha nationaal park!

De Afrikaanse savanneolifant, één van de big 5 in Namibië. nationale parken in afrika

Hwange nationaal park, Zimbabwe

Hwange nationaal park in Zimbabwe is precies wat je verwacht bij nationale parken in Afrika. Veel savanne en een gedeelte met meer bomen, en veel grote zoogdieren en natuurlijk de roofdieren die daarop afkomen. Meer dan 100 soorten zoogdieren leven in het Hwange nationaal park, waarvan 19 grote grazers en acht grote carnivoren. Verder leven er in het 14.600km² reservaat zo’n 400 verschillende soorten vogels. Het reservaat bestaat al zeer lang en is al sinds 1961 een nationaal park (daarvoor is het heel lang een Game Reserve geweest)

Het nationale park heeft dezelfde aantrekkingskracht en charme als bijvoorbeeld Kruger, maar is door de mindere infrastructuur veel avontuurlijker. Een 4×4 is noodzakelijk en avontuur is gegarandeerd. Een aantal jaar geleden was Hwange nationaal park lange tijd in het nieuws door de jacht op Cecil, de leeuw die door onderzoekers al 13 jaar lang onderzocht werd. 

Kruger nationaal park, Zuid-Afrika

Het Kruger nationaal park is een beschermd natuurgebied in het noordoosten van Zuid-Afrika. Het is het oudste van alle nationale parken in Afrika en heeft deze status als sinds 1926. Het park is zo’n 20.000km² groot en is onderdeel van het nog veel grotere Greater Limpopo Transfrontier Park (gedeeld met Mozambique en Zimbabwe). In het park vind je de grootste variatie aan zoogdieren van alle nationale parken in Afrika (147) en telt daarnaast nog ruim 500 verschillende soorten vogels. 

Het Kruger nationaal park is een van de beste plekken om de Afrikaanse big 5 te zien. Het park staat vooral bekend om de grote populaties witte neushoorns, zwarte neushoorn en savanneolifanten. Het Kruger nationaal park heeft een uitstekende infrastructuur, waardoor je zelfs met een gewone auto het park kunt verkennen. Keerzijde van deze goede infrastructuur is dat het vrij druk kan zijn en je het gevoel echt in de wildernis te zijn verliest. Kruger is vooral en fantastisch reservaat voor mensen die nog niet veel in Afrika gereisd hebben en willen genieten van alle wilde dieren, zonder veel gedoe en avontuur. 

Booking.com

Loango nationaal park, Gabon

Het volgende nationale park op onze lijst met de 15 mooiste nationale parken in Afrika, is er eentje die in tegenstelling tot bijna alle andere nationale parken in Afrika op deze lijst zelden bezocht wordt door toeristen. Er is weinig infrastructuur en ook qua accommodatie is er weinig keuze, maar volgens degene die het park wel bezochten is het een absolute parel: Het Loango nationaal park in Gabon. Het nationale park dat voornamelijk uit regenwoud en een kuststrook bestaat is 1.550km² groot en pas een nationaal park sinds 2002. 

Het nationale park huist een aantal zeldzame zoogdieren zoals de bosolifant, bosbuffel, westelijke laaglandgorilla’s, Chimpanzees, nijlpaarden en sitatoenga’s. Dit is de enige plek ter wereld waar zowel olifanten als nijlpaarden de zee in gaan. Hoe gaaf is dat, op golven surfende nijlpaarden. Niet alleen de wilde dieren in de jungle maken indruk. Ook de zeezoogdieren die hier in de Atlantische oceaan te vinden zijn, zijn indrukwekkend, om nog maar te zwijgen over de lederschildpadden en dwergschildpadden die hier jaarlijks hun eieren komen leggen op het strand. 

Er komen kost het nodige geld en moeite, maar er zijn is dit allemaal meer dan waard!

Namib-Naukluft nationaal park, Namibië

In veel nationale parken in Afrika draait het voornamelijk om de wilde dieren die er leven. Dit gaat niet echt op voor het Namib-Naukluft nationaal park in Namibië.  In dit nationale park, dat met zo’n 50.000km² een van de grootste ter wereld is, draait het namelijk vooral om de landschappen. 

Het park bestaat grotendeels uit de Namibwoestijn, de oudste woestijn ter wereld. In deze woestijn vind je magische zandduinen die tot wel 300 meter hoog kunnen worden. Het landschap is hier adembenemend en dan hebben we het nog niet eens over Sossusvlei. Naast een deel van de Namibwoestijn vind je in het nationale park een deel van de Naukluft bergketen en heeft het park een marine gedeelte.  

Een bezoek aan dit nationale park is een geweldig afwisseling met de andere nationale parken in de regio zoals Etosha nationaal park. Natuurlijk kun je hier ook wilde dieren tegen komen, zo leven er springbokken, gemsbokken, jakhalzen, zeeleeuwen, flamingo’s, pelikanen en voldoende reptielen. Al deze dieren hebben zich perfect aangepast aan de omstandigheden in dit ruige gebied. 

Sossusvlei in één van de mooiste nationale parken in Afrika

Odzala-Kokoua nationaal park, Congo-Brazzaville

Gelegen in het hart van het op één na grootste regenwoud ter wereld, het Congobassin, vind je het Odzala-Kokoua nationaal park. Het nationale park, dat in Congo-Brazzaville ligt, bestaat al sinds 1935 en is daarmee één van de oudere nationale parken in Afrika. Het park heeft een grootte van zo’n 13.500km² en wordt beheerd door African Parks

In het nationale park leven zo’n 100 verschillende soorten zoogdieren, waarvan tien primaten en 13 grote zoogdieren. Soorten die je hier tegen kunt komen zijn de bosolifant, de bosbuffel, de westelijke laaglandgorilla, de chimpansee, de bongo en de sitatoenga. Qua grote roofdieren vind je hier vooral gevlekte hyena’s en luipaarden, leeuwen worden in het park helaas als uitgestorven beschouwd. 

Omdat het nationale park zich midden in een regenwoud bevindt, ga je hier niet op traditionele gamedrive in een grote 4×4 auto. De beste activiteit is het bezoeken van zogenaamde bai’s, open plekken in het regenwoud waar de dieren water en mineralen kunnen vinden. De dieren zijn afhankelijk van deze plekken en komen dus vanzelf. Ga zitten en geniet van alle zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels die voorbij kunnen komen. Daarnaast is het ook mogelijk om op zoek te gaan naar de gorilla’s in het park, om een wandeling door de jungle te maken en om de jungle vanuit een boot te ontdekken. Genoeg opties dus. 

 

Queen Elizabeth nationaal park, Oeganda

Het Queen Elizabeth nationaal park is een natuurreservaat in het zuidwesten van Oeganda. Door de waanzinnige variatie aan wilde dieren is het het meest bezochte nationale park van Oeganda. Het nationale park is bijna 2.000 km² groot en het beste park in Oeganda als het aankomt op safari’s. 

Daarnaast het in het Queen Elizabeth nationaal park ook mogelijk om te voet op zoek te gaan naar chimpansees. Het Queen Elizabeth nationaal park staat wereldwijd bekend als het nationale park waar leeuwen in bomen klimmen, iets wat ze op andere plekken vaak achterwege laten. Beelden van deze leeuwen zijn in veel documentaires gebruikt en trekken aandacht van natuurliefhebbers wereldwijd. 

Als je een vogelaar bent, dan is het Queen Elizabeth nationaal park de bestemming voor jou. Met meer dan 600 verschillende soorten vogels is dit de grootste variatie van alle nationale parken in Afrika. Kortom, genieten van leeuwen, chimpansees en honderden vogels, wie wilt dat nou niet?

Serengeti nationaal park, Tanzania

Serengeti nationaal park is een groot beschermd natuurgebied in het noorden van Tanzania. Het nationale park, dat in 1951 de status nationaal park kreeg, is bijna 15.000 km² groot. Het gebied is niet alleen een van de mooiste nationale parken in Afrika, het heeft ook al sinds 1981 de status van UNESCO werelderfgoed. Het gebied bestaat voornamelijk uit savanne en is wereldberoemd door de grote migratie van blauwe gnoes, zebra’s en een kleiner aantal antilopen. 

Geschat wordt dat er zo’n 2.000.000 hoefdieren in het Serengeti nationaal park leven aangevuld met duizenden roofdieren, zoals 4000 leeuwen, 1000 luipaarden en ruim 500 jachtluipaarden. Als dit al niet genoeg is zijn er ook nog eens meer dan 500 verschillende soorten vogels geregistreerd en leven er honderden verschillende soorten reptielen en amfibieën. 

Met bijna 15.000 km² is de Serengeti al zeer groot, maar samen met de Ngorongoro Conservancy area, Masai Mara game reserve (Kenia) en andere game reserves is de Greater Serengeti Conservation Area ruim 25.000km². De Serengeti is de ideale plek voor mensen op zoek naar de Afrikaanse big 5, eindeloze vlaktes en natuurlijk de grote migratie. 

Een luipaard klimt met een Grantgazelle in de boom in Serengeti nationaal park

Simien Mountains nationaal park, Ethiopië

Het Simien Mountains nationaal park is een beschermd natuurgebied in het noorden van Ethiopië. Het nationale park ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in de bergen en omvat ook het hoogste punt van Ethiopië. Het nationale park is zo’n 220km² groot en bestaat al sinds 1969. Het park staat bekend om twee dingen. 

Ten eerste de prachtige uitzichten en landschappen en ten tweede om een verzameling zeldzame dieren. Zo is dit de beste plek om de gelada in het wild te zien. Daarnaast leven hier ook nog een aantal Ethiopische wolven, de meest bedreigde carnivoor van Afrika en de Waliasteenbok, een steenbok die eigenlijk alleen nog maar in het Simien Mountains nationaal park voorkomt. Het nationale park biedt tal van routes wanneer je wilt hiken, met opties voor hikes van meerdere dagen, waarbij je kampeert in het nationale park. 

South Luangwa nationaal park, Zambia

South Luangwa nationaal park is een beschermd natuurgebied in het oosten van het Afrikaanse Zambia. Het nationale park, dat ruim 9.000 km² groot is, ligt in de Luangwa vallei. Een vallei waar het wemelt van de wilde dieren en waar nog twee andere geweldige nationale parken te vinden zijn. Het nationale park heeft al een beschermde status sinds 1938, toen nog als Game Reserve. Sinds 1972 is South Luangwa een nationaal park.

Het nationale park wordt doorkruist door de Luangwa rivier, die met haar vele vertakkingen zorgt voor water in grote delen van het park. Het landschap bestaat uit savannes, moeras en bosrijke gedeelte. Met name tijdens het groene seizoen is het landschap spectaculair. Hoewel South Luangwa nationaal park één van de mooiste safari bestemmingen van Afrika is, is het park een stuk minder druk dan de bekendere nationale parken zoals Serengeti en Krüger.

Neushoorns zijn in South Luangwa niet te vinden, dus helaas kan je hier niet de gehele big 5 vinden. De moeilijkste van de big 5, de luipaard, is daarentegen heel goed in South Luangwa te vinden. Gezegd wordt dat de dichtheid van luipaarden in South Luangwa het hoogste is van alle nationale parken in Afrika.

South Luangwa is de bakermat van de wandelsafari’s. Je kunt er in South Luangwa dus ook voor kiezen om de Afrikaanse natuur te voet te verkennen. Je leert dan van alles over de lokale flora en hebt de kans om oog-in-oog te staan met de geweldige Afrikaanse megafauna.

Lees hier alles over South Luangwa nationaal park.

leeuwin met welpen in South Luangwa nationaal park

Tsingy de Bemaraha nationaal park, Madagaskar

Tsingy de Bemaraha nationaal park, gelegen in het westen van Madagaskar, is één van die nationale parken in Afrika waar het spotten van zeldzame dieren en het genieten van een geweldig landschap samen komen. Het park staat bekend om de Tsingy, een typische karstlandschap met veel scherpe rotsen. Daarnaast vind je in het park ook nog tropische wouden, rivieren en mangroves. Het karstlandschap is zeer spectaculair om te zien. Door dit landschap loopt een avontuurlijke route, met trappetjes, rotswanden en een 70 meter hoge hangbrug. 

Als het landschap zelf nog niet genoeg is, dan zijn er ook nog voldoende dieren om jou over te halen een bezoek te brengen aan Tsingy de Bemaraha nationaal park. Madagaskar zit natuurlijk vol met unieke dieren en dat is in dit nationale park niet anders. In dit beschermde natuurgebied van zo’n 1500km² leven 13 verschillende soorten maki’s waarvan er drie overdag actief zijn. Eén daarvan is de Von der Deckens Sifaka, die met uitsterven bedreigd wordt. Ook leven er bijna 100 verschillende soorten vogels en unieke reptielen zoals de pantserkameleon en de Nosy Komba grondboa. 

Victoria Falls nationaal park, Zimbabwe

Wanneer je op zoek bent naar wilde dieren, dan zijn er betere nationale parken in Afrika te vinden dan Victoria Falls nationaal park. Ja je kunt op safari in dit park, waar kafferbuffels, savanneolifanten en witte neushoorns leven, maar in dit beschermde natuurgebied van zo’n 23 km² is dat niet waar je voor komt. In dit nationale park vind je namelijk de grootste watervallen ter wereld, de Victoria Falls. Deze watervallen, op de grens van Zimbabwe met Zambia zijn maximaal 108 meter hoog en hebben een lengte van 1.708 meter. Geen wonder dus dat deze waterval opgenomen is in de lijst met de zeven natuurlijke wereldwonderen. 

Rond de watervallen vind je een wirwar aan paden die je geweldige uitzichten geven op de enorme watervallen. Zorg dat je een poncho bij je hebt, want je kunt behoorlijk nat worden. Net als Zimbabwe heeft ook Zambia haar deel van de Victoria Falls beschermt met het Mosi-oa-Tunya nationaal park. 

Naast wandelen en een traditionele safari zijn er nog veel meer opties om het park te verkennen, zo kun je hier bungeejumpen en white water raften op de Zambezi. Genoeg om te beleven dus. Victoria Falls, het stadje met dezelfde naam als de watervallen zelf is toeristisch en heeft accommodaties voor elk budget. Van een relaxte backpackerslodge tot aan het Victoria Falls hotel. 

 

Volcanoes nationaal park, Rwanda

Het laatste nationale park van onze lijst met de 15 mooiste nationale parken in Afrika is gelijk het oudste nationale park van Afrika: Het Volcanoes nationaal park in Rwanda. Het park heeft de status van nationaal park al sinds 1925. Het Volcanoes nationaal park ligt in het noordwesten van Rwanda en is zo’n 160km² groot. Het park ligt in het Virungagebergte en in de Virunga Conservation Area. Een beschermd natuurgebied waar ook het Virunga nationaal park (Congo) en het Mgahinga Gorilla nationaal park (Oeganda) toe behoren. 

Het park is destijds opgericht om het regenwoud en vooral de berggorilla die in dit regenwoud leeft te beschermen. Een bezoek aan dit nationale park draait dan ook eigenlijk maar om één ding: een ontmoeting met een van onze naaste verwanten. Naast kans op een ontmoeting met de berggorilla kan je hier ook de bedreigde gouden meerkat vinden. Verder leven er in het nationale park 178 verschillende soorten vogels. 13 soorten en 16 ondersoorten hiervan zijn endemisch en alleen in het Virungagebergte te vinden. 

Naast het bezoeken van een familie berggorilla’s, kan je hier ook naar het Buhango ecopark, een oerbos met een belangrijke culturele waarde voor Rwanda en de Musanze grotten, met ook een belangrijke historische en culturele waarde voor Rwanda. Beide een perfecte manier dus om natuur en cultuur met elkaar te combineren. 

Je kan het niet over het Volcanoes nationaal park hebben, zonder Dian Fossey te noemen. Deze biologe deed jarenlang onderzoek naar de berggorilla’s in het Volcanoes nationaal park. Door haar jarenlange onderzoek weten we nu veel meer over de berggorilla’s. Fossey haar werk bracht haar ook vijanden op, iets wat haar in 1985 fataal werd. 

Dit was onze lijst met de 15 mooiste nationale parken in Afrika. Heb jij één van deze nationale parken in Afrika bezocht en wil je jouw ervaring delen? Laat dan een reactie achter. Vind jij dat er nog een nationaal park in Afrika is dat in deze lijst moet staan? Laat het ons dan weten!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Comments (4)

  1. Wij zijn momenteel op rondreis in Zuid-Afrika. Wat hebben we al genoten van de prachtige natuur. Chobe National Park in Botswana en de Vic Falls staan ook nog op het programma, dus zeer benieuwd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer