Met de bus de Europese natuur in

Met de bus de Europese natuur in: 5 bestemmingen van de Flixbus in de natuur!

Table of Contents

Met de bus de Europese natuur in!

Veel mensen zijn bezig met het zoeken naar een alternatief voor reizen met het vliegtuig. Logisch, want reizen met het vliegtuig is zeer vervuilend en dit geldt nog meer met vluchten over een korte afstand. Veel wordt er gekeken naar de trein, maar nadelen van de trein zijn dat het spoor in veel Europese landen net wat anders is, waardoor reizen lang duurt. Daarnaast liggen de prijzen voor het reizen met de trein veel hoger dan die van reizen met het vliegtuig. Nog een nadeel van zowel de trein als het vliegtuig wanneer je de Europese natuur in wilt, is dat je vaak vanaf het vliegveld of treinstation nog ver moet doorreizen voordat je in de natuur bent.

Gelukkig is er een goedkoop alternatief, namelijk met de bus de Europese natuur in. Ja, je bent vaak een stuk langer onderweg dan met het vliegtuig, maar je bent vaak veel voordeliger uit. De bekendste Europese busorganisatie is Flixbus. Het Duitse bedrijf met de herkenbare groen-oranje bussen. Iedereen heeft ze wel eens zien rijden, maar nog maar weinig mensen hebben er gebruik van gemaakt. Extra voordeel aan met de bus de Europese natuur in, naast dat je in de bus veel meer beenruimte hebt dan in het vliegtuig, is dat je bij Flixbus altijd één stuks ruimbagage en één stuks handbagage mee mag nemen. 

Flixbus heeft meer dan 1.000 Europese bestemmingen waar zij je naartoe brengen. Natuurlijk zijn de meeste hiervan stedentripbestemmingen, maar als je goed kijkt zitten er ook een aantal prachtige bestemmingen in de Europese natuur bij. Wij hebben 5 prachtige bestemmingen van de Flixbus in de natuur voor jullie op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij voor tarieven en reistijden gerekend vanuit Amsterdam, zodat dit goed te vergelijken is met vliegen vanaf Schiphol. 

FlixBus

Wenen

Ik hoor je denken: Huh, waarom staat Wenen op een lijst met Europese bestemmingen in de natuur? Dat is gelukkig makkelijk te verklaren. Wenen is namelijk niet alleen perfecte plek voor een stedentrip, maar er is ook genoeg te genieten voor de natuurliefhebbers. Zo spot je de Europese hamster, reeën en rode eekhoorns in het Zentralfriedhof of de Europese grondeekhoorn in Blumengärten Hirschstetten. Wenen is misschien wel de beste bestemming om te bezoeken wanneer je cultuur en stadsnatuur met elkaar wilt combineren. 

Met de Flixbus ben je met zo’n 17 uur in Wenen en een enkeltje kan je al krijgen vanaf €40 per persoon

korenwolf of Europese hamster op het Zentralfriedhof in Wenen

Nationaal park Šumava

Wil jij met de bus de Europese natuur in? Dan is Nationaal park Šumava misschien wel iets voor jou. Het Nationaal park Šumava is het grootste van de vier nationale parken in Tsjechië en ligt aan de grens met Duitsland en Oostenrijk. Het park grenst aan het Duitse nationale park Bayerischer Wald. Samen is het één van de meest bosrijke gebieden van Centraal-Europa. Het nationale park ligt in de provincies Pilsen en Zuid-Bohemen en bestaat al sinds 1991. 

Om bij Nationaal park Šumava te komen reis je met de Flixbus naar Vimperk. Vimperk ligt op nog geen 13 kilometer van de grens van het grootste nationale park van Tsjechië. Vanaf daar kan je eenvoudig met de lokale bus de Europese natuur in. Een busreis naar Vimperk duurt ongeveer 17 uur en een enkeltje kost zo’n €50 per persoon. Dit betekent dat je voor een retourtje slechts €100 kwijt bent. 

De Oder Delta

De Oder Delta, een prachtig natuurgebied op de grens van Duitsland en Polen. De Oder Delta is waar de rivier de Oder de Oostzee in stroomt. Hier werkt Rewilding Europe al jaren aan het herstel van de natuur. De Oder Delta zelf is zo’n 250.000 ha groot en is een plek waar de natuur floreert. Absolute toeristentrekker van de Oder Delta zijn de 150 broedparen zeearend, de grootste concentratie van Europa. Daarnaast is de Oder Delta ook zeer geschikt als je de Euraziatische bever en Euraziatische otter wilt spotten! Het gebied is vooral de moeite waard tijdens het trekseizoen, wanneer duizenden vogels hier komen rusten tijdens hun overtocht. 

Met de Flixbus reis je al in zo’n 13 uur naar Szczecin en als je op tijd boekt is het al mogelijk om een enkeltje te vinden voor €32

Booking.com

Nationaal park Gran Paradiso

Met de bus de Europese natuur in biedt echt oneindig veel mogelijkheden. Wie had verwacht dat je gewoon met de bus naar het oudste nationale park van Italië af kunt reizen. Gran Paradiso nationaal park is niet alleen het oudste nationale park van Italië, maar ook nog eens de plek waar de Alpensteenbok van uitsterven gered werd. In het nationale park kun je uren/dagen in de bergen wandelen met kans op ontmoetingen met onder andere de Alpensteenbok, de gems, de vos en het edelhert. Daarnaast zijn er in de winter vele skigebieden in de buurt van het nationale park te vinden. 

De Flixbus brengt je in een uur of 17 naar Aosta, aan de rand van het nationale park. Een enkeltje is al te krijgen vanaf €60. 

Alpensteenbok in Gran Paradiso nationaal park

Brașov

Met de bus naar de berenhoofdstad van Europa? Ook dat is mogelijk. In Roemenië zelf leven zo’n 7.500-8.000 bruine beren, en de meeste en meest toegankelijke leven in de bossen rond de stad Brașov. Vanuit deze stad is het mogelijk om excursies om beren te spotten te boeken en slagingskansen liggen vaak boven de 90%. Mocht je dus Europese bruine beren in het wild willen zijn, dan is Brașov een goede optie. 

Brașov ligt niet om de hoek, dus de reis is een vrij lange. Met de Flixbus reis je in zo’n 40 uur naar de berenhoofdstad van Europa. Voor een enkeltje betaal je slechts €100. 

Voordelen van reizen met de Flixbus

Het reizen met de bus, en dan vooral Flixbus heeft een aantal hele grote voordelen. Te beginnen met de meer dan 1000 bestemmingen in heel Europa. Je noemt de plaats en je kunt er komen met de bus. Ten tweede is met de bus de Europese natuur in vrij goedkoop. Als je de tickets ruim van te voren boekt, is het vele malen goedkoper dan het vliegtuig. Daarnaast mag je dus altijd één stuks ruimbagage en één stuks handbagage meenemen. Ten derde is reizen met de bus veel minder schadelijk voor het milieu dan dat bijvoorbeeld vliegen of zelf rijden dat is. 

De meeste lange afstanden worden voornamelijk ’s nachts gereden en doordat je meer ruimte hebt dan in het vliegtuig, is slapen goed mogelijk. En de momenten dat je wel overdag rijdt, kun je eindeloos uit het raam staren en alvast genieten van geweldige uitzichten.

Tegenover dit allemaal staat natuurlijk wel dat je veel langer onderweg bent dan met vliegtuig, maar als je het goed plant kan je (veel flexibeler dan met het vliegtuig) een mooie rondreis plannen. 

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Een purperreiger in Liwonde nationaal park, natuur in Malawi
Inpaklijst Malawi: 12 dingen die je moet meenemen naar Malawi?

Inpaklijst Malawi Staat er een vakantie naar Malawi op de planning? Dan vraag je jezelf vast af wat je allemaal moet meenemen naar Malawi? Dus google je naar een paklijst voor Afrika, of een paklijst voor een safari. Uit die lijsten kan je heel veel tips halen, maar deze zijn niet

Boehms bijeneter die we tegen kunnen komen tijdens fotoreis Zambia
De vlag van Malawi

De vlag van Malawi De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen.

Snakes of Zambia and Malawi en andere natuurgidsen van veldshop.nl
Natuurgidsen Afrika: de beste natuurgidsen voor jouw reis!

Natuurgidsen Afrika Of je nou een doorgewinterde Afrikaganger bent of dat je eerste safarireis gepland staat, één ding mag op zeker niet ontbreken in jouw koffer of rugzak: namelijk een natuurgids. Zeker nu self-drive safari’s steeds populairder worden en je dan dus geen gids tot je beschikking hebt, is het

Een savanneolifant in Zambia. Majete Wildlife Reserve
Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve Het Majete Wildlife Reserve is een omheind beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Malawi. Het Majete Wildlife Reserve is zo’n 700 km2 groot en ligt in de Lower Shire river valley op iets minder dan 70 kilometer van Blantyre, de op één na grootste stad van Malawi.

Ginny de giraffe, één van de weinige giraffen in Malawi. Kuti Wildlife Reserve
Giraffen in Malawi: Waar moet je zijn om ze te vinden?

Giraffen in Malawi De giraffe is een charismatisch dier dat iedereen wilt zien tijdens een safari in Afrika. Nu Malawi weer een Big Five bestemming is, wordt Malawi steeds populairder als safari-bestemming. Zeker in combinatie met het Lake Malawi is het een heerlijke vakantiebestemming. Bepaalde dieren wil iedereen één keer