Coiba nationaal park, te bezoeken vanaf Santa Catalina

6 mooiste bestemmingen van Panama

Table of Contents

Mooiste bestemmingen van Panama

Panama, officieel de Republiek Panama, is een land in Midden-Amerika. Het land is zo’n 75.000km2 groot en is daarmee bijna twee keer zo groot als Nederland. Hoewel het land dus bijna twee keer zo groot is als Nederland, leven er slechts iets meer dan 4 miljoen mensen.  Het land grenst in het westen aan Costa-Rica en in het oosten aan Columbia en wordt verder ingesloten door de Grote oceaan en de Caribische zee. 

Het land staat vooral bekend om het meest bekende kanaal ter wereld: het Panamakanaal. Naast het kanaal biedt dit prachtige land nog zoveel meer, zo bestaat 40% van het landoppervlakte uit regenwoud, zijn er prachtige stranden en bounty eilanden te vinden en is er in het bruisende Panamastad altijd wat te beleven. Maar welke plekken mag je echt niet missen tijdens een rondreis door Panama kortom wat zijn de 6 mooiste bestemmingen van Panama? Wij hebben het hieronder op een rijtje gezet!

Panamastad

De eerste van de 6 mooiste bestemmingen van Panama is ongetwijfeld de hoofdstad Panamastad. De metropool met ruim 1 miljoen inwoners mag je absoluut niet overslaan tijdens je reis door Panama. Panamastad ligt vrij centraal in het land aan de grote oceaan. Bij de stad ligt begint het bekende Panamakanaal.   In tegenstelling tot veel steden in Midden-Amerika is een bezoek aan deze stad het meer dan waard. Zo heb je er de koloniale wijk Casco Viejo met de vele hippe barretjes en restaurants, de oude ruine stad Panama Viejo en de beroemde vismarkt waar je ceviche kunt eten.

Als je deze stad bezoekt merk je dat de natuur nooit ver weg is. Zo vliegen er geelvoorhoofdamazones door de stad, zie je pelikanen en fregatvogels. Mocht je nog verder de natuur in willen, dan kan je naar het parque metropolitano of reis zo’n 30 minuten en ontdekt het prachtige Soberania nationaal park 

Panama Viejo een van de mooiste bestemmingen van Panama

El valle de Anton

El valle de Anton, ook wel El valle of Anton’s valley genoemd, is een dorpje in een kratervallei op zo’n 130 km van Panamastad. Het dorp met zo’n 8.000 inwoners ligt volledig in de krater van een inactieve vulkaan. El valle de Anton ligt op 588m boven zeeniveau en daarmee een stuk hoger dan Panamastad. Hierdoor voelt het altijd wat koeler aan dan in de hoofdstad.

In het dorp hangt een fijne relaxte sfeer, met overal groen en restaurants met heerlijke eten. Naar El valle de Anton reis je af voor prachtige wandelingen zoals la India Dormida. Het dorp is waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het is een van de beste plekken van Panama om zwavelborsttoekans en geeloorpepervreters te vinden. De wouden rond de krater zitten vol met luiaards, agouti’s en nog veel meer zoogdieren!

Een suikervogel in El valle de Anton

Santa Catalina

Santa Catalina is van oorsprong een klein vissersdorp in het westen van Panama en ligt aan de Grote Oceaan. Het eens zo rustige vissersdorp is in de loop der jaren veranderd tot een toeristisch surfersparadijs. Door de verschillende stranden, met verschillende groottes aan golven, is Santa Catalina perfect voor zowel de beginnende als de ervaren surfers. 

Naast een heerlijke plek om te surfen en te genieten van de sfeer, is het de gateway naar Coiba nationaal park. Vanuit Santa Catalina kan je allerlei trips maken naar de “Galapagos van Panama”. Je kan rond deze eilanden prachtig duiken en snorkelen. Op het hoofd eiland, Coiba is een rangerstation waar je zelfs kunt overnachten. Mocht je hier ook willen overnachten, dan moet je vaak ver van tevoren boeken. 

Coibaita, een klein eiland nabij Santa Catalina (coiba nationaal park)

Boquete

Boquete is een bergdorp in het westen van Panama. Het dorp ligt op zo’n 1200 meter boven zeeniveau en is daarom een stuk koeler dan grote delen van het land. Het dorp heeft zo’n 20.000 inwoners en wordt aan alle kanten omringd door het nevelwoud en koffieplantages. Boquete is een van de mooiste bestemmingen van Panama omdat je hier prachtige wandelingen, zoals de Los tres cascadasthe pipeline trail en senderos los Quetzales, kunt maken. Daarnaast kan je top van de Baru vulkaan lopend of met een 4×4 bereiken, drink je de duurste koffie ter wereld of ga je ziplinen over de nevelwouden!

 
Een van de drie watervallen bij los tres cascadas, de natuur in Panama

Bocas del Toro

De Bocas del Toro archipel is een archipel met meer dan 200 eilanden in het noordwesten van Panama. De meeste van deze eilanden zijn klein en onbewoond. Vijf van de 200 eilanden kan je bezoeken: Isla Colón, Isla Bastimentos, Isla Carenero, Isla San Cristobal en Isla Solarte. De archipel ligt in de Caribische zee. De archipel staat in de top 5 van de beste party-locaties van Midden-Amerika. Op met name Isla Colón zijn in het dorp veel cafés en discotheken te vinden.

Ook als natuurliefhebber valt er genoeg te genieten op de Archipel. Zo zijn er een aantal beschermde gebieden in de archipel, waaronder Isla Bastimentos National Marine Park en Playa Bluff. Je kunt hier prachtig snorkelen, duiken, dolfijnen spotten, genieten van ongerepte stranden en op zoek naar de aardbeikikker. In de jungles van de eilanden zijn luiaards vrij veel aanwezig. De archipel is zeker een van de mooiste bestemmingen van Panama.

een van de prachtige stranden van Bocas del Toro

San Blas

De San Blas archipel is net als de Bocas del Toro archipel een Panamese archipel in de Caribische zee. Dat is dan ook gelijk zo’n beetje de enige vergelijking met Bocas. De San Blas archipel bestaat uit 365 kleine tropische eilanden, de meeste van deze eilanden zijn onbewoond. De eilanden hebben vaak een aantal palmbomen en parelwitte stranden. Een aantal van deze eilanden zijn door de de inheemse Kuna omgetoverd tot “vakantie-eilanden”. Op deze kleine eilanden staan een aantal chalets of gebouwen met kamers. Tijdens de dag kan je een aantal trips maken naar andere eilanden om te gaan snorkelen etc. 

De eilanden zijn echt prachtig, maar een verblijf is niet heel goedkoop en houdt er rekening mee dat er niet veel te doen is op de eilanden. Wij verbleven er één nacht en vonden dat genoeg. 

De San Blas eilanden

Dit zijn volgens ons de mooiste bestemmingen van Panama. Meer weten over de verschillende bestemmingen? Wij hebben over elk van deze bestemmingen een uitgebreide gids geschreven! Heb je nog vragen stel ze dan via het contactformulier of via onze Instagrampagina.

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
gewone flamingo in Fuente de Piedra
Flamingo’s: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Flamingo’s Flamingo’s zijn waadvogels uit de familie van de flamingo’s (Phoenicopteridae). Het gaat om totaal zes verschillende soorten die leven in Amerika, Europa, Azië en Afrika. Flamingo’s zijn zeer kenmerkende vogels die bij iedereen wel iets oproepen. Het spotten van een flamingo op reis is voor veel mensen een leuke bonus

Ik met de Zoomble Spotting Scope in Liwonde nationaal park, Malawi
Review: Zoomble Spotting Scope

Zoomble Spotting Scope 25×75 Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. In deze review lees jij onze ervaring met de Zoomble Spotting Scope 25×75 die wij voor Zoomble al een langere tijd testen. Hieronder vind je onze mening over deze tool om vogels te spotten van Zoomble.  Productinformatie De Zoomble

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia
Zambia

Zambia Zambia is een land in Afrika. Het land, dat 750.000km² groot is, ligt op de overgang van Centraal-, Oost- en Zuidelijk Afrika. De hoofdstad van het land is Lusaka, waar met zo’n 2 miljoen inwoners bijna 10% van het totaal aantal inwoners te vinden is. Lange tijd was het