Panama Viejo een van de mooiste bestemmingen van Panama

6 prachtige wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie

Table of Contents

Wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is het grootste deel van de Nederlanders vrij. Veel kiezen ervoor om de kerstdagen door te brengen met hun geliefden, maar ben jij niet het type dat zin heeft om de kerstdagen geleefd te worden door de familie? Dan is een reis misschien wel de ideale oplossing. Voor veel hele gave bestemmingen ter wereld is deze periode de beste periode om erheen te reizen. Hierbij zitten ook een aantal prachtige wildlife bestemmingen. Wij zochten een aantal hele gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie uit en hebben die verwerkt tot dit artikel met 6 gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie. 

wat te doen in Gambia, de Gambiarivier. Gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie

Nepal

De eerste van de 6 gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie is Nepal. Nepal is een land in Zuid-Azië dat ten noorden van India ligt. Het land is heel bergachtig en wordt gekenmerkt door het Himalaya gebergte. De hoofdstad Kathmandu ligt op een hoogte van zo’n 1.400 meter. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe hoger het wordt, verder naar het zuiden wordt het juist steeds lager. 

De kerstvakantie is de ideale tijd om naar Nepal te reizen, omdat het in de maand december amper regent in het hele land. Dit in tegenstelling tot de zomermaanden, wanneer het er absurd veel kan regenen. In Kathmandu wordt het overdag een aangename 20 graden, al kan de temperatuur ’s nachts wel richting het vriespunt gaan. Maar het gaat op deze lijst om wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie natuurlijk niet om de hoofdstad. 

Het gaat om de prachtige nationale parken, zoals Chitwan nationaal park, waar dieren zoals de Indische neushoorn, de Bengaalse tijger en Aziatische olifant leven. Deze nationale parken liggen in het veel lager geleden zuiden van het land. De temperatuur ligt hier dus een stuk hoger, in de maand december wordt het hier overdag een comfortabele 26 graden. Deze temperatuur loopt in het voorjaar snel op, waardoor een reis naar de nationale parken al snel onaangenaam kan worden. 

Doordat het gras in deze periode lager staat en dieren naar waterplassen toe moeten voor hun dagelijkse portie vocht, is dit de perfecte periode om hier op safari te gaan. Dat je de Indische neushoorn spot is zo goed als zeker, maar er zijn dus nog veel meer prachtige dieren die je hier tijdens je verblijf kunt spotten. 

Het land, dat overwegend Hindoeïstisch is, kent geen kerst en mocht je dus helemaal niks met kerst hebben, is dit nog een extra voordeel. Daarnaast heeft de lokale bevolking geen vakanties rond deze periode, wat extra drukte kan schelen. Mocht je op vakantie wel nog het kerstgevoel mee willen krijgen, dan is Nepal misschien niet de beste wildlife bestemming voor tijdens de kerstvakantie voor jou.  

Nepal, één van de gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie

Costa Rica en Panama

De volgende landen op de lijst zijn Costa Rica en Panama, prachtige tropische wildlife bestemmingen in Midden-Amerika. Er zijn twee belangrijke redenen om tijdens de kerstvakantie naar deze landen af te reizen. De belangrijkste reden is dat er in de maand december vooral in Costa Rica in verhouding weinig neerslag valt. Naarmate december verloopt wordt het ook in Panama steeds droger, waardoor de kerstdagen vaak droog zijn. 

Een tweede belangrijke reden om naar de landen te gaan, is omdat kerst hier echt heel belangrijk is. Het contrast tussen het tropische weer en de typische kerstversiering is iets wat je wilt ervaren. Dat deze bestemmingen wildlife bestemming zijn heeft niet echt toelichting nodig. De vele regenwouden in de landen barsten van de wilde dieren. Verschillende soorten apen, prachtige vogels zoals vele soorten papegaaien en toekans en nog veel meer zijn het bezoeken meer dan waard. Benieuwd welke dieren je nog meer kunt vinden? Lees hier alles over de natuur in Panama!

Absoluut wildlife hoogtepunt voor deze landen is Corcovado nationaal park in het zuiden van Costa Rica, gelegen op het Osa Schiereiland. Hier kan echt elke natuurliefhebber helemaal los gaan. 

Enig nadeel van het reizen naar deze landen tijdens de kerstvakantie, is dat het er behoorlijk druk kan worden en daardoor de prijzen hoger kunnen uitvallen dan je gewend bent. Deze drukte kan gelukkig ook juist wat extra’s geven. Mocht je niet zo van de drukte zijn, dan duiken, snorkelen en surfen in Santa Catalina tijdens de kerstdagen misschien iets voor jou!

Geelvleugel ara

Gambia

Ben jij voor tijdens de kerstvakantie op zoek naar een echte strandvakantie, waarbij je ook nog op pad kunt gaan om wilt te spotten? Dan is Gambia misschien wel iets voor jou. Vanaf december (tot en met april) regent het praktisch niet in Gambia, maar doordat je niet al te lang na het regenseizoen bent, is het land nog heerlijk groen. Op safari in Gambia is niet mogelijk, maar je kunt wel afreizen naar Senegal voor een safari.

Tijdens een trip landinwaarts heb je in het River Gambia Nationaal Park kans om bruine bavianen, nijlpaarden en zelfs chimpansees te zien. Daarnaast vind je overal in het land meerdere soorten apen, zelfs vlakbij alle resorts in het Bijilo Nationaal park. Apen die je kunt vinden zijn de rode franjeaap, groene meerkat en huzaaraap. 

In het land zijn meer dan 550 verschillende soorten vogels gespot waaronder een aantal heel interessante, zoals de Sahelscharrelaar, verschillende soorten ijsvogels, papegaaien en een hele verzameling aan roofvogels. Landinwaarts in de “beschermde” gebieden heb je ook nog een kans om wat middelgrote antilope te spotten, zoals de oribi en bosbok. 

Mocht je wel iets van het kerstgevoel willen tijdens je kerstvakantie, dan kan je Gambia als Islamitisch land beter een andere moment bezoeken. 

Heeft Gambia jouw interesse gewekt? Lees hier wat te doen in Gambia!

NOMAD® | rugzakken en backpacks
oranje franjeaap in Fathala wildlife reserve

Zweden of Finland

De enige landen op onze lijst met gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie in Europa zijn Zweden en Finland. Op deze bestemmingen krijg je misschien wel het meeste kerstgevoel. Zeker als je het noorden van deze landen bezoek, is de kans heel erg groot dat overal sneeuw ligt. Ideaal dus om eropuit te trekken. Je kunt natuurlijk gaan wandelen in de natuur, maar je kunt de natuur ook per sneeuwscooter, hondenslee of op de latten ontdekken. 

Wilde dieren zoals edelherten, elanden, reeën en wilde zwijnen zijn door de sneeuw makkelijker op te sporen, dit geldt nog meer voor zeldzame roofdieren zoals de wolf en de veelvraat. Voor deze dieren is de winter het moment om ze te gaan zoeken. Schakel wel een lokale expert in, anders is de kans dat je ze vindt nihil. De Europese bruine beer zal je niet snel aantreffen, deze houdt namelijk een winterslaap en is dus nergens te bekennen in de winter. 

Het kan rond de kerstperiode wel heel koud worden in het noorden van Europa, maar je krijgt hier dus veel voor terug. Met een beetje geluk zie je ook het noorderlicht nog. Mocht je het ultieme kerstgevoel (zonder de familie) zoeken, breng dan een bezoek aan Rovaniemi, de woonplaats van de Kerstman. 

Een foto van een eland in een Zweedse akker

Patagonië

De volgende bestemming van onze lijst met gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie is er eentje die alles behalve naast de deur ligt. Het gaat namelijk om Patagonië. Een regio in het zuiden van Zuid-Amerika, liggend in de landen Chili en Argentinië. Omdat het gebied zo zuidelijk ligt, kan het tijdens de winter (onze zomer) behoorlijk koud worden. Het is dus een beter optie om tijdens onze winter naar Patagonië af te reizen. In het grootste gedeelte van Patagonië valt er in de wintermaanden ook nog eens de minste neerslag. Afhankelijk van waar in Patagonië je terecht komt, kan het ook tijdens de decembermaand behoorlijk fris zijn, dus houdt daar rekening mee.

Eén van de belangrijkste redenen van natuurliefhebbers om naar Patagonië af te reizen is dat dit één van makkelijkste plekken is om de poema te spotten. De kat is tijdens de warmere maanden het meest actief en dus ook het best te vinden. Met een gids heb je een grote kans om dit machtige dier te vinden. De Poema is niet het enige zoogdier dat hier te vinden is. Andere dieren die je hier kunt vinden zijn de Guanaco, de Vicuña, de beverrat, de Chileense huemul, de poedoe, de Cuvierhaasmuis, de nachtkat en nog veel meer. 

Patagonië is op zeker een van de geweldige wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie dus. 

Florida

Alweer de laatste van onze 6 gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie is Florida, in het zuiden van de Verenigde Staten. In the Sunshine State is het in december met zo’n 23 graden overdag zeer aangenaam en dus ideaal om de natuur te gaan ontdekken. Tijdens de wintermaanden komen er heel veel zeekoeien naar de ondiepe wateren van Crystal River National Wildlife Reserve. 

Een andere publiekstrekker in Florida is Everglades nationaal park. Dit park wat vol zit met geweldige wilde dieren mag je absoluut niet missen. Ga op zoek naar de Amerikaanse krokodil, de Amerikaanse alligator, de bijtschildpad, de zwarte beer, de poema, de wasbeer, de Virginiaanse opposum, de rode lepelaar, het witstaarthert en de rivierotter. 

Kerst wordt in de Verenigde Staten groots gevierd, dus mocht je graag kerst vieren in het buitenland, dan is Florida voor jou een ideale wildlife bestemming voor tijdens de kerstvakantie

Dit zijn onze 6 gave wildlife bestemmingen voor tijdens de kerstvakantie. Ben jij tijdens de kerstvakantie wel eens op één van deze bestemmingen geweest? Laat dan een reactie achter. Ook horen we het graag als je tijdens kerst op een andere prachtige wildlife bestemming geweest bent!

De San Blas eilanden

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
Zeezoogdieren spotten op de Azoren
Zeezoogdieren spotten op de Azoren: Een magische ervaring!

Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar de magie van walvissen en dolfijnen? De Portugese Azoren, een archipel midden in de oceaan, zijn een betoverende plek om deze bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. In dit artikel vertellen we je alles over

Toegangsbord van South Luangwa nationaal park
South Luangwa nationaal park: de ultieme safaribestemming in Zambia

South Luangwa nationaal park South Luangwa nationaal park is een beschermd natuurgebied in het oosten van het Afrikaanse Zambia. Het nationale park, dat ruim 9.000 km² groot is, ligt in de Luangwa vallei. Een vallei waar het wemelt van de wilde dieren en waar nog twee andere geweldige nationale parken

Adder in Tangkoko nature reserve
Tangkoko Nature Reserve

Tangkoko Nature Reserve Als je naar het Indonesische eiland Sulawesi reist, mag je zeker het Tangkoko Nature Reserve niet overslaan. Het Tangkoko Nature Reserve is een van de vele prachtige natuurgebieden van Indonesië en staat met name bekend vanwege de zeldzame dieren die hier leven, zoals het Celebesspookdiertje en de

Vrouwelijke grote koedoe
De 5 grootste antilopen van Afrika: wie zijn het en waar vind je ze?

De 5 grootste antilopen van Afrika Antilopen zijn een grote groep evenhoevigen die voorkomen in Afrika en Azië. Alle antilopen vallen onder de familie van de holhoornigen (Bovidae), maar niet alle dieren die onder de holhoorningen vallen zijn antilopen. Onder de holhoornigen vallen namelijk ook de runderen, geiten en schapen.

De WildlifeReizen kalender 2024
De WildlifeReizen kalender 2024

De WildlifeReizen kalender 2024 Met trots presenteren wij ons eerste product, de WildlifeReizen kalender 2024! Het is een, naar onze mening, geweldige kalender geworden met 13 prachtige foto’s die je misschien wel herkent van onze website of ons Instagramaccount. Al deze foto’s zijn door ons zelf gemaakt, tijdens onze reizen