Spaanse steenbok in Andalusië, spanje

Cadeau-inspiratie voor de feestdagen: 10 cadeau tips voor natuurliefhebbers!

Table of Contents

10 cadeau tips voor natuurliefhebbers

Het is weer die tijd van het jaar, de feestdagen komen er aan. Het duurt niet lang voordat Sinterklaas in Nederland is en de Kerstman staat niet veel later ook weer op de stoep. En dan begint het weer, het bedenken van leuke originele cadeaus voor jouw naasten. Ken jij een echte natuurliefhebber en wil je deze verrassen met een leuk cadeau? Voor wat extra cadeau-inspiratie voor de feestdagen hebben wij een lijst met 10 cadeau tips voor natuurliefhebbers opgesteld. Lees snel verder om erachter te komen welke cadeau tips voor natuurliefhebbers wij hebben verzameld, zodat jij diegene echt kunt verrassen. 

Een spotting scope

De eerste van tien cadeau tips voor natuurliefhebbers is een spotting scope, ook wel spottelescoop genoemd. Een spotting scope zit eigenlijk tussen een telescoop en een verrekijker in. Het is een geweldig object om vogels en andere wilde dieren te spotten. Een spotting scope is een mono-oculair wat wilt zeggen dat je er met slechts één oog doorheen kijkt. 

Het grote voordeel van een spotting scope ten opzichte van een verrekijker is dat de spotting scope veel verder kan inzoomen. Hierdoor moet er tijdens het gebruik van een spotting scope wel altijd gebruikt gemaakt worden van een statief. Daarnaast is het mogelijk om met een telefoon foto’s te maken door de scope. Een spotting scope is over het algemeen wat duurder dan een verrekijker, maar er zijn ook goedkopere modellen zoals deze prachtige spotting scope van Zoomble

Een Zoomble spotting scope. Een van de cadeau tips voor natuurliefhebbers

Een natuurgids

Geen enkele natuurliefhebber kan zonder een goede natuurgids. Natuurgidsen zijn er in alle soorten en maten. Sommige natuurgidsen zijn heel globaal terwijl andere juist heel erg specifiek zijn. Een goed voorbeeld van een globale natuurgids is Collins Bird Guide, waarin alle vogels die in Europa en op de Britse eilanden voorkomen beschreven worden. Nog zo’n fijne algemene gids is de ANWB natuurgids, waar meer dan 1.000 dieren en planten uit Europa in beschreven worden. Natuurgidsen kunnen dus ook een stuk specifieker zoals zijn de Zakgids Vogels van Nederland en België of The Wildlife of Costa Rica. Voor de meeste natuurgidsen betaal je tussen de €15 en €30, een ideaal bedrag dus voor een cadeau voor een natuurliefhebber. 

Een excursie de natuur in

Het is tegenwoordig helemaal in om een ervaring in plaats iets tastbaars te geven. En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan het geven van een excursie de natuur in. Dus ben je op zoek naar een cadeau voor een natuurliefhebber, wat dacht je dan van een boottocht in de Biesbosch om bevers te zoeken, of een boottocht in de Oosterschelde op zoek naar zeehonden. Andere mogelijkheden zijn het spotten van grootwild op de Veluwe of op zoek naar otters in de Weerribben. De mogelijkheden zijn werkelijk waar eindeloos. Op dagjeindenatuur.nl vind je een heel breed scala aan ervaringen in de Nederlandse natuur. 

Een goede zaklamp

Nummer vier van de 10 cadeau tips voor natuurliefhebbers is een goede zaklamp. Iedereen heeft ergens wel een simpele zaklamp liggen, maar eentje waar je echt wat mee kan is een perfect cadeau voor een natuurliefhebber. Dit heeft meerdere redenen, ten eerste omdat er ook dieren zijn die alleen ’s nachts leven, met een goede zaklamp kan je deze proberen te vinden. Daarnaast gaan natuurliefhebbers vaak op reis naar plekken waar alles nogal basic is, een zaklamp is dan heel handig om ’s avonds je weg te kunnen vinden!

Een wildcamera

Een ander geweldig cadeau voor een natuurliefhebber is een wildcamera. Een wildcamera is een camera die je ergens in de natuur achter laat en welke foto’s maakt zodra hij beweging detecteert. Hiermee kan je zien welke wilde dieren er zijn, zonder dat je er zelf bij bent. Heel erg leuk bijvoorbeeld wanneer je wilt weten welke vogels er allemaal in je tuin rondlopen, welke dieren er in het bos bij jou in de buurt te vinden zijn of om mee te nemen op vakantie. Zo namen wij twee wildcamera’s mee op safari, waarmee we bavianen, olifanten en antilopen fotografeerden. Hierdoor wisten wij welke dieren ons kamp ’s nachts bezochten. 

Een mooi boek

In een artikel waarin 10 cadeau tips voor natuurliefhebbers worden uitgelicht kan een mooi boek natuurlijk niet ontbreken. Veel boeken gaan over, of spelen zich af in de natuur, waardoor een mooi boek een geweldig cadeau is voor een natuurliefhebber. Er zijn natuurlijk echt honderden boeken geschikt voor natuurliefhebbers maar er zijn er een aantal die er volgens ons echt uitspringen. 

Zo is boek Born Free van Tony Fitzjohn een prachtig boek over een man die alles op alles zet om leeuwen in Kenia te beschermen. Ben je op zoek naar humor dan is het boek Whatever you do, don’t run van Peter Allison een echte aanrader. In dit boek beschrijft Peter de gekste dingen die hij meemaakte als gameranger in Zuidelijk Afrika. Of wat dacht je van het boek “De Bucketlist voor natuurliefhebbers” met duizend verschillende plekken die elke natuurliefhebber wilt bezoeken. Leuk voor dichter bij huis is het boek “Buiten gebeurt het” van de bekendste Nederlandse boswachter Arjan Postma.

De Wildlifereizen Kalender 2024

Wat is er nou mooier een mooier cadeau voor een natuurliefhebbers dan een kalender van 2024 met prachtige wildlifefotografie. Deze kalender is een bundeling van 13 van onze mooiste foto’s. Doordat de kalender alleen bij ons te koop is, is het een unieke kalender met slechts een beperkte oplage. De kalender kost slechts €25 inclusief verzendkosten. Mocht je interesse hebben in deze kalender, dan kan je hier contact met ons opnemen. Ook kan je ons een bericht sturen via Instagram op @wildlife.reizen

De Afrikaanse savanneolifant, één van de big 5 in Namibië. nationale parken in afrika

Een spel met de natuur in de hoofdrol

Nog een geweldig cadeau voor een natuurliefhebber is een (bord)spel met de natuur en wilde dieren in de hoofdrol. Goed nieuws, er zijn namelijk een heel aantal spellen waarbij de natuur de hoofdrol speelt. Gave spellen zijn onder andere Paleo, Wingspan, Cascadia, De Ark Is Vol en Ark Nova. Wij schreven zelfs al eerder een artikel over spellen voor natuurliefhebbers. Lees hier ons artikel met 6 toffe bordspellen voor de natuurliefhebber

Een verrekijker

We hadden het in dit artikel al eerder over een spotting scope, maar natuurlijk mag ook de verrekijker niet ontbreken op een lijst met 10 cadeau tips voor natuurliefhebbers. Een verrekijker is handzaam en perfect voor het spotten van dieren op afstand. Het kan je helpen om dieren beter te bekijken en om soorten te identificeren. Verrekijkers zijn er in veel verschillende prijscategorieën, maar zeker wanneer het iemands eerste verrekijker is, kan je het beste beginnen met een instapmodel

Een stevige rugzak

Misschien het meest voor de hand liggende cadeau van deze lijst is een stevige rugzak. Natuurliefhebbers zijn vaak lang op pad. Je hebt dan behoorlijk wat spullen mee. Deze spullen moeten natuurlijk allemaal ergens in. Er is dan niks zo fijn als het hebben van een goede stevige rugzak, die tijdens al je avonturen mee kan. Het perfecte cadeau voor een natuurliefhebber dus.

NOMAD® | rugzakken en backpacks

Dat was hem dan, onze lijst met 10 cadeau tips voor natuurliefhebbers. Een lijst met volop cadeau inspiratie voor de feestdagen. Hopelijk heeft deze lijst jou op een leuk cadeau idee gebracht! Heb jij zelf nog een cadeau tip voor natuurliefhebbers die hier niet tussen staat? Laat dan vooral een reactie achter!

* Bij wildlifereizen.com maken wij gebruik van affiliate links. Als jij iets via een link op onze website koopt krijgen wij daar een klein percentage over. Wees gerust het kost je niks extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel via sociale media
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ontdek meer van Wildlifereizen
gewone flamingo in Fuente de Piedra
Flamingo’s: welke soorten zijn er en waar leven ze?

Flamingo’s Flamingo’s zijn waadvogels uit de familie van de flamingo’s (Phoenicopteridae). Het gaat om totaal zes verschillende soorten die leven in Amerika, Europa, Azië en Afrika. Flamingo’s zijn zeer kenmerkende vogels die bij iedereen wel iets oproepen. Het spotten van een flamingo op reis is voor veel mensen een leuke bonus

Ik met de Zoomble Spotting Scope in Liwonde nationaal park, Malawi
Review: Zoomble Spotting Scope

Zoomble Spotting Scope 25×75 Lees hieronder een nieuwe review op wildlifereizen.com. In deze review lees jij onze ervaring met de Zoomble Spotting Scope 25×75 die wij voor Zoomble al een langere tijd testen. Hieronder vind je onze mening over deze tool om vogels te spotten van Zoomble.  Productinformatie De Zoomble

Nijlpaard in South Luangwa nationaal park, Zambia
Zambia

Zambia Zambia is een land in Afrika. Het land, dat 750.000km² groot is, ligt op de overgang van Centraal-, Oost- en Zuidelijk Afrika. De hoofdstad van het land is Lusaka, waar met zo’n 2 miljoen inwoners bijna 10% van het totaal aantal inwoners te vinden is. Lange tijd was het